zondag 24 mei 2015

Duits Parlement continu bestookt met aanvallen





De aanvallen die de hackers uitgevoerd hebben op het computersysteem van de Bondsdag, het Duitse parlement, zijn tot dit moment nog steeds niet geheel bedwongen. Dit heeft een woordvoerder van de Duitse Tweede Kamer laten weten en de aanvallen van de hackers duren nu ongeveer al 3 weken lang.


De woordvoerder bevestigt berichten dat delen van het systeem mogelijk moeten worden vervangen. Veel Bondsdagleden zeggen zich door de cyberaanvallen onveilig te voelen.


“Ik ben zeer bezorgd omdat geen van de bevoegde instanties voor de veiligheid tot nu toe in staat schijnt te zijn om de hackers tot stoppen te brengen”, aldus Steffi Lemke, bij de Groenen verantwoordelijk voor zakelijke kwesties van de fractie.


Deze aanvallen zijn vorige week pas opgemerkt door de veiligheidsdienst van het parlement. Zo zag ook de inlichtingendienst dat er iets mis was en waarschuwde de Bondsdag. Het is nog altijd niet duidelijk of de inbrekers ook toegang tot gevoelige informatie hebben gekregen.


Onder meer de Bondsdagcommissie die de samenwerking tussen de Duitse inlichtingendienst en de Amerikaanse evenknie NSA onderzoekt, kon niet meer in het systeem.




Duits Parlement continu bestookt met aanvallen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten