woensdag 11 juni 2014

Kies voor een lokale domeinnaamextensie om je website te vertalen

Mensen die de Nederlandse taal spreken is een doelgroep van ongeveer 25 miljoen. Dat is natuurlijk niets wanneer je het vergelijkt met de doelgroep die de Engelse, Chinese of Spaanse taal spreekt.


Voor veel Nederlandstalige ondernemers kan dit dus een beperking zijn en vooral voor de online ondernemers die internationaal handelen. De enige beperking is vaak de taalbarrière en de vraag is natuurlijk hoe kun je deze doorbreken?


Daarom zijn er ook veel online ondernemers en vooral webwinkeliers die hun website en webwinkel gaan vertalen. In de hoop hopen zij op deze manier ook buitenlandse klanten naar hun website te trekken.


Wat betekent dit voor zoekmachine optimalisatie?


Vaak in het kader van zoekmachine optimalisatie sta je voor een aantal keuzes. Maak je bijvoorbeeld een aparte map aan op je website per land, zodat je dus website.nl/eng krijgt, of ga je voor een subdomein zoals eng.website.nl. Daarnaast kun je ook nog voor een lokale domeinnaam kiezen zoals website.co.uk.


Maar voor zoekmachine optimalisatie is er vaak maar één ding duidelijk en dat is bij welke website hoort welke locatie en dat draait allemaal om de domeinnaamextensie. Wil je bijvoorbeeld uitbreiden naar Frankrijk, dan kun je het beste voor de domeinnaamextensie .fr kiezen.


Indien je dus de keuze hebt, dan is het verstandig om voor een aparte extensie per land te kiezen. Het zal uiteraard meer geld en tijd kosten, maar als het om zoekmachine optimalisatie gaat is het toch wel essentieel. Voordelen zoals eenvoudiger backlinks krijgen, hogere conversies en beter online vindbaar zijn voordelen die je als website-eigenaar natuurlijk niet kunt afslaan. 


Wanneer je dus naar het buitenland gaat is het ook verstandig om voor zorgvuldige vertaalde teksten. Je kunt het beste de teksten laten schrijven door mensen die de taal zeer goed beheersen of mensen die de taal als moedertaal hebben.



Kies voor een lokale domeinnaamextensie om je website te vertalen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten