dinsdag 30 september 2014

Beveiligen van jouw computer

Eén van de meest gebruikte apparaten in Nederland is de computer, voor veel mensen is deze ook onmisbaar geworden in hun dagelijks leven. Op verschillende manieren kan de computer gebruikt worden, dit kan zijn voor het regelen van de online bankzaken, maar ook voor het typen van e-mails of voor het uitprinten van bepaalde items.


Er staat daarom ook vaak belangrijke informatie op een computer, het is belangrijk om dit goed te beveiligen tegen virussen. Virussen kunnen jouw persoonlijke bestanden beschadigen of zelfs verwijderen. Zorg er daarom voor dat jouw internetbrowser goed beveiligd is en geen virussen met zich mee brengt. Dit is hoe jij jouw computer het best kunt beveiligen tegen virussen.


Begin met bijhouden back-up belangrijke bestanden

Wanneer je regelmatig een back-up maakt van jouw belangrijke bestanden op de computer zal je voorkomen dat zodra er iets mis gaat al jouw bestanden kwijt zijn.


Virussen kunnen namelijk bestanden op de computer beschadigen of zelfs verwijderen, ook kan de computer zelf crashen. Via Windows is het mogelijk om jouw bestanden automatisch te back-uppen, ook kun je hiervoor speciale programma’s downloaden die regelmatig jouw bestanden zullen back-uppen.


Bij Mac OS X kun je via Time Machine een back-up maken. Ook is het verstandig om belangrijke bestanden altijd op een CD of DVD te branden, of deze op een externe harde schijf te plaatsen, zo kunnen deze nooit verloren gaan.


Zorg ervoor dat het besturingssysteem en de software altijd geüpdatet is

Als het besturingssysteem altijd geüpdatet is zullen veel internetcriminelen niet kunnen rotzooien met jouw spullen. Vaak doen ze dit namelijk via een lek in oudere versies van het besturingssysteem.


Daarom is het belangrijk om het besturingssysteem altijd zo snel mogelijk te updaten. Hiervoor kun je automatische updates inschakelen, ook de software die jij gebruikt zal goed up to date moeten zijn. Eventueel kun je ook de software updates automatisch inschakelen, zo krijg jij een melding wanneer er een nieuwere versie beschikbaar is.


Het draadloze netwerk beveiligen

Veel mensen maken tegenwoordig gebruik van draadloos netwerk, het is belangrijk om deze goed te beveiligen zodat vreemden geen toegang hebben tot jouw netwerk. Als je kijkt op de website van de Consumentenbond staat daar beschreven hoe je jouw netwerk het beste kunt beveiligen, ook staat daar uitgelegd hoe je dit moet doen.


Sterke wachtwoorden voor jouw computer en online diensten

Begin met het beveiligen van jouw computer met een wachtwoord, dit met een sterk wachtwoord wat moeilijk geraden kan worden. Dit geld ook voor alle online diensten waarvan jij gebruik maakt, alles moet beschikken over een sterk wachtwoord.


Denk daarbij aan jouw e-mail, internetbankieren en andere online diensten. Hoe sterker jouw wachtwoord is, des te moeilijker het is te raden voor de internetcriminelen. Hierdoor kunnen ze geen fraude plegen en zijn jouw bestanden veilig.


Gebruik een antivirus programma

Bij een virus zal de werking van jouw computer verstoord worden, een virus is namelijk een klein programmatje dat jouw persoonlijke bestanden op de computer kan beschadigen of verwijderen. Ook kunnen ze jouw e-mail programma gebruiken om virussen te verspreiden of kunnen ze alles op jouw harde schijf wissen.


Vaak worden virussen via de e-mail verspreid en zitten ze verstopt in een onschuldig lijkende bijlage, dit kan een foto zijn of een geluidsbestand. Ook is er een Trojaans Paard, ook wel Trojan genoemd. Dit lijkt een onschuldig programma dat in werkelijkheid schade aanricht aan jouw computer. Dan zijn er nog wormen, deze zitten niet verstopt in e-mails of in programma’s.


Ze verspreiden zich namelijk binnen een computernetwerk zonder dat jij als gebruiker hier een rol in speelt. Om wormen, een Trojan of een virus tegen te gaan kun je gebruik maken van een antivirus programma, dit programma kan regelmatig virusscans uitoefenen om te kijken of jouw computer virussen of andere malware bevat.


Een antivirus programma kan gedownload worden via antivirus.startpagina.nl, ook kan je op de site van de Waarschuwingsdienst veel informatie vinden over virussen. Op virustotal.com kun jij jouw bestanden en URL’s scannen op virussen.


Het installeren van een firewall

Een firewall vormt als het ware een muur tussen de computer en het internet. Hiermee kan je controleren en beheren hoe verbindingen met jouw computer tot stand worden gebracht. Op deze manier kan je dus inkomende of uitgaande verbindingen toestaan of juist blokkeren. Met een firewall kan je verbindingspoorten die onnodig open staan dicht zetten. Wil je toch weten of alles helemaal veilig is, dan kan je eventueel de poorten nog via ipscanner laten controleren.


Controleer tijdig op spyware en malware

Zelfs als je gebruik maakt van anti virus programma is het mogelijk dat je computer alsnog geïnfecteerd wordt. Dit kan gebeuren door geïnfecteerde e-mailbijlages, maar ook door het installeren van programma’s. Via Spywaretips is het mogelijk om anti-spyware te vinden en ook malware info kan je helpen op besmetting te voorkomen.


Sluit je pop-ups altijd goed af

Tijdens dat je aan het internetten bent kan het gebeuren dat je per ongeluk malware installeert door een pop-up aan te klikken. Pop-ups dienen altijd veilig te worden gesloten met de X knop rechtsboven in de browser. Het is namelijk zo dat zelfs het aanklikken van knoppen als “nee” of “annuleren” een opdracht geven om ongewenste installaties alsnog uit te voeren. Veel browsers hebben hiervoor een pop-up filter. Hiermee wordt in internet browsers als Chrome, Firefox en Internet Explorer niet zomaar iets geïnstalleerd.


Open nooit mails van een onbekende afzender

Als je veel e-mailt is het belangrijk dat je in de gaten houdt wat je precies doet. Open dus noot mails die je van een afzender krijgt die je niet kent. Heb je wel een mail geopend, maar je vertrouwt het niet, dan kan je deze maar het beste direct in de prullenbak gooien en verwijderen. Alleen op deze manier ben je goed beschermd tegen ongevraagde computervirussen.


