In ons eerder artikel hebben we het al gehad over domeinnaam forwarding. Wat veel mensen niet weten is dat je op twee verschillende manieren domeinnamen forwarden. Hieronder staan de twee verschillende soorten domeinnaam forwarding:
- Een standaard redirect naar de juiste URL
- Met een frame, ook wel maskeren genoemd
Domeinnaam forwarding met een standaard redirect
Wanneer je een standaard redirect instelt zullen alle bezoekers van het gekozen domeinnaam doorgestuurd worden naar het werkelijke adres van de website. Als je voor de standaard redirect kiest zal de werkelijke URL in de adresbalk staan wanneer het wordt geforward. De gebruiker zal dus altijd zien dat de gebruiker doorgestuurd wordt naar een andere URL.
Het gebruikmaken van een frame bij domeinnaam forwarding
Het is tegenwoordig mogelijk om een domeinnaam te maskeren wanneer deze geforward wordt. Een andere benaming hiervoor is URL masking of domain masking. In die gevallen wordt er altijd gebruik gemaakt van een frame.
Hierbij zal de URL waar de bezoeker naar surft altijd zichtbaar blijven zijn in de adresbalk. Hierdoor kunnen bezoekers dus niet zien dat ze doorgestuurd worden naar een andere domeinnaam. In de meeste gevallen is het mogelijk om meta tags op te geven voor je websites.
Echter zit er natuurlijk wel een groot nadeel aan domeinnaam forwarding. Zoekmachines zoals Google zijn geen fans van domeinnaam forwarding. Google heeft bijvoorbeeld alleen interesse in het indexeren van pagina’s van je echte webadres. Dit doen zoekmachines zoals Google, zodat je niet met 4 verschillende domeinnamen bovenaan komt te staan, omdat deze allemaal dezelfde inhoud tonen. Het komt daarom ook regelmatig voor dat zoekmachines geforwarde domeinnamen weigert te indexeren en dat alleen de werkelijke URL’s van je echte website meegenomen worden in de zoekresultaten van je website.
Verschillende soorten domeinnaam forwarding
Geen opmerkingen:
Een reactie posten