Als je een wachtwoord moet kiezen dan zijn er een aantal aspecten waar je aan moet denken. Allereerst dien je er voor te zorgen dat anderen je wachtwoord niet gemakkelijk kunnen raden, gebruik daarom niet de naam van je kinderen, je partner of je geboortedatum. Mensen die je kennen kunnen je wachtwoord anders gemakkelijk raden, maar wat is dan wel een sterk wachtwoord?
Wachtwoord tips
Bij een sterk wachtwoord gebruik je tussen de 8 en de 12 tekens. Het beste kun je dan een combinatie maken van cijfers, hoofdletters, symbolen en kleine letters. Dit maakt het voor anderen namelijk lastiger om je wachtwoord te raden. Je kunt alles door elkaar gebruiken en kies een niet logische volgorde. Kies bijvoorbeeld voor een kleine letter, dan een symbool, dan een hoofdletter en dan een cijfer. Het is daarbij van belang dat je wachtwoord niet aan jou te relateren is. De naam van je hond en het merk van je auto zijn dus geen sterke wachtwoorden!
Een nieuw wachtwoord
Als je verschillende e-mailadressen hebt is het verstandig dat je voor iedere login een nieuw wachtwoord hebt. Als iemand namelijk het ene wachtwoord van je weet dan kunnen ze alles van je aan. Dit moet je voorkomen. Zorg er daarom voor dat je verschillende wachtwoorden hebt die je zelf goed kunt onthouden. Doe geen briefjes in je portemonnee of agenda met je wachtwoorden, anderen kunnen het hierdoor snel achterhalen en je gegevens binnenhalen, dat is niet de bedoeling!
Tips voor een veilig wachtwoord
Geen opmerkingen:
Een reactie posten