Download en installeer nooit software van onbekende uitgevers

Wanneer je gaat downloaden is het belangrijk om geen dingen te downloaden die van een onbekende uitgever komen. Virussen en spyware worden hiermee snel binnengehaald, wat uiteraard niet de bedoeling is. Betrouwbaar downloaden kan voor gratis programma’s via bijvoorbeeld SourceForge. Vervolgens kan je altijd via Virustotal kijken of de bestanden en URL’s betrouwbaar zijn voordat je een installatie uit gaat voeren.


Informeer jezelf en lees gebruikersovereenkomsten en privacy verklaringen

Als je iets gaat installeren is het vaak zo dat er nog andere software wordt meegeleverd. Wanneer dit zo is, zal je dit altijd terugvinden in de gebruikersovereenkomst. Dit zal niet altijd direct bovenaan staan, maar wordt dan in de kleine letters aan de onderzijde vermeld. Hou dus goed alles in de gaten en lees de overeenkomst en verklaring altijd goed. Zomaar doorklikken kan wel eens foute boel zijn.




Beveiligen van jouw computer

Eurofiber levert Uniserver glasvezelnetwerk van 10 Gbps

De cloud hoster Uniserver heeft voor zijn glasvezelnetwerk van 10 Gbps voor zijn IAAS-activiteiten. Het volledig redundant uitgevoerde netwerk werd gerealiseerd door Eurofiber. Zo wordt het hoofdkantoor van Uniserver in Alkmaar met drie datacenters in Amsterdam en een vierde datacenter in Maastricht verbonden, zegt Hugo van Diepen, directeur en medeoprichter van Uniserver.Uniserver koos voor de Optical Transmission Services (OTS) van Eurofiber.


Zo wordt de lage en constante latency van deze oplossing zeer geschikt voor cloud-, IAAS- en datacentertoepassingen. OTS is gebaseerd op de Dense Wavelength Division Multiplexing oftewel DWDM-technologie. Dit maakt het qua kosten zeer aantrekkelijk bij lange afstanden. Op basis van de OTS-oplossing kan Uniserver de IT-bedrijven die gebruikmaken van IAAS-diensten optimaal bedienen.


Met de glasvezelinfrastructuur is Uniserver in staat zijn groeiambities te realiseren. “Ongeveer een kwart van onze business gaat straks in Maastricht landen: dat is een flinke uitbreiding”, aldus Van Diepen. Hij verwacht bovendien een grote groei van het aantal eindklanten dat via de IT-bedrijven wordt bediend. “Nu is dat vijf tot tien procent, binnen drie tot vijf jaar zal dat veertig tot zestig procent zijn. Steeds meer organisaties beseffen hoe belangrijk een professionele infrastructuur is en zullen de stap naar de cloud zetten. Wij zijn daar klaar voor.”




Eurofiber levert Uniserver glasvezelnetwerk van 10 Gbps

maandag 29 september 2014

Facebook start beter advertentieplatform

Deze maandag is Facebook van start gegaan met een nieuw advertentieprogramma genaamd Atlas. Hiermee zorgt Facebook ervoor dat alle gebruikers voor reclame te bereiken zijn op meerdere apparaten.


Dit is wat de social media site vandaag bekend heeft gemaakt. Via Atlas kunnen advertenties nauwkeuriger gericht worden op specifieke doelgroepen. Dit is mogelijk doordat alle activiteiten die door de gebruikers gedaan worden op smartphones en tablet nauwlettend worden bijgehouden.


Waar eerst gebruik gemaakt werd van Cookies, is Facebook hier nu van afgestapt. Met de Cookies kon alles niet goed in de gaten worden gehouden worden, omdat deze maar werken op één apparaat en vrijwel niet voor mobiele telefoons en tablets.


Wanneer mensen als gebruiker op Facebook ingelogd staan middels de app, krijgt Atlas de mogelijkheid om advertenties ook weer te geven in andere apps. Dit komt door het Facebook profiel van de gebruiker, waar tegenwoordig steeds vaker mee kan worden ingelogd voor onder andere spelletjes.


Adverteerders plukken uiteraard de vruchten, want zij kunnen zien welke manier van adverteren voor hen het meest gunstigste is. Op deze manier is het zelfs inzichtelijk dat iemand product A heeft bekeken op de smartphone en later een aankoop heeft gedaan met de computer.


Privacy instellingen

Volgens insiders is de introductie van Atlas een aanval op Google, die zelf eigenaar is van het allergrootste advertentie netwerk op internet. Gezien het feit dat veel mensen op het Facebook-profiel veel informatie over zichzelf praten zou het zo kunnen zijn dat Facebook nog beter gericht advertenties aan kan bieden.


Verder zijn er zorgwekkende signalen over gebruikers. Dit, omdat Facebook natuurlijk alle beschikbare informatie gaat gebruiker. Hierop zegt Facebook zelf dat de identiteit van gebruikers altijd anoniem blijft en dat zij zich dus geen zorgen hoeven te maken.


Zo kunnen ze wel een advertentie richten op jongeren van 18 jaar die van een bepaalde film houden, maar zullen zij nooit weten aan wie de advertenties daadwerkelijk worden weergegeven.




Facebook start beter advertentieplatform

Bash-gat actief misbruikt door DDoS-botnets

Op dit moment wordt de Shell Shock Bash-bug veelvuldig misbruikt door de aanvallers en dit doen ze onder meer om een botnet te bouwen. Want volgens de onderzoeker van Rapid7 is een botnetbeheerder bezig met de kwetsbaarheid in Bash te misbruiken voor de bouw van een nieuw botnet. Ondanks de beschikbaarheid van een patch voor kwetsbare Linux- en Unix-systemen kan het gat in de Bourne Again Shell nog steeds worden gebruikt om die systemen over te nemen.


Rapid7 laat weten dat de kwetsbare systemen opgenomen zijn in een botnet wat gebruikt wordt voor DDoS-aanvallen. Zo wordt er getwijfeld over de grootte van het gevaar dat het gat in Bash zou geven.


Rapid7 zegt dat sommige gevolgen ernstiger kunnen zijn dan die van Heartbleed, maar dat het nog volstrekt onduidelijk is op welke schaal dat gevaar zich voor kan doen. “Niet duidelijk is hoe moeilijk de systemen zijn te patchen, maar zeker is wel dat de aanvallers ongelooflijk makkelijk kunnen binnendringen.”


Honeypot vangt malware


AlienVault Labs heeft laten weten dat het in een honeypot al twee verschillende soorten malware gevangen heeft en dat ze het voorzien hebben op het Bash-gat. Daarnaast zat er tevens ook een IRC-bot dat een botnet voor DDoS-aanvallen opbouwt. Echter is het onduidelijk of het om dezelfde botnet gaat waar Rapid7 over heeft. De andere malware probeert eerst informatie over een systeem te stelen om daarna contact te maken met een command & control-server.




Bash-gat actief misbruikt door DDoS-botnets

zaterdag 27 september 2014

Hosting: Shared, VPS, en Dedicated

Als je een website wilt gaan hosten dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo is de hoeveelheid schijfruimte, de infrastructuur en het dataverkeer belangrijk voor je keuze bij een hostingprovider. Maar je moet er ook op letten op wat voor soort server je geplaatst wordt.


Er zijn ruwweg drie vormen van hosting te onderscheiden. Shared, VPS en dedicated. Wellicht zeggen al deze termen je niets. Geen zorgen, na het lezen van dit artikel weet je er alles van. Bij deze drie groepen gaat het er vooral om met hoeveel mensen je de server deelt, en als gevolg daarvan, hoe snel de server zal reageren.


Shared hosting

Shared hosting is de meest eenvoudige en goedkope manier van hosten. Je moet het zo zien. Je hebt een server, daar zit een processor in, een harde schijf en werkgeheugen. De meest efficiënte manier om van een server gebruik te maken is om zoveel mogelijk mensen op één server te krijgen.


Het is namelijk veel goedkoper om een server uit te rusten met een harde schijf van 1000GB, dan om twee servers neer te zetten van 500GB. Dit is een eenvoudige weergave van de werkelijkheid, in de praktijk zijn servers vaak groter. Bij shared hosting wordt je met andere gebruikers op één server geplaatst en moeten al deze gebruikers dezelfde processor en hetzelfde werkgeheugen delen.


VPS

VPS staat voor Virtual Private server en is een beetje een mix tussen shared hosting en dedicated hosting. Bij hosting op een VPS zit je ook met meerdere gebruikers op fysiek dezelfde server, maar wordt de server opgedeeld. Jij krijgt dus je eigen stukje server, met een bijbehorende hoeveelheid rekenkracht van de processor en een vast gedeelte van het werkgeheugen. Anders dan bij shared hosting kan jij niet de rekenkracht van andere gebruikers gebruiken en omgekeerd geldt hetzelfde.


Dedicated hosting

Bij dedicated hosting hoef je niets met iemand te delen. Je krijgt je eigen server, met een eigen bandbreedte en met een eigen vastgestelde hoeveelheid rekenkracht, bandbreedte en geheugen. Let er wel op dat bij sommige dedicated servers, je je eigen beveiliging ook moet regelen!




Hosting: Shared, VPS, en Dedicated

vrijdag 26 september 2014

Wat is FTP en hoe gebruik je het?

Als je een website hebt, dan wil je hier bestanden op plaatsen. Het hangt er een beetje vanaf wat voor soort website je hebt, maar om de zoveel tijd zal je er nieuwe bestanden op willen plaatsen. Zo kan het zijn dat je een WordPress-site hebt en een nieuw thema wilt installeren, of je hebt juist een website zonder Content Management Systeem en je wilt een nieuwe pagina, met foto’s uploaden. Nu kan dit via File Manager in je Admin Panel, maar dit is omslachtig en kost veel tijd. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een FTP-verbinding op te zetten en zo hun bestanden over te dragen aan de server.


Wat is FTP?

FTP staat voor File Transfer Protocol. Dit protocol is er dus helemaal op ingericht om bestanden te verplaatsen en dat is precies wat je wilt. Nou is het verplaatsen van bestanden natuurlijk belangrijk, maar hoe pak je dit aan. Er zijn verschillende manieren om je bestanden via een FTP-verbinding te verplaatsen en in dit artikel krijg je een aantal opties.


Zorg ervoor dat je je FTP-gegevens bij de hand hebt. Als je zelf een hostingpakket hebt aangevraagd, dan zal je hoster je deze gegevens hebben toegestuurd. Kan je ze niet meer vinden? Dan moet je even naar je Admin Panel en daar een nieuwe FTP-account aanmaken.


Een FTP-verbinding opzetten

Een FTP-verbinding opzetten is niet moeilijk. Een FTP-verbinding bestaat eigenlijk uit drie delen. In de eerste plaats moet je de host weten. De host is je domeinnaam, maar je moet even aangeven dat je een ftp-verbinding wil. Als je in je browser naar een site gaat zie je dat er gebruik wordt gemaakt van een http-verbinding. Als je niks anders invoert gaat je browser er maar vanuit dat je een http-verbinding wilt. Nu willen wij wel een ander protocol gebruiken, namelijk het FTP-protocol, dus ga je in je browser naar ftp.jouwdomeinnaam.nl.


Geen http, geen www, helemaal niks. Vervolgens word je gevraagd een gebruikersnaam en wachtwoord op te geven. Je drukt op aanmelden en je ziet een scherm dat nogal op Windows Verkenner lijkt. Hier staan al je bestanden van je website en hier kun je nieuwe bestanden toevoegen en oude bestanden verwijderen.


Een andere manier

De manier om via een browser een FTP-verbinding op te zetten is misschien de meest makkelijke, maar niet per se de meest gebruiksvriendelijke manier. Er zijn bepaalde programma’s, een goed en gratis programma is Filezilla, die het overzetten van bestanden wat makkelijker maken.


Het voordeel van deze programma’s is, dat ze jouw computer en de server ver weg naast elkaar plaatsen. Je ziet aan één kant de bestanden op jouw harde schijf en aan de andere kant de bestanden bij je hostingprovider. Vervolgens kun je met één druk op te knop grote hoeveelheden data van de ene kan naar de andere kant verplaatsen.


Het nadeel hiervan is dat het even iets meer werk is om in te stellen. Je moet namelijk een programma installeren en je gegevens invoeren, maar in de praktijk heb je er veel voordeel aan!




Wat is FTP en hoe gebruik je het?

POS-hackers hadden 18 maanden toegang bij hoster

Deze zomer kwam een Amerikaanse hoster erachter dat hackers al 1,5 jaar lang ongeautoriseerde toegang hadden tot hun systemen. Deze hack bevestigde des te meer de grote kwetsbaarheid van Point-of-Sale (POS) betaalterminals.


