woensdag 8 juli 2015

Informatie makers spionagesoftware na hack openbaar





Hackers hebben na ene hack software van Italiaans softwarebedrijf Hacking Team online gezet. dit bedrijf maakt spionagesoftware voor overheden en de hackers claimen dat er in totaal 400 GB aan data buitgemaakt is.


Hacking Team is zeer berucht, want het bedrijf ontwikkelt software voor de politie en overheden die daarmee vervolgens beveiligingsbedrijven zoals Citizen Lab en Kaspersky volleding toegang tot smartphones kunnen krijgen.


De gehackte informatie is via Bittorrent openbaar gemaakt. De data bevat onder meer interne documenten, wachtwoorden, broncode van software en e-mailgesprekken van zowel binnen het bedrijf als met klanten. Daarnaast hebben ze ook nog de Twitter-login van Hacking Team buitgemaakt, waarmee er een link naar de gehackte informatie geplaatst werd.


Mensenrechtenschending


Uit de openbaar gemaakt bestanden is op te maken aan welke landen Hacking Team zijn software levert. Naast landen als de VS, Rusland, Duitsland, Italië zouden ook onder meer Egypte en Saudi-Arabië klanten van Hacking Team zijn.


Dergelijke landen zijn opvallend, Hacking Team beweert officieel namelijk alleen zaken te doen met landen die geen mensenrechten schenden. Nederland komt in de openbaar gemaakte bestanden van Hacking Team niet voor.


Voor zover bekend levert Hacking Team zijn diensten aan tenminste 36 landen. Daar hoort volgens een gevonden factuur ook Sudan toe, ondanks dat Hacking Team tegenover de VN heeft gezegd geen zaken met dat land te doen.




Informatie makers spionagesoftware na hack openbaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten