maandag 30 juni 2014

Goede marketing begint met goede voorbereidingen




Bij internetmarketing heb je een doel voor ogen, je wil namelijk klanten aantrekken en je wil graag dat zij contact met je opnemen voor het afnemen van een product of een dienst. Maar hoe ga je dat voor elkaar krijgen als je weet dat er zoveel bedrijven zien die hetzelfde aanbieden en toch wil jij er uit springen? Gelukkig is het mogelijk, maar dan moet je stapsgewijs en gestructureerd te werk gaan.


Online marketing
Wanneer je gebruik wil maken van online marketing, dan is het belangrijk dat je eerst je marketing op orde hebt. Er zijn erg veel manieren waarop er tegenwoordig gebruik kan worden gemaakt van marketing. Er kan hierbij worden gedacht aan Twitter, Facebook, Linkedin, maar ook aan e-mailmarketing en zoekmachine optimalisatie. Het is voor erg veel bedrijven nuttig om hier gebruik van te maken en de marketingmiddelen in te zetten. Maar het moet wel gestructureerd gebeuren als zij hier uit willen komen. Het is belangrijk dat er een marketingvisie op wordt gezet. Dit kan in drie stappen worden gedaan. Het eerste is dat vaststellen van de marketingvisie, hoe doe je dit? Je beantwoordt eerst een paar vragen voor jezelf.


-       Wie is mijn doelgroepen of wie zijn mijn doelgroepen?


-       Zijn er potentieel nieuwe doelgroepen en zo ja welke?


-       Hoe kan de doelgroep het beste worden benaderd?


-       Wat wil ik de doelgroep duidelijk maken, welke boodschap?


-       Hoe zorg ik dat ik onderscheidend ben van mijn concurrenten?


-       Hoe wordt het bedrijf gepresenteerd?


-       Wat bied ik de klanten?


De visie en het vervolg
Wanneer er een antwoord gegeven kan worden op deze vragen kan er door worden gegaan naar de tweede stap, de visie is nu duidelijk. De marketing kan nu op orde worden gebracht. Welke marketingmiddelen zijn er, zoals een website en een klantenbestand. Is dit allemaal in orde of kan hier nog iets aan verbeterd worden? Zo ja, dan moet dit eerst gebeuren voordat er verder kan worden gegaan.


Verder ontwikkelen
Zijn de marketingmiddelen nu in orde, dan kan er vastgesteld worden welke internetmarketing er ingezet kan worden. Een goede visie is de basis, dan alles in orde maken en dan verder ontwikkelen. Als het stapsgewijs aan wordt gepakt dan heeft iedereen hier het meeste aan. Je kunt namelijk pas verder gaan wanneer het gestructureerd is en je weet waar je het voor doet en wat je uit wil stralen.


Het onderscheidend vermogen, zo doe je dat
Om indruk te maken op klanten dien je onderscheidend vermogen te hebben, je bent anders dan concurrenten en dit wil je uitstralen zodat zij voor jou kiezen. Als je echt onderscheidend bent dan kun je bijvoorbeeld meer vragen voor een product of dienst en dan kun je je doelgroep ook effectiever bereiken. Maar het is niet zo gemakkelijk om anders te zijn dan anderen. Een uniek concept kan je helpen, ga daarom heel nauw na wat je allemaal doet en wat je concurrenten doen en breng dit in kaart. Je denkt misschien bij je zelf dat kost veel tijd, ja dat klopt, maar je kunt er wel veel voor terug krijgen. Als je hierdoor namelijk anders bent dan je concurrenten, dan kun jij uitstralen wat je wil en aangeven waarom je uniek bent. Waardoor de klanten sneller een kijkje bij je komen nemen omdat je aangeeft dat je anders bent dan concurrenten. Het wekt nieuwsgierigheid op en zij willen graag weten of dat hetgeen je zegt ook werkelijk waar is. Zorg er daarom voor dat hetgeen je zegt ook werkelijk waar is en dat je het duidelijk kunt maken:


-       Stel je op zoals je bent


-       Geef duidelijk je doelen weer


-       Geef geen valse informatie


-       Maak een onderscheid wat jij biedt en wat de concurrent, geef duidelijk de verschillen aan


-       Speel in op die verschillen en doe hier iets mee zodat je je klanten aan kunt trekken


Betrek de marketing er continu in, alle kleine details kun je naar buiten brengen zodat je klanten weer van je horen en denken hé die maakt er echt werk van en is echt uniek. Blijf daarom altijd op de hoogte van de laatste online marketingmiddelen zodat je in een bedrijf kunt investeren en op alle vlakken klanten aan kunt trekken en kunt bereiken. Dat is namelijk ook wat klanten willen, een bedrijf dat zich bezighoudt met trends en ontwikkelingen en echt meegaat met de tijd. Deze investering is de moeite waard dus als je hier gebruik van maakt dan zie je waarom jij anders bent dan concurrenten, ga er voor!




Goede marketing begint met goede voorbereidingen

Met Stream de activiteit van je WordPress bezoekers bijhouden




Stream is een WordPress plugin die je kunt downloaden om de activiteit van alle gebruikers op je website in de gaten kunt houden. Zo wordt elke wijziging die op je website gemaakt wordt bijgehouden en dat geldt ook wanneer iemand zich inlogt. Dan kun zul je een melding in Stream krijgen.


Wanneer je de Stream-plugin hebt geïnstalleerd, zal deze onder het tabje “Stream” een activiteitenlog laten zien. Hierin zie je van alle gebruikers wanneer ze ingelogd zijn, wanneer ze een bericht hebben aangemaakt en wanneer ze deze hebben gepubliceerd. Daarnaast laat Stream je ook zien wanneer iemand media uploadt of wanneer iemand bijvoorbeeld een bericht aanpast.


Privacy


Onder het tabje Stream > Settings vind je de instellingen voor de Stream-plugin. Hier kun je bijvoorbeeld instellen wie de stream allemaal kunnen bekijken. Dit kun je daarnaast per gebruikersrol instellen, dus bijvoorbeeld alleen de beheerders kunnen de Stream zien.


Overige instellingen


Echter heeft Stream nog veel meer instellingen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen hoe lang de plugin de activiteiten van je bezoekers bewaart. Normaal gesproken is dit standaard 90 dagen, maar dit is in te stellen. In de instellingen kun je ook een Resetknop waarmee je alle activiteiten in één keer in de stream kunt wissen.


Onder Exclude kun je instellen dat bepaalde IP-adressen geblokkeerd kunnen worden of dat specifieke gebruikers genegeerd kunnen worden. Deze zullen dan niet in de stream getoond worden.




Met Stream de activiteit van je WordPress bezoekers bijhouden

Maximaal profiteren van jouw Google+ bedrijfspagina




Je wil toch ook dat je Google+ bedrijfspagina zo optimaal mogelijk werkt? Dan is het van belang dat je hier meer over weet. In het begin was er Google Maps, hier kon een vermelding worden aangemaakt. Toen was er Google Places, hier konden de vermeldingen wat gestroomlijnder worden bewerkt als eigenaar. Maar momenteel is er Google+ en nu worden alle Google Places pagina’s omgezet naar een lokale Google+ pagina. Veel ondernemers hadden bij Google+ al een bedrijfspagina aangemaakt, waardoor sommige bedrijven twee Google+ bedrijfspagina’s hadden.


Heb je twee Google+ bedrijfspagina’s?
Controleer of je twee Google+ bedrijfspagina’s hebt. Je moet inloggen met je Google account waar je de huidige Google+ bedrijfspagina kunt beheren. Heb je twee accounts? Dan kun je het beste twee pagina’s samenvoegen. Hierdoor krijg je een geverifieerde merken pagina. Dit wil zeggen dat de pagina ook in Google Maps zal komen. Maar dit wil ook zeggen dat alle zaken gemerged worden, waaronder recensies enz. Dit is de manier om optimaal te profiteren van je Google+ bedrijfspagina.


Mergen twee pagina’s
Het mergen van de twee is erg gemakkelijk. Je gaat eerst naar de lokale bedrijfspagina. Je klikt rechtsboven op het tandwiel en dan kies je instellingen. Je scrolt naar onderen en dan klik je naast ‘deze pagina is gekoppeld aan Google Maps’ op “aan een andere pagina koppelen”. Dan kies je hier de merkenpagina. Als dit is gelukt kun je het controleren en maximaal profiteren van de Google+ bedrijfspagina.




Maximaal profiteren van jouw Google+ bedrijfspagina

zondag 29 juni 2014

Meerdere WordPress websites eenvoudig beheren




Wanneer je meerdere WordPress websites eenvoudig wilt beheren, dan is het wellicht verstandig om te overwegen om een account aan te maken bij ManageWP. Met ManageWP kun je namelijk meerdere WordPress websites beheren vanuit één controlepaneel. En vanuit dit controlepaneel kun je snel verschillende zaken regelen. Hieronder vind je meer functionaliteiten van ManageWP:


  • Plugins, thema’s en WordPress zélf updaten (voor meerdere websites in één keer);

  • Google Analytics inladen voor één website, een groep websites of voor al je websites tegelijk;

  • Keywords bijhouden waarop je websites scoren (óók in Google Nederland);

  • SPAM-reacties verwijderen;

  • Plugins installeren voor meerdere websites tegelijk;

  • Downtime bijhouden voor je websites;

  • Backups maken van je WordPress-websites en automatische backups inplannen;

  • Bulk posting: content naar al je WordPress-websites (binnen een groep) publiceren en ook de veiligheid van je WordPress-websites wordt door ManageWP gemonitord.

Wat kost ManageWP?


Uiteraard is deze unieke dienst niet gratis, maar het is ook zeker niet duur. Als je een pakket afneemt van maximaal vijf websites, dan betaal je maar 4.80 dollar per website per maand voor het meest uitgebreide pakket. Dat is omgerekend 2,50 euro per website. De minder uitgebreide pakketten kosten 0.80 dollar en 2.40 dollar per website.


Hoe meer websites je hebt, hoe goedkoper ManageWP eigenlijk wordt. Daarnaast krijg je bovenop ook nog eens twee maanden gratis wanneer je alles in één keer voor een heel jaar betaalt en zelfs vijf maanden gratis wanneer je voor twee jaar betaalt. Het meest uitgebreide pakket voor maximaal 35 websites kost bijvoorbeeld slechts 1195 dollar voor een heel jaar (dat is maar 2.85 dollar per website per maand!)


Waarom zou ik ManageWP gebruiken?


ManageWP is vooral ontzettend handig voor webmasters of webdesigners die een netwerk van websites beheren. Je kunt bijvoorbeeld alle websites van je klanten in de gaten houden en je kunt ze ook direct met één druk op de knop updaten.


ManageWP staat erom bekend dat het zeer gebruikersvriendelijk en handig is. Zo kun je eenvoudig je website aan het controlepaneel door de ManageWP-plugin op je website te installeren en de website uiteraard in het controlepaneel zelf toe te voegen. Hieronder staan meer functionaliteiten van ManageWP:


Updates


Met ManageWP kun je eenvoudig WordPress, thema’s en plugins eenvoudig updaten. ManageWP geeft zelf eenvoudig aan welke plugins geüpdatet kunnen worden. Het enige wat je binnen ManageWP hoeft te doen is op de knop „update everything” te klikken en ManageWP doet de rest. Ook wanneer je een bepaalde plugin liever niet wilt updaten, kun je dat ook aangeven als je de update wilt negeren.


Uptime en downtime


Daarnaast kan ManageWP ook voor je bijhouden hoe lang en vaak je website onbereikbaar is. Zo monitort het volledig de downtime van je websites. Dit gaat volledig automatisch en wordt ook aan je teruggekoppeld zodat jij weet wanneer je in moet grijpen.


Keywords en Google Analytics


Als website-eigenaar wil je natuurlijk ook de SEO van je websites in de gaten houden. ManageWP kan je daarbij helpen door een lijst van opgegeven keywords te controleren op welke plek je staat in Google. Zo zullen ook de laatste statistieken vanuit Google Analytics direct zichtbaar zijn in je controlepaneel.


Backups naar Dropbox, Google Drive en FTP


Gelukkig kun je naast het updaten van thema’s en plugins ook automatisch backups maken van je websites naar Google Drive, FTP en Dropbox. Het is zelfs mogelijk om de backups per mail te ontvangen, echter zit hier wel een maximum van 10MB aan verbonden. Je kunt eenvoudig aangeven hoe vaak ManageWP een automatisch backup moeten maken, waar je ze wilt laten opslaan en hoeveel backups er bewaard moeten blijven.




Meerdere WordPress websites eenvoudig beheren

3 vragen voordat je met AdWords begint




Wil je graag meer adverteren voor een eigen bedrijf zodat je meer kunt verkopen of meer aanvragen binnen kunt halen? Dan wordt het tijd om te beginnen met Adwords. Adwords werkt eenvoudig, het is erg krachtig en een goed middel om je eigen bedrijf onder de aandacht te brengen bij de doelgroep. Het is wel van belang dat je het goed in gaat zetten. Om te ontdekken of dat Adwords iets voor jouw organisatie is, is het goed om jezelf drie vragen te stellen.


1. Is je doelgroep op zoek naar jou?
Als je gebruik wilt van Google AdWords dan weet je misschien al dat het één van de bekendste en meest gebruikte advertentieplatformen in de online marketing is. Het zou kunnen zijn dat jouw doelgroep jou online zoekt. Als het niet zo is, dan heeft Adwords niet zoveel zin. Aan de hand van Keyword Planner van Google kun je kijken op welke zoekwoorden mensen zoeken. Google geeft namelijk aan hoeveel keer per maand er op dat specifieke zoekwoord is gezocht. Het instellen van de targetting is ook van belang.


2. Verdien je je inzet terug?
Een grote stap heb je gezet als je voldoende perspectief ziet in de wijze waarop je doelgroep zoekt naar jouw product of dienst, maar dan ben je er nog niet. Er moet gekeken worden of dat de kosten die jij maakt door AdWords ook terug worden verdiend. Probeer een berekening te maken wat het je gaat kosten en dan krijg je hier meer zicht op.


3. Heb je voldoende tijd en budget voor de lange termijn?
Het is niet zo dat je eenmalig Adwords inzet. Je blijft hierdoor niet continu nieuwe bezoekers aantrekken. Er moet een campagne op worden gezet met een goede strategie. Als dat bekend is, dan begint het optimaliseren. Je krijgt een steeds beter beeld van het zoekgedrag van jouw doelgroep en hierdoor kun je je campagnes beter instellen. Maar hier heb je wel voldoende tijd en budget voor nodig.




3 vragen voordat je met AdWords begint

Rich snippets, wat kunnen ze voor mijn website betekenen?




Rich snippets spelen een steeds grotere rol bij zoekmachine optimalisatie. Je kunt namelijk met rich snippets je website in de zoekresultaten in Google aantrekkelijker maken. Eerder besproken we al hoe je jouw eigen auteurfoto in de zoekresultaten kunt krijgen en kunt koppelen aan je berichten. Maar er zijn nog een aantal rich snippets die de CTR van je website kunnen vergroten en de kans dat iemand op je zoekresultaten klikt.


Zo zijn er een aantal soorten rich snippets die er in Google anders uit komen te zien. Zo heb je rich snippets voor recensies, producten, evenementen, broodkruimelpad en recepten. De opmaak van je website vindt plaats volgens de regels van schema.org


Wat zijn rich snippets eigenlijk?


Direct vanuit het Nederlands vertaald betekent rich snippets eigenlijk rijke stuk stukjes of verrijkte stukjes. En eigenlijk is dat het gewoon, verrijkte stukjes content. Door stukjes code van je website aan te passen en toe te voegen verrijk je de zoekresultaten van je website in de zoekmachine van Google. Hierdoor maak je het ook voor de zoekmachine makkelijker om te bepalen wat voor soort pagina het eigenlijk is en wat vooral de relevante delen van de website is. Ook kan het toevoegen van rich snippets zorgen voor een betere zoekmachine indexering.


Welke rich snippets zijn er beschikbaar?


Er zijn verschillende types rich snippets, zo kun je een snippet hebben voor een recensie of bijvoorbeeld voor een product. De volgende types zijn beschikbaar:


Recensies


Deze rich snippets zul je vast wel eens in de Google zoekresultaten hebben zien staan. Vaak zie je dat er bij een bepaalde webwinkel revue-sterren staan bij hun productpagina staan. Deze sterren staan er omdat de webwinkel of website gebruik maakt van de recensie rich snippet.


Personen


De personen zie je vooral terugkomen bij blogartikelen. In de zoekresultaten zie je dan bij blogberichten de naam en foto van de auteur van het bericht staan.


Evenementen


Met de evenementen rich snippet kun je bijvoorbeeld het programma van je evenement direct in de zoekresultaten tonen. Dit kan de CTR van je pagina flink verbeteren.


Muziek


Ook is er een speciale rich snippet voor muziek. Hiermee kun je namelijk de tracklist van een album in de zoekresultaten weergeven.


Producten


De producten rich snippets zijn zeer relevant voor webwinkels. Hiermee kun je namelijk vrij veel data toevoegen aan de Google zoekresultaten. Je kunt bijvoorbeeld de beoordeling laten zien van het product of een lijst met relevante producten genereren.


Bedrijven en organisaties


Hiermee kun je wat uitgebreidere bedrijfsinformatie tonen in de zoekresultaten.


Recepten


Hiermee kun je bijvoorbeeld direct in de google zoekresultaten weergeven welke ingrediënten nodig zijn en hoe lang het duurt om het gerecht te maken.




Rich snippets, wat kunnen ze voor mijn website betekenen?

Wil jij je content netwerk van Adwords effectief inzetten?




Er zijn verschillende Adwords specialisten op de markt en zij krijgen wel eens de vraag: “Mijn advertentie is in totaal al 150.000 keer getoond maar ik heb maar drie kliks gekregen, hoe kan dat?” Hier kan heel eenvoudig een antwoord op worden gegeven, een advertentie wordt namelijk op het content netwerk van Google vertoond. Dit is het netwerk van alle webmasters die Google Adsense op hun website hebben geplaatst, dit zijn er erg veel. Op het moment dat je een campagne aanmaakt bij Adwords wordt automatisch het content netwerk ingeschakeld. De advertenties op het content netwerk hebben een laag doorklikpercentage. Dit kan verklaard worden omdat de advertenties vaak niet relevant genoeg zijn voor een website en hierbij zijn ze ook niet relevant om hier op te klikken.


 


Bepaling van Google


Je vraagt je dan misschien af hoe dat Google kan bepalen welke ads er getoond worden op welke websites. Google is continu bezig met het scannen van miljoenen pagina’s op het internet. Daarbij wordt er gekeken naar welke woorden er terugkomen op de verschillende pagina’s en dan wordt er bepaald wat het thema van een bepaalde website is. Aan de hand daarvan kijkt Google verder naar de zoekwoorden en naar de advertentieteksten. Deze worden dan geplaatst op websites die overeen komen met het thema van de Adwords campagne. Maar dit zorgt er niet altijd voor dat het gewenste resultaat wordt behaald.


 


Tips voor de site


Je kunt meer gerichte advertentiegroepen maken. Hierdoor verklein je de kans op niet relevante vertoningen. Je kunt ook negatieve zoekwoorden gebruiken. Deze kun je toevoegen en dan weet je zeker dat de websites die dergelijke woorden gebruiken geen onderdeel uitmaken van je content netwerk campagne. Het is ook van belang dat je niet relevante websites uitsluit en een positie targeting gaat gebruiken. Je kunt namelijk kiezen in welk advertentieblok de advertentie op een website vertoond moet worden.




Wil jij je content netwerk van Adwords effectief inzetten?

België voert lijst aan met meeste IPv6 verkeer




Steeds meer landen maken gebruik van IPv6. Het opvallende is dat België de lijst met de landen met het meeste IPv6 verkeer aanvoert. Het land wordt gevolgd door Zwitserland, Duitsland en Luxemburg. We vinden Nederland alleen niet terug in de top tien. Dit zou er op kunnen wijzen dat Nederland flink achterloop op de andere Europese landen. Alle gegevens zijn bekend gemaakt in het kwartaalrapport van Akamai. Dit is ‘s werelds grootste content delivery network (CDN). Zij analyseren het volume van verkeer dat via IPv6 verloopt. Maar zij kijken ook naar de internetsnelheid van eindgebruikers en de oorsprong van internetverkeer dat samenhangt met cyberaanvallen.


 


Voorsprong België


Je vraagt je misschien af hoe komt België aan deze voorsprong. Gelukkig kunnen we je hier een antwoord op geven want zij hebben de voorsprong te danken aan de tijdige IPv6-adoptie van twee van de grootste internetproviders van het land, Belgacom en Telenet. Telenet activeerde IPv6 in het eerste kwartaal van dit jaar, met als gevolg een stijging in IPv6-verkeer van 198%. De toename was ook te zien bij Duitsland en Noorwegen van respectievelijk 33 en 56 procent.


 


Nederland en IPv6


De Nederlandse internetproviders zeggen met de implementatie van IPv6 bezig te zijn. Maar tot op heden heeft alleen XS4ALL het voor haar klanten geactiveerd. De uitrol in Nederland is door de grootste kabelaars, Ziggo en UPC, al verschillende keren uitgesteld, tot teleurstelling van veel gebruikers. Er is ook gekeken naar vergelijkbare statistieken van Google en deze geven een IPv6-adoptie van 1,67% aan.



Wat is IPv6?


Als he tover IPv6 gaat, dan is dat versie 6 van het Internet Protocol (IP) en dit voorziet ieder apparaat met een internetverbinding van een IP-adres. Hiermee kan het communiceren met andere apparaten. Een tijd geleden was het protocol aan vernieuwing toe omdat versie 4 (IPv4) ‘slechts’ ruimte biedt voor ongeveer 3,7 miljard IP-adressen. Er kan gezegd worden dat er van de IPv6-adressen er praktisch oneindig veel beschikbaar zijn. Dit is dus hoopgevend voor de toekomst.




België voert lijst aan met meeste IPv6 verkeer

zaterdag 28 juni 2014

Controleer de s achter http in het webadres




Steeds meer mensen maken gebruik van het winkelen op internet. Meestal gaat alles gewoon goed en is het een leuke bezigheid. Er kan betaald worden met de creditcard, met iDeal of met een digitale acceptgiro. De bestelling komt vaak de volgende dag of binnen een paar dagen binnen en je kunt genieten van je nieuwe aankoop. Toch is het belangrijk dat je goed oplet waar je gaat kopen. Waarom? Dit leggen we je in dit artikel graag uit.


 


Website controleren bij aankoop


Als je regelmatig aankopen doet op internet kom je vanzelf een keer op een nieuwe site uit waar je iets wilt bestellen. Het is belangrijk dat je gaat controleren bij wie je gaat winkelen. Hierbij kun je je afvragen of dat het over een bestaand bedrijf gaat en of dat alle contactgegevens op de site staan vermeld. Bekijk ook of dat alle privacy-, leverings- en betaalvoorwaarden op de site staan. Je kunt altijd controleren of dat het bedrijf echt bestaat. Je kunt hiervoor een kijkje nemen bij thuiswinkel.org of bij de keurmerkorganisatie zelf.


 


Alert bij het betalen


Bij het betalen dien je extra alert te zijn. Bekijk goed of je echt op de banksite zit waar je gaat betalen. Een letter verschil kan al een val zijn. Je kunt een veilige betaalomgeving altijd herkennen aan het hangslotje en ook aan het webadres dat begint met https. De s staat hierbij voor secure. Hierdoor zie je dat je zelf deels in de gaten kunt houden of dat het veilig is of niet. Het beste kun je jezelf aanwennen dat iedere keer als je van internetbankieren gebruik gaat maken dat je de naam van de site controleert. Als je twijfelt kun je altijd de bank bellen.




Controleer de s achter http in het webadres

7 tips met Google Adwords




Met Google Adwords kun je gerichte bezoekers naar je site krijgen. We geven je graag tips over hoe je het beste met Google Adwords aan de slag kunt gaan. In dit artikel lees je daarom 7 tips om aan de slag te gaan!


 


Tips op een rijtje


  1. Als je een advertentiecampagne gaat starten kun je voor iedere campagne een eigen landingspagina starten, deze moet dan alleen via de advertentiecampagne te bereiken zijn. Op deze manier kun je door de hele website heen meten wat een bepaalde advertentiecampagne doet. Je kunt met Google Analytics alle resultaten meten en je kunt je gratis aanmelden.

  2. Het beste kun je zoekwoorden gebruiken die de meeste kliks opleveren bij een aparte advertentiecampagne. Op deze manier krijg je verschillende advertentiecampagnes met een woord. Zo kun je tot in de kleinste puntjes optimaliseren en dit kost minder geld.

  3. Je kunt gebruik maken van uitsluitingswoorden.

  4. Experimenteren is van groot belang. Je kunt met landingspages oefenen, (bijvoorbeeld met Google Website Optimizer). Dit is een gratis tool die je goede uitkomsten kan bieden.

  5. Het inhoudsnetwerk is van groot belang. Je moet hierbij kritische vragen stellen. Hierbij moet je goed de verschillen in de gaten houden tussen de zoekresultaten en de resultaten van het inhoudsnetwerk.

  6. Er kan afzonderlijk worden geboden op het inhoudsnetwerk en de zoekresultaten.

  7. Gebruik niet de startersversie. Het is vaak erg beperkt. Vraag jezelf daarom af wat je wilt bereiken en zorg dat je hier jezelf in gaat verdiepen zodat je er veel mee kunt bereiken! Je kunt het allemaal zelf, als je maar gaat oefenen en jezelf in gaat lezen!


7 tips met Google Adwords

Live chat op je WordPress-website




Wat veel mensen niet weten is dat WordPress niet alleen voor blogs gebruikt wordt. Er zijn veel mensen die graag een live chat op hun WordPress-website willen hebben. Nu heeft WordPress niet standaard een live chat functie ingebouwd, maar hier zijn gelukkig nu oplossingen voor. In dit artikel bespreken we een aantal oplossingen.


Vaak is het goed om zoveel mogelijk interactie met je bezoekers te krijgen. Een contactformulier op je website is vaak het minimale wat je kunt doen en vaak is een live chat nog beter. Vooral wanneer je een WooCommerce webshop hebt kun je heel goed gebruik maken van een live chat op de website zelf. Zo kun je namelijk het vertrouwen van bezoekers winnen en doe je direct ook wat extra’s waardoor de klant je misschien verkiest boven de concurrent.


ClickDesk WordPress live chat


ClickDesk is een zeer grote speler op het gebied van live chat. Het is namelijk niet alleen een WordPress plugin maar ook een compleet product. Echter hebben ze ook een WordPress plugin gemaakt om het makkelijker te maken voor WordPress gebruikers. ClickDesk is gratis te gebruiken, maar je kunt meer mogelijkheden krijgen bij een betaald account.


Zo maakt ClickDesk het mogelijk voor bezoekers om via voice chat contact op te nemen of via video bellen. Agents kunnen dan op tablet, mobiel of desktop zitten terwijl ze tientallen bezoekers gelijk te woord kunnen staan. Daarom is ClickDesk een fantastische oplossing wanneer je op zoek bent naar een gratis live chat plugin. Echter zijn de betaalde accounts niet heel duur en bieden ze je veel extra mogelijkheden.


UserPulse-live-chat


UserPulse is een live chat plugin voor WordPress die je gratis kunt downloaden in de plugin directory van WordPress.org. UserPulse geeft je als agent de mogelijkheid om meerdere klanten te woord te staan via je computer en smartphone, zonder dat de bezoekers hier achter komen.


Als je naar het design van UserPulse kijkt ziet dit er zeker iets minder uit dan ClickDesk en ook de mogelijkheden vallen iets tegen. UserPulse is daarnaast niet goedkoop en wanneer je een account hebt dan betaal je zo 29.99 dollar per maand. Daarnaast is het zeer onwaarschijnlijk dat UserPulse nog verder ontwikkeld wordt.


HelpOnClick Live Chat


HelpOnClick Live Chat is zeer effectieve, gebruiksvriendelijke en simpele live chat oplossing voor je WordPresspwebsite. Het is echter niet gratis want je betaalt per agent 19 dollar per maand. Maar hoe meer agents je afneemt, hoe goedkoper het per agent wordt. Wel heeft het fantastische mogelijkheden zoals een real-time monitor. Hierdoor kun je zien hoe lang je bezoekers al op je website zijn en op welke pagina ze zich bevinden. Dit kun je ook weer terugvinden in Google Analytics.


Dit ware nog maar drie live chat plugins voor je WordPress website, maar er zijn natuurlijk veel meer plugins hiervoor te vinden. Zo kun je in de gratis plugin directory op zoek naar gratis plugins. Daarnaast kun je ook op de website van CodeCanyon veel goed alternatieven vinden, waar je uiteraard wel voor moet betalen. 


Natuurlijk is het niet verkeerd om geld te betalen voor een goede live chat op je website. Het straalt uiteraard vertrouwen uit je krijgt de kans om bezoekers te overtuigen om voor jou te kiezen. 




Live chat op je WordPress-website

vrijdag 27 juni 2014

Facebook, ben altijd voorzichtig




Facebook is een geweldig middel om wereldwijd met elkaar te communiceren, contacten te leggen. Facebook is een social netwerk site. Mensen van alle leeftijden en over de hele wereld gebruiken Facebook. Je kunt met elkaar, bekenden of vreemden, je persoonlijke interesses delen. Je kunt leuke ideeën plaatsen, nieuwe recepten, ontwerpen enz. Je kunt met elkaar chatten (praten). Dit kan zelfs in groepsverband. Je dient wel eerst een profiel aan te maken, daarna zijn er enorm veel mogelijkheden.


Chatten met bekenden


Je kunt chatten met bekenden, maar ook met vreemden. In dit laatste schuilt dan weer het gevaar. Je kunt denken dat je te doen hebt met een leeftijdsgenoot, maar er kan een volwassen persoon achter schuil gaan, met bedoelingen waar jij niet om gevraagd hebt. Dit kan ver gaan, zover dat mensen echt in de problemen komen. Pubers die verliefd worden op iemand die ze op Facebook leren kennen en na een poosje een afspraak maken. Wie gaan zij ontmoeten?


Waarschuwen?


Het is eigenlijk best jammer dat bij elke communicatie via de computer een waarschuwing geplaatst dient te worden. Toch kun je de gevaren die op de loer liggen maar beter kennen en er naar handelen. Het is niet de bedoeling om bijvoorbeeld Facebook in een zwart daglicht te zetten, integendeel. Veel mensen die eenzaam zijn, slecht ter been, lang in een ziekenhuis of verpleeghuis moeten doorbrengen hebben op deze manier toch contact. Ga voorzichtig te werk er zijn genoeg sites waar regels in acht dienen te worden genomen en waar je anoniem blijft zolang als jij dat wilt, bij het chatten bijvoorbeeld. Maak gerust gebruik van de ontelbare mogelijkheden met de communicatiemiddelen van deze tijd, maar ben je er steeds bewust van dat mensen soms niet zijn wie ze lijken en zeggen dat ze zijn. Wees op je hoede en dan kun je veel plezier en gemak ervaren van Facebook.




Facebook, ben altijd voorzichtig

De beste WordPress social media plugins




Het grote voordeel van WordPress is dat het kinderlijk eenvoudig is om je website aan social media te koppelen. Maar de functionaliteit hierdoor wordt eigenlijk snel overgewaardeerd, omdat je zonder nadenken al je accounts kan koppelen.


Want waarom je eigenlijk de inhoud van Twitter, Facebook of Google+ op je website willen tonen? Heeft bijvoorbeeld de Twitterfan wel een button nodig om jouw blog te willen tweeten. Daarnaast is het koppelen ook ondergewaardeerd. Als je de mogelijkheden slim kunt toepassen kan dit wezenlijk bijdragen aan de realisatie van je doelen. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden die WordPress biedt voor de inzet van je social media.


Wat wil je met social media bereiken?


Elke strategie begint natuurlijk met nadenken, want wat is het doel van je website en hoe draagt social media daarbij aan het realiseren van je doelen? Vaak is de reden om social media te gebruiken om meer verkeer naar je website te trekken. 


Social media netwerken zijn vooral geschikt voor microblogs en kunnen je zeker helpen je website te promoten. Maar denk wel eerst goed na voordat je alle visieloos aan elkaar koppelt. Daarom hebben we de social media mogelijkheden opgedeeld in 5 belangrijke factoren:


Deelknoppen


Het delen van je berichten heeft vooral als doel dat bezoekers jouw blog delen in hun eigen sociale netwerk. Dit zorgt voor de ene kant gratis publiciteit en aan de andere kant extra bezoekers naar de website op. En dit maakt het natuurlijk allemaal erg aantrekkelijk. Hieronder vind je de beste plugins daarvoor:


  • Jetpack

  • Shareaholic

  • Simple Share Buttons Adder

Jetpack is een plugin die je diverse praktische extra functionaliteiten aanbiedt, waarvan één sharing is. Dit geeft je de mogelijkheid om onder elk bericht of elke pagina deelknoppen te tonen. Je kunt hierbij zelf instellen welke knoppen je wel en niet wilt tonen. Jetpack is zeer eenvoudig en voldoet dan ook voor veel websites. De andere twee plugins doen eigenlijk precies hetzelfde, maar zijn wellicht wat gebruiksvriendelijker in gebruik.


2. Berichten automatisch publiceren op sociale netwerken


Als je blogbericht publiceert, dan is het mogelijk dat je dit automatisch plaatst op je social media accounts. Dit heeft het grote voordeel dat je zonder teveel moeite je nieuwe bericht onder een groot publiek kan verspreiden en dat je dus meer bezoekers naar je website kun trekken. Het is mogelijk om dit effect te vergroten wanneer je in teamverband werkt.


Wanneer je met een team van 15 personen werkt die allemaal bij vijf sociale netwerken zijn aangesloten. Als iedereen dan meedoet, zal dit nieuwe bericht 75 keer op een sociaal netwerk gepubliceerd worden. En als elk teamlid 100 unieke volgers heeft, dan creëer je daarmee een potentieel bereik van 75.000 lezers. Hieronder vindt je de beste WordPress plugins waarmee je berichten automatisch op social media netwerken kunt publiceren:


Jetpack Publicize


Met Jetpack Publicize kun je blogs en nieuwsberichten automatisch publiceren als updates in je social media netwerken. Andere plugins die je kunt downloaden zijn Network Publisher, Social Networks Auto-Poster en Social.


3. Promoot social media accounts


Er zijn veel organisaties die het probleem hebben dat bezoekers hun website slechts één keer bezoeken. Maar om toch deze eenmalige bezoekers aan je te kunnen binden kun je dit als doel stellen dat jij je bezoekers op social media kanalen gaat volgen. Hierbij wil je natuurlijk zo min mogelijk energie en tijd verspillen. De beste WordPress plugins zijn hiervoor:


  • SocialBox ($6) kan je als widget gebruiken en toont direct hoeveel volgers je al hebt. Daarbij wordt ook een actie-button getoond.

  • Arqam ($9) geeft je social media kanalen fraai weer en toont direct het aantal volgers.

  • SocialFans Counter ($10) lijkt op Arqam en toont het aantal volgers per sociaal netwerk.

4. Toon inhoud sociale netwerken


Er zijn gelukkig veel plugins die je de mogelijkheid geven om de inhoud van je social media accounts te tonen op je website, maar waarom zou je dat eigenlijk doen? Veel organisaties weten dat bezoekers hun website bezoeken naar uitgebreide informatie en niet geïnteresseerd zijn naar microbogs die je naar je volgers stuurt. En vaak bevatten de microblogs een link terug naar je website, dus waarom zou je je bezoekers omleiden?


Maar toch kan het tonen van je social media activiteiten in sommige gevallen zeer handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan het intranet waar personeelsleden geïnformeerd worden over alle social media uitingen van en over het bedrijf. Hieronder vindt je de beste plugins daarvoor:


WordPress Social Stream


Deze plugin maakt een muur van berichten uit al je social media accounts. Je kan de plugin zo configureren dat je precies hetgeen toont van social media wat voor jou en jouw bezoekers interessant is.


Likebox Slider


Het grote voordeel van de Likebox Slider is dat deze eigenlijk steeds onopvallend permanent in beeld is. Zo zitten de social media iconen vastgeplakt aan de linker- of rechterkant van je scherm. Wanneer bezoekers op één van de iconen klikt, zal de inhoud van het desbetreffende social media account in beeld komen. Zo kunnen bezoekers eigenlijk direct zien wat er op het sociale medium gepubliceerd is.


De Facebook likebox


Bij WordPress heb je verschillende mogelijkheden om je Facebook pagina te promoten op je website. De layout kun je vaak niet erg veel wijzigen, want via Facebook geef je eigenlijk aan wat je op de website wilt tonen. Je ontvangt dan een code die je op de website kunt plaatsen en die je kun je hier ophalen:


https://developers.facebook.com/docs/plugins


De code die gegenereerd is kun je dan in WordPress plakken in een tekst-widget. Het grote voordeel is dat je hiervoor geen extra plugins hoeft te installeren. Deze Facebook plugin is een zeer populaire plugin die je gewoon gratis kunt downloaden. Ook JetPack heeft een widget genaamd de Facebook Like Box Widget en ook deze plugin werkt zeer prettig.


5. Social media profielen gebruiken op de website


Wanneer bezoekers op je WordPress website op een blogbericht willen reageren, hoeven ze niet meer een account aan te maken. Je kunt namelijk de authenticatie van je bezoeker laten plaatsvinden via één van de social media accounts die ze al hebben. Hieronder vindt je de WordPress plugins die dit kunnen realiseren:


Als bezoekers van je WordPress website op een bericht willen reageren, hoeven ze niet per se opnieuw een account aan te maken. Je kan de authenticatie van de bezoeker namelijk laten plaatsvinden via één van de social media accounts die ze al hebben. De beste WordPress plugins die dit realiseren:


  • JetPack Comments

  • Social Login

  • LoginRadius


De beste WordPress social media plugins

Let op bij webcamgebruik




Ontzettend leuk om een webcam te hebben en te gebruiken voor gezellige ‘dingetjes’. Je kunt er ontzettend veel plezier van hebben en samen lachen om grappige, rare dingen die je met elkaar deelt en elkaar via de webcam kunt laten zien. Je kunt moeder met de pasgeboren baby laten zien aan familie in Nieuw Zeeland, of de puppy die je onlangs hebt gekocht enz.


Op de hoogte houden via webcam

Familie en kennissen worden met de webcam op de hoogte gehouden en zien alles alsof ze bij jou thuis, op vakantie, de vereniging enz. zijn. Helaas moet er bij het gebruik van de webcam ook weer een waarschuwing worden gegeven voor de gevaren en het verkeerde gebruik ervan. Vraag je af: weet jij wie er allemaal meekijken, wie zit er aan ‘die andere kant’? Let dus op en stuur geen “persoonlijke plaatjes” door. Dek de webcam, die op je computer zit af, zodat er niet “per ongeluk” bij je mee gekeken wordt.


Plaatjes doorgeven via webcam

Je zult er zeker van hebben gehoord dat de plaatjes via de webcam doorgegeven in sommige gevallen wel erg vervelend uitvallen. Dus weet wat je doet. De webcam bestaat en zal dus ook gebruikt worden. Je hoeft er niet bang van te zijn, maar voorzichtigheid is wel geboden. Als jij je steeds de vraag stelt “wie kijkt of kijken er mee, wie zit of zitten er aan de andere kant”, dan ben je goed bezig en zul je de juiste beslissing maken. Ben in het geval van de webcam niet goedgelovig een tikkeltje of meer wantrouwen is hier op zijn plaats en behoed je tegen vervelende onuitwisbare stappen, die eenmaal gezet, niet meer uitgewist kunnen worden. Deze waarschuwing geldt zowel voor kinderen maar ook voor volwassenen.




Let op bij webcamgebruik

Let op wat je plaatst op social media




“Had ik dat maar geweten”. Een veel gebruikte zin die aangeeft dat het kwaad al is geschied. Eenmaal geplaatste filmpjes en teksten op internet kun jij zelf onmogelijk verwijderen. Ben daarom erg voorzichtig hoe je met berichtgeving omgaat, wees terughoudend met het plaatsen van filmpjes en foto’s. Je geeft daarmee zoveel bloot, zonder dat het wellicht de bedoeling is. En over bloot gesproken…… Vele meisjes en ook jongens plaatsen naaktfoto’s van zichzelf voor een goede vriend of vriendin. Soms ook voor vreemden. Niet doen, natuurlijk! Die aardige vriendin of vriend waar je zo verliefd op bent kan jouw foto’s zo maar doorsturen naar zijn of haar vrienden. Dit zul je beslist niet leuk vinden. Dit kan de bedoeling nooit zijn, je zult er verdrietig of boos om zijn, maar het kwaad is geschied en jij kunt het niet terug draaien. Het kan echter nog veel erger. Je kunt met dergelijke naaktfoto’s afgeperst worden. Het behoeft geen uitleg hoe ontzettend gemeen dit is, maar het gebeurt! Het enige middel hiertegen is voorkomen, dus nooit dergelijke foto’s plaatsen.


Ouders opgelet!


Op diverse sites kom je filmpjes tegen waar duidelijk sprake is van seksueel overschrijdend gedrag, rekening houdend met de leeftijd van de kinderen die dergelijke filmpjes ook te zien kunnen krijgen, is het zaak hiervan op de hoogte te zijn. Zorg dat je weet waar je kind op internet mee bezig is. Nou is dat niet altijd gemakkelijk, vaak niet te doen hoor ik u zeggen en dat klopt. Het geven van voorlichting daarover is daarom geen overbodige luxe, zelfs noodzakelijk. Ben duidelijk naar de kinderen, doe er niet geheimzinnig over. Spreek erover op het niveau dat past bij de leeftijd van de kinderen en controleer je kind. Bij sommige zaken moet je het niet laten afhangen van vertrouwen: “Dat doet mijn kind niet”, enz. Voor jonge kinderen ben jij als ouder of opvoeder verantwoordelijk. Neem die verantwoording. Je dient je kind(eren) te beschermen deze walgelijke sites, die helaas nog steeds te zien zijn.




Let op wat je plaatst op social media

Reacties op je blog, waarom zijn deze belangrijk?




De populaire website Copyblogger heeft eind maart een opvallende verandering laten weten aan haar bezoekers. Ze hebben namelijk besloten om bij artikelen de optie om een reactie te geven uit te schalen. Dit zorgde voor een storm van kritische reacties. Maar waar zijn reacties op een blog eigenlijk goed voor en is het artikel op zichzelf dan niet al goed genoeg?


Sonia Simone, één van de bekendste bloggers van Copyblogger, liet in een blog het volgende weten. “De discussies lopen ook op Google+ en LinkedIn. Waarom zou je dan ook een conversatie op een blog hebben? Het is niet handig om commentaar in een reactie te zetten. Het is beter om de reactie op je eigen site te zetten als artikel (en natuurlijk te verwijzen naar hun blog) 96% van hun comments zijn spam,” aldus Sonia. “En het monitoren van de comments kost te veel geld.”


Simone sluit het artikel af met de opmerking dat Copyblogger zo groot is geworden dat de discussies ergens anders plaatsvinden dan op de site. En dat hierom comments op de pagina zelf niet meer nodig zijn.


Als je de reactie goed leest merk je dat Copyblogger ontzettend goed heeft gehandeld. Mark Schaefer ook een blogger van Copyblogger ziet het dan ook vooral als een beslissing die vooral in SEO goed gaat uitpakken.


Maar waarom maakt Copyblogger deze beslissing?


SEO draait natuurlijk niet alleen om het plaatsen van de goede zoekwoorden op de goede plekken. Ook de buitenwereld heeft invloed op de ranking van een website. Wanneer er veel mensen zijn die een website op hun eigen website delen, dan zal Google de website zien als een website met veel kwaliteit, wat dan weer gelijk staat aan een hoge ranking.


Maar ook social media heeft een goede invloed op de ranking van een website. Wanneer een blog veel op social media gedeeld wordt, zullen de reacties van zelf komen en ook Google pikt dit op als een positief signaal. Natuurlijk hebben reacties op een blog wel waarde, maar de waarde van een gedeelde pagina is veel groter dan een paar mensen die zeggen „Bedankt voor dit bericht!”.


Waarom zijn reacties op je blog dan belangrijk?


Ieder mens heeft bevestiging nodig en mensen willen graag horen dat ze goed bezig zijn. Dit zit in de aard van het beestje van de mens en vaak zonder complimenten voelen we onszelf niet nuttig. En hetzelfde geldt eigenlijk ook voor je blog. Reacties zijn ook een bevestiging dat je blogs gelezen worden en dan maakt het niet uit of deze reacties nu positief of negatief zijn.


Kitty Kilian zegt daar in haar reactie op de beslissing van Copyblogger ook over: “Ik heb feedback nodig. Steun. Grapjes.” Reacties zijn voor bloggers wat spinazie is voor Popeye. De lezers kunnen op deze manier makkelijk met de schrijver –of met andere lezers- in discussie.


In de reacties op Mark Schaefer’s blogartikel zegt Brian Clark, oprichter van Copyblogger ook:


“How do you know you are changing people’s minds? If you don’t have comments how do you know people are even out there?”


Dat gaat de goede kant op, maar dan zegt hij dit:


“Sales. I think people have lost sight of what content marketing is intended to do.”


Wat is het echte doel van contentmarketing?


Het schrijven van een blog doe je niet voor je bedrijf of zonder doel. Je wilt namelijk bekendheid geven aan de producten en diensten van een je bedrijf en je wilt laten zien dat je specialist bent in jouw branche.


Maar hoe kun je dat nu doen? Dit doe je door informatie te geven, door te praten met je lezers en door ervaringen te delen. Dit zijn de lezers die je de beste feedback geven die je ooit zult krijgen en de lezers krijgen ook direct een band met jouw bedrijf.


Het levert daarnaast ook veel goodwill op en indirect ook extra omzet, maar dit niet waar content marketing volledig voor bedoelt is. Je kunt het meer zien als een bijwerking van de andere onderdelen van content marketing.


Waarom zou je geen reacties tonen op jouw blog?


Toch zijn er heel veel mensen die hetzelfde hebben gedaan als Copyblogger, en daarmee goede resultaten halen. Designer Matt Gemmell heeft hetzelfde experiment gedaan, en kwam tot deze conclusies:


-          Hij kreeg alleen nog antwoorden via de mail, en deze waren allemaal opbouwend


-          Hij zag ook reacties op zijn blog op andere blogs staan


-          De hoeveelheid lezers werd meer in plaats van het verwachte minder


-          De site laadde sneller, en er hoefden geen reacties meer goedgekeurd te worden


-          Hij voelde zichzelf positiever


Zo zijn er natuurlijk ook anders manieren om te reageren op blog dan via de comments, maar de comments-sectie is de meest toegankelijk voor iedereen. Zo voelt niet iedereen zich geroepen om een mail te sturen en niet iedereen heeft een Facebook- of Twitter-account.


Het is daarom belangrijk om je bezoekers de mogelijkheid te geven om reacties achter te laten. Wanneer je geen mogelijkheid geeft om te reageren, dan kun je ook niet jouw eigen teksten niet testen. Zo komen in een discussie vaak de beste conclusies vrij en zijn deze ook te vinden op dezelfde pagina.


Wat vindt jij? Reacties toelaten of niet toelaten op een blog?




Reacties op je blog, waarom zijn deze belangrijk?

donderdag 26 juni 2014

Tips bij cybercrime




Een andere naam voor cybercrime is high-tech crime. Hierbij gaat het over de criminaliteit waarbij gebruik wordt gemaakt van ICT. Het is erg aantrekkelijk voor criminelen. Er kunnen namelijk meer slachtoffers worden benaderd en ze hebben minder kans dat ze worden gepakt. Het gaat hierbij over criminele activiteiten die gericht kunnen zijn tegen personen, eigendommen, organisaties, elektronische communicatienetwerken of informatiesystemen. Het is hoe dan ook strafbaar en wordt hard aangepakt door de politie en het Openbaar Ministerie.


 


Soorten cybercrime


Er zijn verschillende soorten cybercrime. Deze worden hier toegelicht zodat je weet waar je op moet letten en wat je tegen kunt komen.


  • Identiteitsfraude, bij deze vorm van fraude maakt iemand misbruik van je persoonlijke gegevens. Er worden onder jouw naam producten of diensten besteld, of producten aangevraagd. Het is strafbaar, de fraudeur maakt zich namelijk schuldig aan diefstal en oplichting.

  • Kinderporno, dit is strafbaar. Wanneer je denkt afbeeldingen van kinderporno te hebben gevonden op internet, geef het dan door bij Meldpunt Kinderporno op internet. De meldingen worde hier anoniem behandeld.

  • DDoS aanvallen, dit staat voor Distributed denial-of-service (DDoS) – aanvallen. Deze hebben als doel een website of internetdienst onbruikbaar te maken. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van overbelasting van de server. Meestal gaat het over websites van grote commerciële bedrijven, diensten van banken en creditcardmaatschappijen of e-maildiensten.

 


Wat doe je er aan?


Je kunt er niet altijd direct iets aan doen. Maar het is wel belangrijk dat je alert bent. Als je denkt dat je te maken hebt met een vorm van cybercrime kun je dit altijd melden bij de politie of een meldpunt. Als er namelijk sprake is van identiteitsfraude bijvoorbeeld moet dit meteen onderzocht worden en kan het zelfs nodig zijn dat rekeningen van jou geblokkeerd worden omdat er anders nog meer problemen kunnen ontstaan.




Tips bij cybercrime

Verlaag vandaag nog de bounce rate van je WordPress-website




Veel website-eigenaren merken dat hun ounce rate of bouncepercentage van hun website vaak te hoog is. Een „normale” bouncepercentage ligt tussen de 0 en 30%. Maar wat houdt je bounce rate nu precies in en hoe kun je ervoor zorgen dat je bounce rate lager wordt. In dit artikel geven we je een aantal tips om meer pageviews per bezoeker te krijgen.


Wat houdt bounce rate precies in?


De bounce rate van je website is het percentage bezoekers dat maar één pagina bekijkt en binnen een paar seconden direct de pagina weer verlaat. De bounce rate wordt altijd als iets negatiefs gezien, maar dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. De bounce rate van je website kun je meten via Google Analytics.


Wanneer je bijvoorbeeld een artikel hebt geschreven dat een bepaalde vraag beantwoordt, dan kan het dat dit artikel goed gevonden wordt in Google. Veel mensen zullen hierdoor je artikel lezen. Maar wanneer mensen alleen op zoek zijn naar het antwoord op een vraag, kan het dat wanneer ze het antwoord gevonden hebben weer direct wegklikken.


Een mindere bounce rate hoeft niet direct te betekenen dat een bezoekers bijvoorbeeld je website niet waardeert. Voor blogs of landingspagina’s is het heel normaal om een ounce rate van 40 tot 60 procent te hebben en dit hoeft natuurlijk niet slecht te zijn.


De bounce rate van je website verlagen


Er zijn veel manieren om de bounce rate van je website te verlagen. Hieronder vindt je een aantal manieren waarmee je de bounce rate van je website kunt verlagen:


  • Zorg dat je website goed en snel laadt

  • Zorg voor een heldere navigatie op je website

  • Maak gebruik van „related posts” op je blog

  • Zorg voor voldoende interne links tussen pagina’s en artikelen

Snelle laadtijd


Voor elke website is een snelle laadtijd van groot belang. Zo is een snelle laadtijd niet alleen belangrijk voor een lagere bounce rate, maar uiteraard ook voor je posities in Google. Met speciale plugins kun je ervoor zorgen dat WordPress website beter en sneller laadt, zoals de speciale cache-plugins.


Heldere navigatie


Bij elke website is het belangrijk dat je een heldere navigatiestructuur hebt. Zo is het belangrijk dat je bezoekers makkelijk kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn. Daarom is het verstandig dat ten eerst de navigatie zichtbaar is en vooral ook duidelijk is.


Gebruik een related posts-plugin 


Wanneer je actief artikelen schrijft, dan is het verstandig om een plugin te gebruiken om gerelateerde artikelen te laten zien onder ieder artikel op je blog. De meeste premium WordPress themes hebben dit al standaard in hun thema verwerkt. Er zijn gratis plugins die je kunt downloaden om dit te kunnen realiseren.


Zorg voldoende interne links


Wanneer je serieus bezig bent met zoekmachine optimalisatie en het verbeteren van je bounce rate, dan moet je ervoor zorgen dat je genoeg interne links op je website staan. Linken naar gerelateerde pagina’s en berichten in je berichten wordt als zeer waardevol gezien voor je bezoekers én door de zoekmachines. Bezoekers die klikken op je interne links zullen langer op je website blijven en het verlaagt direct je bounce rate.




Verlaag vandaag nog de bounce rate van je WordPress-website

Ticketsites, let goed op




Als je graag naar een concert gaat moet je er vaak snel bij zijn. Daarom worden de kaartjes tegenwoordig ook vaak online doorverkocht. Iemand kan toch niet naar een evenement of diegene wil er geld aan verdienen als kaartjes uit zijn verkocht. Er zijn veel sites die de kaartjes opkopen en dan doorverkopen. Soms betaal je wel anderhalf of drie keer zoveel als de gewone prijs voor een kaartje, dit is pure handel.


 


Toestemming


Op het moment dat je op een site aankomt waar je kaartjes van concerten kunt kopen voor een veel hogere prijs, dien je te weten dat de websites hier geen toestemming voor hebben van de artiest of organisator. Ze willen wel dat je eerst gaat betalen en de vraag is dan worden de kaartjes ook echt opgestuurd en gaat het over echte kaartjes? Wees dus extra alert als je online kaartjes gaat kopen voor een concert of evenement. Steeds vaker hoor je mensen die zijn opgelicht als zij online kaartjes hebben besteld op een dergelijke website.


 


Tips bij het kopen van kaartjes


Als je kaartjes wilt kopen is het belangrij dat je goed gaat kijken waar je je kaartjes gaat kopen. Het beste kun je dit doen op de website van de artiest of op de locatie waar het evenement wordt gehouden. Het kan ook bij de organisator, maar let goed op als je online je kaartjes gaat kopen. Je kunt daarom beter de kaartjes aan de kassa kopen zodat je zeker weet dat het over echte kaartjes gaat en kijk voordat je online gaat kopen naar reviews en recensies van anderen die hier wel eens gebruik van hebben gemaakt. Het kan er allemaal heel echt uit zien, maar voordat je het weet ben je opgelicht!




Ticketsites, let goed op

Let op Marktplaatsfraude




Iedere dag maken veel mensen gebruik van Marktplaats. Je kunt hier je spullen verkopen, maar je kunt hier ook veel nieuw en tweedehands kopen. Veel van deze transacties verlopen probleemloos. Maar je kunt hier ook te maken hebben met oplichters. Je kunt fraude helaas niet altijd voorkomen, maar je kunt er wel goed op letten en een paar maatregelen treffen. Daarover informeren we je graag in dit artikel.


Fraude voorkomen?


Je kunt fraude niet altijd voorkomen, maar je kunt wel extra alert zijn. Als je iets wil kopen dan kun je altijd op de website kijken bij de tips over veilig winkelen. Je leest hier dan meer over hoe je veilig kunt handelen op Marktplaats bijvoorbeeld. Het is ook verstandig dat je tips doorneemt die Marktplaats geeft over hoe je oplichters uit het buitenland kunt herkennen. Artikelen kopen kun je gewoon doen, maar als je iets gaat verkopen, stuur dan geen artikelen op voordat je het geld hebt ontvangen. Er zijn mensen die het toch proberen, ik heb het product morgen nodig voor een verjaardag, trap er niet in! Stuur een product pas op wanneer het geld binnen is, er zijn helaas mensen die niet betalen dus wees alert!


Buitenlandse verkopers


Het kan zijn dat je te maken krijgt met mensen uit het buitenland. Bij Marktplaats krijg je hier een e-mail over wanneer een persoon zich mogelijk in het buitenland bevindt. Dit is een extra waarschuwing van Marktplaats zodat je hier extra voorzichtig mee om moet gaan en alert moet zijn.


Opgelicht?


Op het moment dat je op bent gelicht kun je hier aangifte van doen. Wanneer meerdere mensen door deze persoon zijn opgelicht zal hier een onderzoek voor worden gestart. Het is daarom goed om het niet zomaar te laten gebeuren, maar onderneem stappen wanneer mensen je oplichten zodat het anderen niet ook gaat overkomen.




Let op Marktplaatsfraude

woensdag 25 juni 2014

Waar kan ik mijn .htaccess bestand vinden?




Een .htaccess bestand regelt veel zaken zoals het aanpassen van permalinks. Maar een .htaccess bestand regelt ook het beschermen van een aantal directories op je server met een wachtwoord en nog veel meer. Maar als je bijvoorbeeld in WordPress de permalinkstructuur gaat aanpassen, dan kan WordPress vragen of je jouw .htaccess bestand schrijfbaar wilt maken.


Maar toch is het vaak moeilijk om een .htaccess bestand te vinden. Een .htaccess bestand begint namelijk met een punt, waardoor het .htaccess bestand gezien en behandeld wordt als een verborgen bestand. Het is soms mogelijk dat wanneer je inlogt via FTP dat je het .htaccess bestand niet kunt vinden. In dit artikel bespreken we hoe in het FTP-programma FileZilla het .htaccess bestand zichtbaar kunt maken.


.htaccess bestand zichtbaar maken in FileZilla


Als je met FileZilla inlogt op je website is het mogelijk dat je het .htaccess bestand niet kunt vinden. Om toch het .htaccess bestand zichtbaar te maken, klik je bovenin op Server en klik je vervolgens op Force showing hidden files. Wanneer het .htaccess bestand nu zichtbaar is, kun je met je rechtermuisknop klikken op het bestand en kun je de de rechten van het .htaccess bestand aanpassen zodat bijvoorbeeld WordPress het bestand voor je aan kan passen.


Geen .htaccess bestand aanwezig?


Is er geen .htaccess bestand aanwezig op de server? Dan hoef je niet in paniek te raken. Je kunt dan eenvoudig een tekstbewerker op je computer openen en een leeg bestand opslaan als .htaccess. Nu zal je computer vragen of je de extensie .htaccess wilt gebruiken. Kies er dan voor om dit te doen en upload dan het bestand naar je server via een FTP-programma. Daarna kun je het beste even controleren of het .htaccess bestand wel de juiste rechten heeft.


Op deze manier kan WordPress nu het .htaccess bestand aanpassen en nu kun jij ook de permalink-instellingen van je website aanpassen. Ook wanneer je de WordPress SEO-plugin van Yoast gebruikt zul je in de meeste gevallen een beschrijfbare .htaccess bestand moeten hebben.




Waar kan ik mijn .htaccess bestand vinden?

WordPress verhuizen met de Duplicator plugin

Eenvoudig je WordPress website verhuizen


Het komt misschien niet zo vaak voor, maar het kan maar zo dat je op een gegeven moment je WordPress website moet verhuizen. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je een nieuw domeinnaam hebt geregistreerd of wanneer je voor een nieuwe hostingpartij gekozen hebt. Maar hoe kun je nu eenvoudig een WordPress website verhuizen?


Vroeger moest je vooral een WordPress website op een ouderwetse manier verhuizen. Hiervoor moet je eerst een database back-up maken, FTP-bestanden downloaden en uploaden en vervolgens veel instellingen aanpassen. Dit was niet altijd even makkelijk en vooral niet voor mensen die weinig verstand hebben van deze zaken. De vraag is natuurlijk of dit niet makkelijker kan?


Gelukkig heb je hiervoor de Duplicator plugin. Deze plugin is gratis te downloaden op in de directory van WordPress.org en het kan je direct veel moeite en hoop tijd schelen. Je maakt een backup van je database en FTP-bestanden. Geef vervolgens aan wat je oude domeinnaam is en wat je nieuwe domeinnaam moet zijn. 


Vervolgens kun je ook de nieuwe database gegevens invoeren, zodat je de bestanden niet meer hoeft aan te passen. Dan downloadt je de twee bestanden en upload je deze naar je FTP en run je het script. Hieronder vindt je stap voor stap hoe je een WordPress website kunt verhuizen met Duplicator.


Stap 1: Setup


Om te beginnen zul je natuurlijk de plugin zelf moeten hebben. Installeer deze vanuit de directory en klik vervolgens in de back-end links op Duplicator. Dan kom je vervolgens op het scherm waar je alle packages ziet, maar in het begin zul je nog geen packages zien. Een package bevat namelijk je volledige WordPress installatie en je gebruikt namelijk de package om je website over te zetten.


Stap 2: Voorbereiding


Maar voordat je verder gaat kun je het beste eerst een back-up maken van je WordPress website, voor het geval dat er iets mis gaat. Daarnaast is het verstandig om alle gegevens van je nieuwe hostingpakket bij elkaar. Maak daarnaast een nieuwe lege database aan.


Stap 3: Package maken


Wanneer je een lege database aan hebt gemaakt en een backup van je huidige website, dan gaat het verhuizen pas beginnen. Klik op Create New en verander eventueel de naam. Deze plugin vervangt automatisch alle oude URL’s zowel in je database als je FTP-bestanden met de nieuwe URL. En dit geldt uiteraard ook voor de gegevens van je MYSQL-database, zodat je dit zelf niet meer hoeft te doen. Klik daarna op installer en vul de juiste gegevens in.


Stap 4: Installeren


Download daarna de beide bestanden Installer en Archive. Installer is eigenlijk niets meer dan een .php-bestand dat je na de installatie weer kunt verwijderen. Archive is een .zip-bestand met de inhoud van je website. Upload beide bestanden naar de lege root van je hosting. Pak de .zip-bestand niet uit! Ga zodra het uploaden klaar is naar www.domeinnaam.nl/installer.php om de laatste stap te voltooien.


Stap 5: Uploaden


Vul hier nu de juiste gegevens in en controleer alles goed na. Daarna zal de plugin vervolgens WordPress installeren, zonder dat je daarbij verdere stappen hoeft te ondernemen. Verwijder het .zip-bestand zodra alles online staat en controleer dan of alles nog werkt. Daarna kun je gewoon inloggen met je oude gebruikersnaam en wachtwoord en is de verhuizing afgerond!


Download hier de Duplicator plugin!






Tips om scam te voorkomen

Als je scam wilt voorkomen, dan hebben we een aantal tips voor je. De eerste tip die we je mee kunnen geven is maak gebruik van meerdere e-mailadressen voor verschillende doeleinden. Er kan een mailadres gebruikt worden als je mee wilt doen aan aanbiedingen en een ander mailadres geef je alleen aan betrouwbare mensen. Hiermee kun je voorkomen dat je mailadres wordt misbruikt door oplichters. Een andere tip die we je kunnen geven is scherm je online profielen af. Op deze manier kunnen oplichters je e-mailadres hier niet vanaf halen. Dit heeft ook te maken met de online privacy waar je goed aan moet denken.


 


Niet antwoorden op alle e-mails


Je krijgt een e-mail van iemand die je niet kent, daar hoef je ook niet altijd op te reageren. Als onbekende via de e-mail om geld vragen, reageer hier dan niet op. Er wordt ook wel eens naar persoonlijke gegevens gevraagd, deze e-mails kun je maar beter meteen verwijderen.


 


419 scam?


Heb je het vermoeden dat je slachtoffer bent geworden van de 419 scam? Dan is het belangrijk dat je meteen het contact verbreekt met de oplichter. Je moet geen geld overmaken en meteen aangifte doen bij de politie. De fraude kun je ook bij de bank melden of bij een andere betaaldienst waarmee je geld over hebt gemaakt. Je kunt het beste samen naar de politie gaan en dan vragen wat de vervolgstappen zijn. Als je slachtoffer bent geworden van de 419 scam dan is het ook goed dat je de periode daarna op blijft letten. Je kunt bijvoorbeeld e-mails krijgen die zogenaamd afkomstig zijn uit het buitenland van politie of justitie. Soms staat daarin dat de oplichter op is gepakt en dat het geld aan je terug wordt betaald. Maar daarvoor moet je eerst een klein bedrag betalen aan administratiekosten. Niet doen! Anders ben je weer in een nieuwe 419 scam verzeild geraakt.








Must have WooCommerce plugins voor een WordPress webshop

Waar Magento op dit moment nog het meeste gebruikte e-commerce software ter wereld is, begint WooCommerce nu zijn opmars te maken. WooCommmerce wordt vaak gebruikt om van een WordPress website een professionele webshop te maken. Het grote voordeel is dat WooCommerce gratis is en door ontwikkelt wordt door WooThemes. Momenteel zijn 12% van alle webwinkels gebouwd op WoocCommerce en men denkt ook dat dit de komende jaren alleen maar zal toenemen.


In dit artikel bespreken we de must have WooCommerce plugins voor elke WooCommerce webshop. Veel van deze WooCommerce plugins zijn gratis te downloaden in de WordPress.org plugin directory, maar er zijn ook goede premium plugins te vinden op de website van CodeCanyon.net. De prijzen voor de premium plugins varieren tussen de 5 en 25 dollar, dus dit valt ontzettend mee. Hieronder vindt je dan de must have WooCommerce plugins.


WooCommerce Dynamic Pricing & Discounts


Elke Nederlander houdt natuurlijk van korting en korting is geen standaardfunctie die WooCommerce aanbiedt. Deze speciale plugin voegt deze functie wel toe aan je WordPress webshop. Dit is een uitgebreide plugin die je extreem veel mogelijkheden om bezoekers te stimuleren om een product zo snel mogelijk te bestellen. 


Daarnaast is het mogelijk om volume korting in te stellen, zodat ze bijvoorbeeld 10% korting kunnen ontvangen wanneer ze 5 producten kopen. Zo is het ook mogelijk om de regel 3 halen, 2 betalen in te stellen of juist kortingen in te stellen die tot een bepaald tijdstip werken. Daarom is deze plugin perfect wanneer je op zoek bent naar een plugin die kortingen aan je WooCommerce webshop toevoegt en is te downloaden op de website van CodeCanyon.net.


WooCommerce MailChimp Subscribe


Het hebben van e-mailadressen is goud waard want the money zit in de list. Met deze plugin kun je eenvoudig een checkbox toevoegen aan de bestelpagina, waardoor bezoekers zich met één klik op de button kunnen aanmelden voor je nieuwsbrief. Zo hebben je bezoekers hun emailadres al ingevuld en via de handige dashboard kun je in één oogopslag zien hoeveel abonnees je eigenlijk hebt. Deze plugin kun je op de website van CodeCanyon.net downloaden.


WooCommerce PDF Invoice


Deze plugin maakt automatisch een factuur aan in PFD formaat bij elke order. Hierdoor zal je factuur automatisch naar je klanten verzonden worden en ziet het er ook direct goed uit. De factuur kun je zelf eenvoudig passen qua design als inhoud en de factureren zijn ook nog eens makkelijk te vertalen. Ook deze plugin is te downloaden op de website van CodeCanyon.net.


Order Delivery Date for Woocommerce


Wanneer je iets verkoopt zoals bijvoorbeeld bloemen, dan kan het handig zijn om je bezoekers te laten kiezen wanneer ze hun bloemen wensen te ontvangen. Veel van de grote webshops in Nederland bieden deze service aan en dit bevalt klanten heel goed. Bij de bestelpagina krijgen je bezoekers een kalender te zien waarin ze een dag uit kunnen kiezen waarop ze hun bestelling wensen te ontvangen. Deze plugin kun je op de website van WordPress zelf downloaden








Tips voor sterke wachtwoorden

Tegenwoordig hebben we steeds meer wachtwoorden. Je hebt ze nodig om toegang te krijgen tot steeds meer persoonlijke gegevens. Op het moment dat je verkeerd omgaat met je wachtwoord kan dat grote gevolgen hebben. Daarom moet je er voor zorgen dat je een sterk wachtwoord hebt, maar hoe zorg jij er voor dat je een sterk wachtwoord hebt? Lees er hier meer over.


 


Tips op een rijtje


Het bedenken van een wachtwoord is niet altijd makkelijk. Je heb teen sterk wachtwoord nodig, dit mag dus niet geraden worden door anderen, het moet moeilijk te kraken zijn. Een sterk wachtwoord bestaat niet ut bepaalde woorden of reeksen. Je kunt beter gewone letters en hoofdletters met elkaar afwisselen en hier eventueel ook leestekens of bijzondere tekens in naar voren laten komen. Een wachtwoord is sterk wanneer het minimaal uit acht karakters bestaat. Je hebt dus veel opties, maar het is wel fijn als je het zelf kunt onthouden.


 


Een zin als wachtwoord


Het kan zijn dat je zelf moeite hebt om een sterk wachtwoord te onthouden. Dit kun je oplossen door een zin te krijgen als sterk wachtwoord. Je kunt het ook ingewikkeld maken door een shift ritme toe te passen. Dit wil voor jou zeggen dat je bijvoorbeeld bij de eerste vier tekens de shift toets ingedrukt houdt en bij de andere vier niet. Een sterk wachtwoord kun je op internet altijd controleren. Er zijn verschillende tools voor waarmee je kunt achterhalen of je wel of geen sterk wachtwoord hebt. Maar aan de hand van deze tips weet je wel of je wachtwoord sterk is of niet. Geen geboortedatum, of doopnamen, het moet uniek zijn en door anderen niet te raden zijn.








dinsdag 24 juni 2014

Google helpt jou continu

Misschien ben jij wel degene die vroeger naar de bibliotheek fietste om boeken te zoeken: leesboeken voor de examenlijst of informatieboeken om een verslag te kunnen schrijven over een bepaald onderwerp. Nu kun je op Google ontzettend veel informatie vinden over ontelbare onderwerpen. Google is de rechterhand voor veel scholieren en studenten. Er zijn zelfs kant en klare verslagen te vinden. Even uitprinten en ‘klaar is Kees’. Nou, je kunt beter niet op die manier te werk gaan. Ook leraren weten verslagen te vinden op Google en gegarandeerd dat jij je verslag opnieuw kunt maken als blijkt dat je een verslag zondermeer hebt gekopieerd. Wat wel kan en mag is dat je een bestaand verslag gebruikt en dat in eigen woorden zet. Ook dat scheelt veel tijd, je hoeft zelf geen info op te zoeken en/of boeken te lezen.


 


Maar is dit wel zo leuk…..?


Een verslag, dat je helemaal zelf in elkaar hebt gezet, zal je meer voldoening geven. Het opzoeken van informatie zal je veel extra informatie geven. Kijk hoeveel tijd je hebt voor een verslag of werkstuk. Maak een combinatie van bestaand materiaal en zelf geschreven stukken, dan wordt het toch een beetje meer jouw verslag, jouw werkstuk. Met Google heb je alle informatie bij de hand die je nodig hebt, met een paar zoekwoorden kom jij achter het antwoord. Gemakkelijker kan het niet meer!


 


Google is niet meer weg te denken.