Zo gebruikten de hackers dezelfde malware als bij de megahack op de winkelketen Target. Daar werden veertig miljoen creditcards en bankpassen buitgemaakt met een RAM-scraper, speciaal ontworpen om kassasystemen te infecteren.


Het slachtoffer in deze nieuwe zaak is hoster C&K Systems, dat cloudgebaseerde POS-omgevingen levert aan retailers. Zo zijn van de drie getroffen klanten vooralsnog alleen Goodwill bij naam genoemd en de aangetroffen malware heet Infostealer Rawpos.


18 maanden rondgesnuffeld


Op dit moment is het nog onbekend hoeveel betaalpassen er exact buitgemaakt zijn. Zo laat het hostingbedrijf in een verklaring weten dat inmiddels de eerste passen al frauduleus zijn gebruikt, maar op dit moment zou het nog om minder dan 25 stuks gaan. Maar het feit blijft staan dat de hacker 18 maanden lang toegang had tot het Hosted Managed Services Enviroment, zo erkend het bedrijf zelf.


De gehoste oplossing draaide software van een grote POS-leverancier. Die voldoet volgens C&K aan de vereiste beveiligingsstandaarden. Dat dit niet genoeg is, bewijst de stroom aan hacks op retailers in Amerika sinds afgelopen december. De FBI waarschuwde na de Target-hack dat veel andere retailers ook kwetsbaar zijn voor de geavanceerdere POS-malware, die nog altijd niet op de radar staat bij veel bedrijven.




POS-hackers hadden 18 maanden toegang bij hoster

donderdag 25 september 2014

De voordelen van een SSL-certificaat

Een SSL-certificaat is in de eerste plaats verplicht. Artikel 13 van de Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt het volgende: De verantwoordelijke legt passende technische en organisatorische maatregelen ten uitvoer om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking.


Deze maatregelen garanderen, rekening houdend met de stand van de techniek en de kosten van de tenuitvoerlegging, een passend beveiligingsniveau gelet op de risico’s die de verwerking en de aard van te beschermen gegevens met zich meebrengen. De maatregelen zijn er mede op gericht onnodige verzameling en verdere verwerking van persoonsgegevens te voorkomen.


Als eigenaar van een webwinkel ben je dus verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat gegevens niet zomaar in handen van onbevoegden komen. Nu is de wet nog vrij vaag over welke maatregelen u nu precies moet nemen. Degene die toeziet op de naleving van de WBP, het College Bescherming Persoonsgegevens is dat niet, zij stellen heel nadrukkelijk in een toelichting op artikel 13 van de WPB dat een SSL-certificaat bij deze maatregelen hoort die je als eigenaar van een webwinkel moet nemen. De boete op het niet hebben van een SSL-certificaat is €4500,00. Een eenvoudig SSL-certificaat kost nog geen tientje per jaar.


Naast de wettelijke verplichting tot het hebben van een SSL-certificaat komt het ook professioneler over en zal het meer vertrouwen geven aan de bezoeker van jouw webwinkel of website. Verder stimuleert Google websites met een SSL-certificaat door het hoger ranken van websites die zo’n certificaat hebben.


Maar mijn payment-carrier heeft een SSL-certificaat….

Vaak worden de betalingen van een webwinkel afgehandeld door een payment-carrier. Deze zorgt voor de betaling via iDeal, Paypal of andere manieren om te betalen. Dit is echter niet genoeg. De wet schrijft nadrukkelijk voor dat alle persoonlijke informatie beveiligd moet worden verzonden. Daar vallen dus ook de naams-, adres- en woonplaatsgegevens onder.




De voordelen van een SSL-certificaat

woensdag 24 september 2014

De belangrijkste voordelen van een netwerkneutraal datacenter

De DHPA heeft in samenwerking met de branchevereniging ISPConnect het jaarlijkse onderzoek naar de ontwikkelingen in de Nederlandse cloud- en hostingsector uitgevoerd. En uit dat onderzoek is gebleken dat het belang van netwerkneutrale datacenters is toegenomen.


Een netwerkneutraal datacenter (carrier-neutral datacenter) is een datacenter dat volledig onafhankelijk is van netwerkproviders. Bij deze datacenters worden verbindingen toegestaan tussen meerdere telecommunicatie-serviceproviders en/of colocatieproviders. Ook worden deze datacenters beheerd door een derde partij die nauwelijks of geen rol heeft in het leveren van internet aan de eindgebruiker.


Waarom neemt het belang toe?


Huib Klaassens, Regional Director Datacenter bij Westcon en datacenter-expert bij Computable, meent dat het belang van netwerkneutrale datacenters vooral toeneemt omdat het de keuzevrijheid stimuleert. Ook Pieter de Haer van Previder  B.V. geeft aan dat hosting een bedrijfskritische activiteit geworden. “Met name de grotere gebruikers van datacenters willen daarom de keuzevrijheid hebben om met meerdere carriers te werken vanuit één datacenter, uit oogpunt van risicospreiding en kwaliteit.”


De voordelen een netwerkneutraal datacenter


  • Keuzevrijheid – Men kan zelf bepalen welke carrier wordt gebruikt.

  • Lagere tarieven – Doordat carriers onderling concurreren, zijn de tarieven in carrier-neutral datacenters vaak lager.

  • Risicospreiding – Door te kiezen voor twee of meer carriers is men niet afhankelijk van één enkele carrier.

  • Zekerheid – het is relatief eenvoudig om te wisselen van carrier, omdat er geen noodzaak is om dan ook naar een ander datacenter te verhuizen.

Andere conclusies uit het onderzoek waren dat 40% van de hosters zijn datacenter infrastructuur niet in eigen beheer heeft. Verder host een vijfde van de hosters 1000 of meer fysieke servers met een virtualisatiegraad die boven de 60% ligt. Ten slotte bleek dat hosters met meer servers in beheer hosten meer VMs per fysieke server.




De belangrijkste voordelen van een netwerkneutraal datacenter

Webwinkel zonder SSL?

Als jij een webwinkel hebt, dan ben je verplicht een SSL-certificaat te hebben. Als jouw webwinkel geen SSL-certificaat heeft, dan is dat niet alleen slordig, maar je kunt er ook gewoon een boete voor krijgen. Een SSL-certificaat kan verschillende zaken veiligstellen, afhankelijk van hoe uitgebreid het certificaat is. Het is aan te raden om als webshop een wat uitgebreider certificaat te kopen, maar alleen een basis-certificaat is verplicht.


Wat doet een ssl-certificaat?

In de eerste plaats garandeert een ssl-certificaat dat de pagina die je bezoekt ook echt daadwerkelijk de pagina is die je wilt zien. Internetcriminelen hebben er namelijk een truc om net te doen alsof je als bezoeker op een echtte site bent beland, maar in werkelijkheid is dit een site van een bende internetcriminelen.


Als je op een dergelijke site je persoonsgegevens invoert, dan wordt deze informatie naar de internetcrimineel verzonden en is er sprake van diefstal van persoonlijke gegevens. Deze gegevens kunnen verstrekkende gevolgen hebben. Zo kan er identiteitsfraude plaatsvinden, of kunnen er veel meer persoonlijke gegevens worden gestolen. De meeste mensen maken namelijk gebruik van één e-mailadres en één wachtwoord voor al hun accounts. Ook als eigenaar van een relatief kleine webshop ben jij dus interessant voor criminelen.


Daarnaast versleutelt een SSL-certificaat de verbinding. Dat wil zeggen dat de informatie die wordt verzonden tussen de server en de bezoeker van jouw website in een code wordt geplaatst. Door deze code, encryptie, wordt het aftappen van deze verbinding een stuk zinlozer. Het kost internetcriminelen veel te veel tijd om eventueel afgetapte informatie te ontcijferen en vervolgens te gaan gebruiken.




Webwinkel zonder SSL?

Google steekt miljoenen in Youtube sterren

Google is van plan om miljoenen te gaan investeren in Youtube sterren om een nieuwe content op de site te krijgen. Ook zorgen ze ervoor dat de bekende Youtubers niet overstappen naar andere platformen. De investering die Google gedaan wordt in Youtube talent werd door hun zelf in een blog bevestigd, exacte bedragen noemt Google echter niet.


Volgens Recode zou er aan het nieuwe plan om meer en betere originele content te hebben miljoenen dollars gespendeerd worden. Eén van de personen die in gesprek is gegaan met Youtube verteld dat het bedrijf van plan is enkele miljoenen uit te geven voor het maken van een tiendelige serie. Zelf zegt Google dat er geïnvesteerd zal worden in de top van de Youtube makers zodat hun creatieve ambities waar gemaakt kunnen worden en er nieuw materiaal op Youtube kan verschijnen.


Nieuwe formats

Volgens hoofd van Youtube Originals, Alex Carloss zal er geëxperimenteerd worden met nieuwe formats en ideeën. Zullen ze hun handen vies gaan maken en zullen er fouten gemaakt worden, maar ze zullen samen fantastische nieuwe content voor op Youtube creëren.


Ook schreef Recode dat het bedrijf miljoenen uit gaat geven om te zorgen dat de Youtube sterren niet weglopen naar tv zenders of naar Facebook. Volgens de laatste geruchten zou Facebook van plan zijn om bekende Youtubers over te halen video’s te maken voor het sociale netwerk.


Er wordt ook aangeboden door Google om de nieuwe video’s te promoten op de website, deze heeft inmiddels elke maand meer dan 1 miljard bezoekers. Ook zou Google in bepaalde gevallen Youtube sterren willen koppelen aan Hollywood producenten voor het maken van betere video’s.


Op het moment kunnen de makers van de video’s alleen geld verdienen met het adverteren op de site waar Google zelf een prachtig percentage van overhoud, voor vele makers is dit bedrag veel te laag. Het is niet de eerste keer dat er geld gestoken wordt in de eigen content van Google, door Google. Een aantal jaar terug is er ruim 100 miljoen dollar geïnvesteerd om de videomakers kanalen aan te laten gaan die de fans kunnen volgen. Volgens Recode komen de nieuwe en door Google gesteunde shows volgend jaar op Youtube terecht.




Google steekt miljoenen in Youtube sterren

dinsdag 23 september 2014

Acronis koopt backup-specialist BackupAgent

Acronis wat een speler is op het gebied van data protectie, heeft de acquisitie aan van BackupAgent aangekondigd. BackupAgent is een Nederlandse dienstverlener uit Delft op het gebied van cloud backup. Met deze acquisitie zullen bestaande Acronis en BackupAgent partners de mogelijkheid krijgen om een brede dataprotectie oplossingen aan hun klanten aan te bieden.


Roland Sars en Robbert van Geldrop, oprichters van BackupAgent: “Deze overname past binnen onze expansieplannen. Deel gaan uitmaken van Acronis ondersteunt BackupAgent’s visie om ‘s werelds grootste cloud backup speler te worden. Deze overname brengt alleen maar goeds voor onze service providers, nu ze deel uitmaken van een wereldwijd ecosysteem van duizenden channel partners.”


“Service providers kunnen de cloud backups uitvoeren in hun eigen datacenter, het datacenter van de klant, of gebruik maken van Acronis datacenters en starten met de verkoop van de dienst zonder initiële kosten. Dit geeft elke managed service provider, hosting of telecom bedrijf de mogelijkheid om cloud backup aan te bieden, aldus Acronis.


Later zal de oplossing van BackupAgent aangedreven worden door Acronis AnyData Engine-technologie, waarmee de service providers de meest complete cloud back-up oplossing aan hun aan kunnen bieden zoals: file-level en full-system backup voor desktops en servers, voor Windows, Mac en Linux-platforms; backup van fysieke en virtuele servers, ondersteuning van alle populaire hypervisors: Microsoft Hyper-V, VMware vSphere, Citrix XenServer, RHEV / KVM, Oracle VM; Backup voor zakelijke applicaties: Microsoft Exchange, SharePoint, Active Directory, SQL Server; ondersteuning van meerdere opslaglocaties: lokaal, in de cloud van de service provider, de Acronis Cloud, de publieke cloud, alsook elke mix van die bestemmingen op basis van voorkeur van de klant en de gevoeligheid van de data; een scala aan backup en opslag-oplossingen voor data om te garanderen dat de gegevens het vereiste niveau van bescherming hebben en eisen van lokale overheden na te leven; en de mogelijkheid tot het uitvoeren van noodherstel in de cloud, eventuele downtime vermijdend.




Acronis koopt backup-specialist BackupAgent

Aandachtspunten kiezen hostingprovider?

Als je een website wilt moet je zorgen dat deze ergens gehost wordt. Je kunt ervoor kiezen om zelf een server te installeren, maar in de praktijk kost dit veel tijd en geld en is het beter om je website ergens te laten hosten. Ook dan zou je ervoor kunnen kiezen om een (virtuele) server te huren, maar dat is niet perse nodig. Als je een website wilt hosten moet je op een aantal zaken letten.


De schijfruimte

Net als op de harde schijf van je computer krijg je bij een hostingaccount een bepaalde limiet aan schijfruimte toegewezen. Deze limiet kan verschillen van 100MB tot 1000GB. Het is logisch dat je voor een webhostingaccount met een meer opslagruimte meer moet betalen. Probeer van tevoren in te schatten hoeveel ruimte je gaat gebruiken.


Als je een eenvoudige site gaat hosten zal een minimale hoeveelheid schijfruimte volstaan. Wil je echter een complexe webshop hosten, dan zal het mogelijk nodig zijn om extra opslagruimte te nemen bij je account. Sommige bedrijven willen bijvoorbeeld ook folders en catalogi via hun website beschikbaar maken, als je deze binnen je eigen omgeving plaatst, kost dit ook extra opslagruimte.


De hoeveelheid dataverkeer

Over het algemeen levert de hoeveelheid opslagruimte niet zoveel problemen op. Als je een beetje goed kunt inschatten hoeveel ruimte je site nodig heeft, dan komt dat wel goed. Het inschatten van de hoeveelheid dataverkeer is lastiger. Met dataverkeer wordt bedoeld hoeveel data er met de server uitgewisseld mag worden.


Dit is het makkelijkst te vergelijken met een abonnement voor je smartphone. Bij sommige abonnementen mag je 500MB data verbruiken en moet je boven de 500MB extra bijbetalen. Zo werkt dit ook bij webhosting, alleen heb je er hier minder invloed op.


De hoeveelheid dataverkeer die je verbruikt is namelijk afhankelijk van het aantal bezoekers van je site. Iedere keer dat een bezoeker een pagina opent loopt het dataverkeer verder op. Om het dataverkeer in te schatten moet je van tevoren bekijken hoe groot je uiteindelijke site is geworden en dit vermenigvuldigen met het aantal bezoekers wat je per maand verwacht. Op deze manier kan je inschatten hoeveel dataverkeer je in moet kopen bij je hostingprovider.


Speed it is!

Als je een website hebt (laten) maken, dan is deze als het goed is zo efficiënt mogelijk gemaakt. Dat wil zeggen dat de pagina zo snel mogelijk laadt. Hoe sneller de pagina laadt, hoe beter de eerste indruk die jij met je website afgeeft zal zijn. De snelheid waarmee je website laadt wordt echter ook voor een groot gedeelte bepaald door je webhoster.


Er zijn een aantal factoren te noemen die de snelheid van het laden van je pagina bepalen. Zo moet je hoster natuurlijk een razendsnelle internetverbinding hebben, anders kan de pagina nooit op tijd geladen worden.


De infrastructuur van het webhostingprovider moet echter ook op orde zijn. De servers die de provider heeft staan moeten snel genoeg zijn om al het verkeer wat naar een site komt te verwerken. Probeer erachter te komen op wat voor soort server jouw data geplaatst zal worden, heeft deze voldoende geheugen, processors die een beetje recent zijn en wordt de data opgeslagen op een conventionele harde schijf, of op een supersnelle SSD?




Aandachtspunten kiezen hostingprovider?

Facebook gaat meer relevante berichten weergeven

Er zullen vaker populaire berichten getoond worden op het moment dat deze relevant zijn, op Facebook. Bijvoorbeeld een post over een voetbalwedstrijd die gespeeld wordt of een groot concert dat bezig is. Dat is wat Facebook donderdag bekend maakte. Met deze verandering zal Facebook meer op Twitter gaan lijken, daar draait hat juist om actuele onderwerpen die op dat moment populair zijn.


Er zal niet alleen gekeken worden naar hoe populair de post is van een Facebook gebruiker of pagina, maar er zal ook worden gekeken wanneer de post geplaatst is. Dit zal gekoppeld worden aan het onderwerp van de post door Facebook, het sociale netwerk zal dan analyseren of het bericht nog relevant is.


Posts

Volgens Facebook zijn sommige posts van Facebook vrienden alleen op een specifiek moment relevant. Dit bijvoorbeeld tijdens een sportwedstrijd of bij de première van een televisieshow. Die post zullen alleen op het juiste moment getoond worden, en niet twee dagen later nog steeds.




Facebook gaat meer relevante berichten weergeven

Resultaten crimineel niet verwijderen Google

De rechtbank in Amsterdam heeft donderdag een besluit genomen in de eerste uitspraak over “het recht om vergeten te worden” dat pas geleden in ontwikkeling kwam door het Europees Hof van Justitie. De veroordeling van een Nederlandse man hoeft niet verwijdert te worden uit de zoekresultaten van Google.


Veroordeling

In 2012 werd Arthur van M. tot 6 jaar gevangenisstraf veroordeeld, dit voor poging tot uitlokken van een huurmoord. Op SBS 6 was in mei 2012 bij het Misdaadverslaggever van Peter R. de Vries te zien hoe Arthur van M. sprak over het liquideren van zijn concurrent uit de escortbranche.


De rechter sprak hierover uit: “De veroordeling voor een ernstig misdrijf zoals het onderhavige en de negatieve publiciteit als gevolg daarvan zijn in het algemeen blijvend relevante informatie over een persoon”.


Wat het Europees Hof wel toestemde is de verwijdering van zoekresultaten die niet meer relevant zijn, of die onnodig schade toebrengen aan reputaties. Er wordt nu nog aan de exacte uitwerking van de Europese regels rond het vergeetrecht gewerkt.


Maatschappelijke functie

Vanwege de belangrijke maatschappelijke functie stelt de rechter dat in het algemeen “terughoudendheid is geboden bij het opleggen van beperkingen aan de werking van een zoekmachine als Google Search”


De zoekmachine van Google zou erg worden belemmerd als de strenge beperkingen aan de werking ervan zou worden opgelegd. Ook zou daarmee de zoekmachine aan geloofwaardigheid inboeten.


Ook hoeft Google niets te veranderen aan het feit dat de woorden “Peter R. de Vries” automatisch gegeven worden als zoeksuggestie bij het invoeren van de naam Arthur van M. Dit wordt automatisch gegenereerd en volgens de rechtbank is dat niet irrelevant of onlogisch te noemen. Volgens de rechtbank maar het ook niet uit dat Arthur van M. onder zijn volledige naam te vinden is en niet alleen met de eerste letter van zijn achternaam.


Van M. lijkt er van uit te gaan dat er een afdwingbare norm is die journalisten onder alle omstandigheden verplicht zijn om een verdachte of veroordeelde van een strafbaar feit te anonimiseren, wat ook zou gelden voor zoekmachines als Google Search. Echter bestaat een dergelijke afdwingbare norm niet.


Mark Jansen, de woordvoerder van Google, zegt dat de uitspraak nuttige richtlijnen geeft over het recht om vergeten te worden. Ook schept het duidelijkheid over het omgaan met criminele veroordelingen.




Resultaten crimineel niet verwijderen Google

Gmail gebruiker niet verplicht Google+ account

Het is voor de nieuwe Gmail gebruikers niet meer verplicht om een Google+ account aan te maken of om het bestaande account te koppelen aan hun Gmail. Dat is wat gemeld werd door Wordstream, nu is het koppelen van een Google + account slechts een optie die voltooid kan worden in het registratieproces. Voor het gebruik van andere diensten is het nog wel verplicht een Google+ account aan te maken. Dit bijvoorbeeld bij het reageren op Youtube video’s. Toch is er van deze verandering geen officiële melding gemaakt door Google.


Netwerken

Twee jaar geleden maakte Google het verplicht om bij het gebruik van de diensten een registratie van hun sociale netwerken te voltooien. Zo was het de bedoeling om meer gebruikers aan Google+ toe te voegen. Sinds het vertrek van Google+ topman Vic Gundotra staat de ontwikkeling van Googles sociale netwerk zeker op een lager pitje.




Gmail gebruiker niet verplicht Google+ account

maandag 22 september 2014

IaaS is op zijn best met OpenStack en applicatie bewuste infrastructuur

De netwerkleverancier Cisco zegt steeds meer gebruik te maken van open source software zoals het OpenStack cloudplatform. Volgens Cisco biedt de OpenStack dan ook een goed fundament voor IaaS met daarop een applicatie bewuste infrastructuur. Dit vertelde Marc Sasom, die verantwoordelijk is als datacenter lead bij Cisco Nederland in zijn presentatie ‘OpenStack, IaaS en de toekomst van applicatie bewuste infrastructuur’ tijdens de OpenStack Benelux Conference in Bussum.


Volgens Samsom maakt Cisco voor zijn producten veel gebruik van open source software, zoals SourceFire IPS, IronPort en The Apache Software Foundation. “Cisco vindt de cloud het beste platform voor applicatie developement. Cisco werkt daarbij met OpenStack als een platform voor Cisco applicaties zoals Cisco IT, Voice, WebEx. Met OpenStack heb je een netwerk als control point. 


„We zien steeds meer klanten OpenStack gebruiken, zoals IT-bedrijven, onderwijsinstellingen, telco’s en diverse branches zoals filmindustrie en defensie.”InterCloudOpenStack is onderdeel van het Cisco InterCloud initiatief. Cisco InterCloud, onderdeel van het Cisco One-platform, is infrastructuursoftware die hybride clouds ondersteunt. Daarbij kunnen organisaties naar behoefte hun werklasten eenvoudig en veilig combineren met en verplaatsen tussen publieke en private clouds, inclusief de data en applicaties. Ook alle bijbehorende netwerk- en beveiliging policies worden daarbij meegenomen. „


Met de Cisco InterCloud kunnen cloud providers en organisaties interoperabele en veilige hybride cloud omgevingen opzetten over meerdere private en publieke clouds. De applicatie-omgevingen kunnen over de eigen bedrijfsnetwerken en publieke clouds draaien.


Samson: „Cisco InterCloud is een netwerk van clouds gebaseerd op open standaarden en open source. Met Cisco cloud services en applicaties bouwen we met partners een wereldwijde cloud. Samsom: “Cisco InterCloud werkt met open source software zoals Red Hat, SUSE en Canonical voor applicatie ondersteuning.”Application-Centric Infrastructure (ACI)Cisco Intercloud zorgt dat systeem administrators en applicatie development teams nauwer kunnen samenwerken, vervolgt Samsom. Daarvoor biedt Cisco de Application-Centric Infrastructure (ACI). 


Met ACI biedt Cisco een datacenter- en cloudoplossing die inzicht en geïntegreerd beheer biedt van zowel fysieke als virtuele netwerken, allemaal gericht op de performance van applicaties. ACI bestaat uit de Application Policy Infrastructure Controller (APIC), het Nexus 9000-portfolio en verbeterde versies van het NX-OS besturingssysteem. ACI biedt api’s die connecteren met OpenStack, Open vSwitch, Open Daylight en andere Layer 4 – Layer 7 switch services.Intelligent Automation for CloudCisco integreert OpenStack in zijn netwerkoplossingen met onder andere zijn Cisco Intelligent Automation for Cloud. 


Cisco Intelligent Automation for Cloud vormt een complete oplossing voor cloud beheer, voor het uitrollen van private, publieke of hybride clouds door bedrijven en cloud serviceproviders. Deze nieuwe software biedt een uitgebreide servicecatalogus om elk soort IT-dienst te bestellen en te activeren via een gebruiksvriendelijk selfservice-portal.” 


Integratie van Cisco IAC en Cisco UCS Director biedt de mogelijkheid om snel zowel een virtuele als een fysieke infrastructuur voor cloud toepassingen te realiseren op Cisco UCS en Nexus, of op hardware van derden. Samsom: “Cisco biedt een open programmeerbare infrastructuur met UCS Service Profiles. Dit biedt abstractie en zichtbaarheid voor datacenters. 


Vergelijk het met een sim kaart als ID voor een smartphone. UCS Service Profile is een identity for a server, een service profile. Hiermee is unified device management mogelijk, rond netwerk, storage en server policy.”VCE Vblock OpenStack versieSamsom zegt verder dat Cisco zijn converged infrastructure oplossingen zoals FlexPod, dat met NetApp is gebouwd, ook Red Hat Openstack ondersteuning heeft. “De Cisco-EMC joint venture VCE komt binnenkort voor zijn Vblock ook met OpenStack open source versie.




IaaS is op zijn best met OpenStack en applicatie bewuste infrastructuur

Wachtwoord is langzaam aan het verdwijnen…

Het wachtwoord zoals we dit nu kennen is langzaam aan het verdwijnen. De verificatiemethode zoals we gewend zijn wordt langzamerhand overgenomen door een modernere, betrouwbare en toegankelijke wijze om in te loggen.


