De keuze voor een hostingpakket is afhankelijk van een aantal factoren, namelijk van de grootte van de website (schijfruimte), maar ook van het aantal bezoekers (je dataverkeer) en van de gebruikte technieken zoals het besturingssysteem, de ondersteunende programmeertalen en de database. Als het over je schijfruimte gaat dan is het belangrijk dat je gaat berekenen hoeveel schijfruimte je nodig hebt, dat geldt ook voor je dataverkeer.
Technieken hostingpakket
Bij de gebruikte technieken gaat het over het besturingssysteem, de programmeertalen en over de database. De keuzes beïnvloeden elkaar. Als je namelijk voor een bepaalde programmeertaal kiest, dan kies je ook automatisch voor een bepaalde database en een besturingssysteem. De programmeertaal die veel wordt gebruikt is de populaire programmeertaal PHP. De database MySQL wordt ook vaak gekozen en het besturingssysteem Linux of FreeBSD. Een designer kan je het beste adviseren over welke programmeertalen er het beste gebruikt kunnen worden bij je website.
Tips bij programmeertalen en databases
Als je de keuze maakt voor Windows 2000 & Windows NT dan kun je de programneertalen Visual Basic, C#of ASP gebruiken en als databases Acces, Microsoft SQL. Kies je Linux of FreeBSD dan kun je bijvoorbeeld denken aan de programmeertalen PHP, JSP, Python of Perl en als database kun je dan kiezen voor MySQL. Als je zelf een eigen homepage hebt of eigenaar bent van een gemiddelde zakelijke website zonder speciale wensen, dan kun je het beste Linux of FreeBSD kiezen. Microsoft heeft er voor gezorgd dat het systeem (Windows) ook van oorsprong Linux-programmeertalen als PHP en Perl kan ondersteunen. Deze beide talen werken redelijk onder de nieuwste Windowssoftware. Er zijn nog een aantal factoren waar je rekening mee moet houden als je je hostingpakket vast gaat stellen. Je moet denken aan het aantal POP3 e-mailaccounts, maar ook aan het aangeboden control panel. Verder is het aan te raden dat je kijkt naar de aangeboden virusscanner voor het scannen van de e-mail en het aangeboden spamfilter voor het scannen van e-mail. Dan zijn er nog de applicaties die je worden aangeboden waar je rekening mee moet houden.
Je eigen keuze..
Als je je eigen hostingpakket uit gaat kiezen zijn er dus een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Een designer kan je informeren over wat het beste bij jouw website past. Wellicht heb je er zelf niet zoveel ervaring mee en daarom zijn er genoeg experts die je kunnen helpen hierin. Het is aan te raden dat je op tijd advies gaat vragen zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Als je wil weten wat de voordelen en de nadelen van bepaalde hostingpakketten zijn dan kan een goede designer je dit haarfijn uitleggen.
Welk hostingpakket is geschikt?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten