Nederland blijkt goed op de kaart qua bescherming van data en datarecovery. Nederlandse organisaties leren graag van anderen, maar innoveren ook relatief vaak zelf op het gebied van methodes om data beter te beschermen, leert een onderzoek van EMC.
Na China en Hong Kong heeft Nederland van 24 landen zijn zaken het beste voor elkaar als het gaat om databescherming. Een prima resultaat, maar toch gaat jaarlijks nog zeker 3,2 miljard euro verloren door downtime en dataverlies die voorkomen hadden kunnen worden.
De nieuwe technologie wordt relatief snel toegepast. Echter is wel opvallend dat 79 procent van de onderzochte bedrijven door EMC in de categorieën ‚laggards’ en ‚evaluators’ wordt geplaatst, wat respectievelijk staat voor bedrijven die geen dataprotectiestrategie ontwikkeld hebben en bedrijven die geen prioriteit geven aan het voorkomen van dataverlies.
Dat lijkt veel, maar is het niet: wat betreft de implementatiegraad van oplossingen op gebied van databescherming zijn we koploper in Europa. Dat resulteert in relatief lage hersteltijden, veel vertrouwen in de eigen infrastructuur en het vaak off-site onderbrengen van data.
Bescherming big data, cloud en mobile nog onduidelijk
De oorzaak voor het ontbreken van strategieën en prioriteit op gebied van databescherming, stelt CTP Hans Timmerman van EMC Nederland dat bedrijven de ontwikkelingen van trends als big data, hybride cloud en mobility afwachten. Dit zogenaamde ‘derde platform’ creëert nieuwe uitdagingen en stelt andere eisen aan de beschikbaarheid en bescherming van data, alsdus de CTO.
“Bij de meeste bedrijven zijn datasilo’s als CRM, ERP en HRM wel beveiligd, vaak met oplossingen van verschillende vendoren, maar ruim de helft van de bedrijven heeft geen herstelplan om weer snel aan de slag te kunnen na een ramp of verstoring”, zegt Timmerman tegenover Channel Connect. “Maar 6 procent heeft een plan voor alle drie de nieuwe technologieën klaarliggen.”
Nederlandse bedrijven innoverend in databescherming
Geen opmerkingen:
Een reactie posten