maandag 18 mei 2015

Hacker kon volgens FBI besturing van vliegtuig overnemen





De beveiligingsexperts die vorige maand uit een vliegtuig gezet werden konden volgens de Amerikaanse inlichtingendienst FBI de besturing van het vliegtuig overnemen. De man die aangehouden werd, Chris Roberts van One World Labs, tweette dat hij de zuurstofmaskers van het vliegtuig kon activeren en daarop werd hij door de FBI uit het vliegtuig gehaald.


Roberts laat nu weten dat hij in staat was het entertainmentsysteem van het vliegtuig te hacken via het kastje onder zijn stoel en een aangepaste netwerkkabel. Echter laat de FBI weten dat Roberts nog veel meer kon.


Zo zou de hacker via het entertainmentsysteem ook andere onderdelen van het vliegtuig kunnen betreden waaronder de netwerken die verbonden zijn aan de motoren van het vliegtuig. In theorie zou Robert hiermee het vliegtuig kunnen instrueren om een daling in te zetten. FBI laat weten dat ze nog bezig zijn met het onderzoek.


Het bedrijf van Roberts waarschuwt al langer vliegtuigfabrikanten Airbus en Boeing over de mogelijkheden om in te breken op de systemen van een vliegtuig via een kastje onder de vliegtuigstoelen.




Hacker kon volgens FBI besturing van vliegtuig overnemen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten