woensdag 13 mei 2015

"Driekwart Nederlanders keurt terughacken door politie goed"





Ongeveer 77 procent van alle Nederlanders vindt het terecht dat de politie de bevoegdheden moet krijgen voor het terughacken van verdachte computers. Dit meldt het bedrijf Capgemini dinsdag op basis van onderzoek wat uitgevoerd is door de TNS NIPO onder 531 mensen.


Deze aanvullende bevoegdheden zijn vastgelegd in het wetsvoorstel computercriminaliteit III, wat uiteraard nog wel door de Tweede en Eerste Kamer moet. Zo kan het zonder verdenking meekijken van de politie op de computers van burgers op minder steun rekenen, namelijk maar 63 procent.


Veilige dataopslag


Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat er verdeeldheid heerst over de veiligheid van persoonlijke data die door de overheid wordt bewaard. 43 procent vindt dat de overheid er veilig mee omgaat, tegenover 56 procent die daar matig of helemaal niet van overtuigd is.


De mensen die meededen aan het onderzoek laten weten dat ze het meeste vertrouwen in de Belastingdienst en DigiD hebben als het om de veilige omgang met data. Dit wordt door 57 procent van hen als veilig beschouwd.


 


 




"Driekwart Nederlanders keurt terughacken door politie goed"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten