Als het over domeinnaam forwarding gaat, dan wordt het ook wel domeinnaam redirection of domeinnaam doorlinken genoemd. Hiermee kan een webpagina beschikbaar worden gemaakt onder meerdere URL’s. Binnen Google wordt hier veel gebruik van gemaakt. Je kunt bijvoorbeeld in je internetadresbalk intypen Gogle.com en dan word je automatisch doorverbonden met Google.com. Dit noemen we domeinnaam forwarding.
Waarom kies je voor domeinnaam forwarding?
Wanneer je nog geen kennis hebt gemaakt met domeinnaam forwarding geven we je graag aan waarom je die keuze kunt maken. Er zijn namelijk redenen genoeg om hier gebruik van te maken. Het wordt door veel webhosts aangeboden en het is voor veel mensen een goedkope oplossing als zij een eigen domein willen gebruiken. Daarbij hoef je echter geen betaalde webruimte af te nemen. Als je een kleine website wil maken voor bijvoorbeeld een vereniging dan is het vaak makkelijk als het webadres goed te onthouden is. Hierdoor kunnen leden er sneller gebruik van maken en het beter onthouden. Daarbij wordt er vaak gebruik gemaakt van gratis webruimte van de ISP of van een aanbieder met gratis webhosting. Maar dan krijgt de site helaas een lastig te onthouden adres. Daarom is een eigen .nl domeinnaam beter te onthouden en kunnen bezoekers er gemakkelijker gebruik van maken.
Nog meer redenen
Een ander reden om voor domeinnaam forwarding te kiezen is omdat er domeinnamen die op elkaar lijken vastgelegd kunnen worden. Domeinnamen met een andere extensie kun je ook vastleggen en forwarden om te voorkomen dat anderen de domeinnamen gebruiken en waardoor naamsverwarring kan ontstaan. Veel ondernemingen en organisaties van drukbezochte websites leggen type- en spelfouten vaak vast en kiezen voor externe extensies. Er zijn overigens verschillende soorten domeinnaam forwarding. Er kan gekozen worden voor een standaard redirect. Dit wil zeggen dat de bezoekers van de domeinnaam doorgestuurd kunnen worden naar het werkelijke adres van de site. Hierbij komt het webadres van de werkelijke locatie in de normale redirect in de adresbalk van de browser. De bezoeker kan zien dat hij wordt doorgestuurd. Bij de meeste websites is dat geen probleem. Soms kan het ook onprofessioneel overkomen als er wordt geforward naar een pagina bij een gratis host. De andere optie is een frame, dit noemen we ook wel domain masking of domein maskeren. Er wordt dan gebruik gemaakt van een frame en dan zal het geforwarde domein zichtbaar blijven in de adresbalk boven de browser. De bezoekers merken dus niet direct dat de echte locatie van de website een andere is en dat ze worden doorgestuurd. Er kan ook een titel en een meta tag op worden gegeven en zo kun je een noframe tag maken om content te geven voor browsers die frames niet ondersteunen. Er is slechts een nadeel aan deze methode van forwarden en dat is dat de zoekmachines er niet blij van worden.
Domeinnaam forwarding
Geen opmerkingen:
Een reactie posten