Iedereen met een computer zal weleens Googlen. Eenmaal achter de computer zul je van het ene onderwerp naar het andere gaan. Juist dat is een groot voordeel van Google, er staan steeds weer verwijzingen naar andere sites, met nog meer en andere informatie. Een woordenboek heb je niet meer nodig, Google vertaalt zelfs voor je. Denk je aan verhuizen? Kies een plaats en je ziet welke huizen er te koop staan, hoe de buurt is. Op Google ontbreekt het je niet aan informatie, handig om te gebruiken op allerlei gebied voor de jongeren maar zeker ook voor de ouderen onder ons. Je kunt er nu zelf achter komen wat Google voor ju kan betekenen.









Google helpt jou continu

Joomla website gehackt?

Je wilt in je Joomla website inloggen en je ziet dat je website gehackt is. Maar waarom je Joomla website gehackt en hoe kun je dit weer herstellen? Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen, maar op dat moment heb je niet veel aan dit advies. Wanneer je denkt dat het een „kleine website” niet overkomt dan heb je dat goed mis. Kleine websites zijn namelijk de perfecte doelen en lopen dan ook vaak het meest risico. Maar waarom zou een hacker een kleine Joomla website willen hacken?


De meeste hackers willen gebruik maken van de serverruimte die tot hun beschikking komt na het hacken. Vaak worden er dan bestanden geplaatst die vanuit jouw server phisingmails verstuurt, waarop een bezoeker verzen wordt om illegale praktijken te faciliteren. Deze phisingmails zijn zogenoemde spam email waarin gevist wordt naar bijvoorbeeld je banklogin. De hacker blijft hierdoor buiten schot, omdat de server uiteraard niet op zijn naam staat.


Jouw website ondervindt daar natuurlijk hinder onder en je ip-adres waar bijvoorbeeld je email vanuit verstuurt wordt zal dan als spam gezien worden. Daarom is het van groot belang dat het niet tot zo ver komt. Hieronder vindt je een stappenplan waarmee je jouw Joomla website kunt herstellen na een hackaanval.


Joomla website hack herstellen stappenplan


In de meeste gevallen kun je al te laat zijn wanneer je Joomla website gehackt is, dan zijn er een aantal dingen die je eerst kunt proberen. Als je een back-up gemaakt hebt dan is dit de beste methode:


  • Download alle bestanden van de website naar uw computer in een apart mapje.

  • Haal de hele server leeg via ftp

  • Bekijk heel kritisch alle bestanden van de website of daar verdachte bestanden staan

  • Laat een virus scanner de bestanden scannen op verdachte zaken

  • Upload de bestanden weer naar de server

  • Werkt de website correct dan update direct de Joomla versie

  • Pas direct ook even al uw login gegevens aan en verwijder verdachte gebruikers in Joomla

Wat is de beste oplossing tegen een Joomla hack?


Veel mensen vragen zich af wat de beste oplossing tegen een Joomla hack is. De beste oplossing is natuurlijk voorkomen, maar je kunt er ook voor kiezen om een nieuwe Joomla installatie up te loaden.









Joomla website gehackt?

Het gemak van internet

Over internet is veel te vertellen zowel negatief als ook positief. Internet heeft het dagelijkse leven drastisch veranderd: op de werkvloer, maar ook thuis. Internet levert een positieve bijdrage aan de berichtgeving, aan het kunnen opzoeken van de antwoorden op ontelbare vragen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt er iets over op het internet. Als je kunt lezen, kun je veel informatie van internet afhalen, of deze altijd helemaal betrouwbaar en/of juist is…… Kies daarvoor zelf de bronnen waarvan je weet dat zij geen onzin verkondigen.


 


Informatie zoeken…


Informatie opzoeken maar ook het doorgeven van informatie, die niet fraudegevoelig is, is een groot voordeel van het internet. Je kunt je hele familie allemaal tegelijkertijd bereiken voor belangrijke berichtgeving, een feest dat je geeft, of juist een feest dat niet doorgaat enz. Je bent niet meer afhankelijk van de postbode of de post op tijd aankomt. Je typt een bericht en de afzender kan het vrijwel meteen lezen. Ook het contact met collega’s kan via internet vlot verlopen, maar ook hier geldt geef geen gegevens van cliënten via internet door, wees selectief in je berichtgeving.


 


Gezellig contact via internet


En wat te denken van het gezellige contact dat mensen hebben via internet. Mensen die aan hun bed gekluisterd zijn, mensen in het leger die even met het thuisfront kunnen praten, kinderen die studeren in het buitenland enz. Kortom: internet brengt iedereen bij elkaar, ongeacht de afstand. Bij goed gebruik is internet een geweldig communicatiemiddel, maar blijf op je hoede en weet altijd wat je doet en doe dat op een verantwoorde manier. En het grootste voordeel is dat er, zoals op de tv, een ‘uit-knop’ zit op de computer. Profiteer van de voordelen van het internet, maar laat internet niet je hele leven gaan beheersen of bepalen.


 


Internet kan niet gemist worden


Steeds meer mensen maken gebruik van internet, jong en oud. Het kan in deze tijd niet meer worden gemist. Ontdek daarom zelf alle mogelijkheden die er zijn met internet en geniet van de voordelen! Kinderen groeien er mee op, ga daarom zelf ook met de tijd mee zodat je er gesprekken over kunt voeren met je kinderen en elkaar kunt helpen als je iets niet kunt vinden.









Het gemak van internet

Ontdek de oorzaak van je trage WordPress website: Deel 3

Laadt jouw WordPress website zeer langzaam of duurt het erg lang voordat een bepaalde pagina van je WordPress website geladen is? In de meeste gevallen kan het erg lastig zijn waar de laadtijd van je WordPress website beïnvloedt wordt. Zo kan het aan je thema liggen, aan bepaalde plugins of aan je hosting. In dit deel van de artikel bespreken het onderzoeken van je WordPress plugins die je website kunnen vertragen.


Er zijn tienduizenden plugins beschikbaar voor WordPress en daardoor is de kans aanwezig dat sommige plugins niet helemaal goed op elkaar afgestemd zijn. Het uitschakelen van een specifieke plugin kan je probleem soms gelijk oplossen, maar de vraag is natuurlijk welke plugin is het? Het is mogelijk om natuurlijk stap voor stap elke plugin te deactiveren en elke keer je website te herladen om te kijken wanneer de laadtijd weer normaal is.


Een nadeel daarvan is wel dat dit veel tijd in beslag kan nemen, vooral wanneer je tientallen plugins op je WordPress-website hebt staan. Het kan daarnaast ook direct functionaliteiten van je website onderhalen, dat terwijl je website wellicht al bezoekers heeft. Daarom is de Plugin Performance Profiler oftewel P3.


P3 is een gratis plugin die onzichtbaar is voor je bezoekers en meerdere pagina’s laadt en ondertussen kun je direct meten hoeveel invloed een plugin op het laadproces heeft. P3 genereert ongeveer 95% betrouwbare resultaten en hierdoor kun je erachter komen dat een bepaalde plugin je hele WordPress-website traag maakt.


Plugin P3 Performance stappenplan


Log in je WordPress-website en navigeer naar Plugins > Nieuwe Plugin. Zoek vervolgens op P3 en dan staat de plugin direct bovenaan. Klik daarna op Installeren en activeer de plugin en vervolgens kun je via Extra klikken op P3 Plugin Profiler.


Bovenin kun je Start Scan vinden en kies dan voor Auto Scan. De plugin zal nu alle verschillende pagina’s van je website langsgaan en dit kan enkele minuten tot uren duren. Dit is volledig afhankelijk van de hoeveelheid pagina’s en plugins die je hebt. Wanneer de scan klaar is kun je op View Results klikken. In een taartdiagram kun je dan precies zien welke plugins sneller zijn en welke uiteraard langzamer zijn.


Aan de hand van deze resultaten kun je nu zien welke plugins voor problemen zorgen. Je kunt ervoor kiezen om de plugins uit te schakelen of deze te vervangen door andere plugins. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de ontwikkelaar van de plugin op de hoogte te stellen van de problemen.









Ontdek de oorzaak van je trage WordPress website: Deel 3

Let op, plaats geen persoonlijke gegevens op het internet

Persoonlijke gegevens horen niet thuis op internet ook niet af en toe “want het zal zo’n vaart niet lopen” nee, NOOIT. Persoonlijke gegevens zijn onder andere het nummer van je paspoort, van je identiteitskaart, van je rijbewijs, van je verzekeringspasjes, het rekeningnummer van je bank- en/of giro. Ook kopieën van dergelijke waardepapieren, codes en wachtwoorden dien je NOOIT door te geven, niet telefonisch of schriftelijk, maar ook niet via internet. De banken waarschuwen je ervoor: “Wij vragen nooit om je bankcode”. Dus krijg je een dergelijke vraag ben dan op je hoede.


 


Meldingen doorgeven


Maak er ook een melding van. Ook wanneer je iets ziet dat erg vreemd of verdacht is tijdens het internetbankieren is het belangrijk dit op te merken, om vervolgens direct te stoppen met de handelingen en om er een melding van te maken bij jouw bank. Indien nodig zal de bank jouw rekening(en) meteen blokkeren.


 


Persoonlijke gegevens


Het woord persoonlijke gegevens geeft zelf al aan dat deze gegevens alleen voor jezelf zijn. Niemand hoeft hier ooit kennis van te nemen. Normaal gesproken zal niemand hier om vragen, Gebeurt dit toch dan zijn de plannen die men ermee heeft meestal niet zuiver. Het is niet voor niets dat het afhalen van een nieuw paspoort of een ander waardepapier door de persoon zelf dient te gebeuren. Wees voorzichtig met het plaatsen van gegevens over jezelf op het internet, ook andere gegevens dan die van waardepapieren horen niet op het internet thuis. Het is niet eenvoudig om je in te denken, als je zelf van goede wil bent, wat anderen met jouw gegevens allemaal kunnen doen. Wees echter niet naïef en lees de berichten hierover.


 


Wat plaats je nog meer niet?


Plaats nooit een bericht dat je op vakantie gaat, een weekend weg bent. Al deze gegevens kunnen door minder goedwillenden gebruikt worden voor duistere praktijken, denk aan het leeghalen van je huis als je afwezig bent. Zoals er vroeger gewaarschuwd werd om geen briefjes op de deur te plakken voor de melkboer dat je 10 dagen geen melk nodig had, zo dien je hiermee ook op het internet om te gaan: plaats hierover geen bericht. Ben daarom extra voorzichtig en let goed op. Berichten worden tegenwoordig erg snel doorgegeven via bijvoorbeeld social media en dit wil je voorkomen!









Let op, plaats geen persoonlijke gegevens op het internet