De laatste twee jaar werd de zwakheid van de wachtwoorden die we hanteren zichtbaar. Miljoenen gegevens van gebruikers werden ontvreemd via een lek in de beveiliging, maar de onlangs ontvreemde naaktfoto’s van celebraties maken ook zichtbaar hoe eenvoudig het is om met listige e-mails of intelligent gokwerk binnen te dringen in de account van een derde.


Komend jaar bevinden we ons in een nieuwe wereld, denkt Michael Barrett. Barrett is de CEO van de FIDO Alliance, een alliantie die zich richt op de ontwikkeling van een verificatiestandaard die onder andere biometrische identificatiemiddelen hanteert.


Met andere woorden: FIDO wil het wachtwoord zoals we dat nu kennen met modernere, gestandaardiseerde methodes die zoal gebruikmaken van een vingerafdruklezer, stemherkenning of tweestapsidentificatie via een enkele code op je telefoon. Op dit moment bestaat er nog geen algehele authenticatiemethode.


Onder andere BlackBerry, Google, Lenovo, MasterCard, Microsoft, PayPal en Visa maken gebruik van FIDO. Aan het einde van dit jaar moet de eerste openbare versie beschikbaar worden. De vingerafdruklezer van de Samsung Galaxy S5 is al ‘Fido klaar’. Apple, die deze week de betalingsdienst Apple Pay introduceerde gaat ook de kant op van nieuwe vormen van verificatie en is niet aangesloten bij FIDO. Apple is soms wat terughoudender bij het gebruiken van deze standaarden. Hiernaast nam Apple dit jaar zijn vingerafdruklezers ook voor derden in gebruik, waarmee een FIDO-app een stukje dichterbij is gekomen.


De zestiger jaren

Het hanteren van een toegangscode om ergens in te kunnen is al zo oud als de weg naar Rome, maar in digitale vorm werd de toegangscode waarschijnlijk voor de eerste keer toegepast in 1961, door het Amerikaanse technologie-instituut MIT. Door iedere bezoeker van de computerterminal een unieke toegangscode te verstrekken, konden de individuele bezoekers hun eigen gegevens afdekken voor de andere bezoekers.


De traditionele toegangscode werkte volgens Barrett uitstekend in de zestiger jaren, maar dat is ook meteen de context waarin we het toegangscode moeten zien. “Het laatste decennium is het gebruik van het internet enorm gestegen, maar het verificatiemechanisme is achter gebleven.”


“Waar het overgrote deel van de computergebruikers 10 jaar geleden nog zo’n vier of vijf toegangscodes hadden, is dat momenteel ongeveer de vijfendertig”, vertelt Barrett. Zo kwam dit al eerder naar voren. Microsoft-deskundigen adviseerden begin dit jaar om vooral zwakke toegangscodes te gebruiken. Op deze wijze zou er meer ‘ruimte’ in het brein overblijven voor unieke, moeilijke toegangscodes voor de websites die werkelijk belangrijk zijn.


Uit een onderzoek van hacks bleek eerder al dat ’123456′, ’123456789′ en ‘password’ de meest gebruikte toegangscodes zijn. Toegangscode-managers zoals Lastpass en 1Password bieden een oplossing, maar verleggen het probleem; wanneer een hacker de toegangscode van de toegangscode-manager weet, heeft hij of zij ook direct toegang tot alle overige toegangscodes.


Gebruikersvriendelijkheid

Barrett had tussen 2006 en 2013 als ‘Chief information security officer’ bij Paypal de verantwoording voor de 130 miljoen actieve accounts dat de onderneming wereldwijd heeft, en heeft dus de nodige know how als het gaat om het beveiligen van gevoelige data.

“We hebben bij PayPal wel geïnnoveerd met bijvoorbeeld tweestapsverificatie, waarbij gebruikers een unieke code genereren op een dongel. Toen we dat ontwikkelden wisten we dat we beter dan dat konden. De vraag blijft altijd: ‘Gaan onze klanten dit echt gebruiken?”


Barrett denkt dat beveiliging en gebruikersgemak in verhouding tot elkaar in verband staan: hoe veiliger de site, des te moeilijker het is om te hanteren (en vice versa). FIDO Alliance is hiervan niet overtuigt en wil af van de moeilijke toegangscode, maar ook de veiligheid laten toenemen.


Vingerafdruk

FIDO’s standaard werkt op de volgende manier: je gebruikt je tablet, telefoon of PC om jezelf te kenbaar te maken met gebruik van een pincode, stemherkenning of vingerafdruk. Die unieke code of biometrische data staan opgeslagen op het device zelf; niet op een server. Je vingerafdruk verlaat dus nooit je apparaat.


Als de gebruiker door het apparaat is herkent, zendt het apparaat op zijn beurt een unieke eenmalige code naar de dienstdoende server. De data die daar worden bewaart zijn ook nog versleuteld, en kunnen alleen geopend worden met een digitale key die alleen de gebruiker zelf in bezit heeft (wat dat betreft lijkt de FIDO-standaard een beetje op de versleutelmethode PGP).


Het is ook mogelijk om diverse autorisatiemethoden toe te passen, naar gelang de situatie. Ben je op pad en heb je geen tijd, gebruik je je vingerafdruk. Zit je met je laptop op schoot en heb je geen vingerafdruklezer in de buurt, is er de mogelijkheid om een dongel te gebruiken waarbij je alleen even op een knopje hoeft te drukken.


“Het enige nadeel in de komende versie is dat je elk apparaat opnieuw moet autoriseren”, vertelt Barrett. Als je je tablet hebt ingesteld om met een vingerafdruk te kunnen inloggen op, bijvoorbeeld, Facebook, is je telefoon nog niet direct ‘meteen klaar om te gaan’; elk device moet afzonderlijk worden ingesteld. Aan dat ongemak wordt gewerkt en moet in een volgende versie van de FIDO-standaard zijn opgelost.


Honderden miljoenen

Bij grote ondernemingen als Google en PayPal die gebruik maken van de alliantie, is Barrett er zeker van dat 2015 het jaar wordt waarin alles zal veranderen. “Samsung alleen al verkoopt tientallen miljoenen apparaten per jaar, en Samsungs apparaten zijn al volledig gereed voor onze standaard”, verkondigt Barrett. “Twee- of driehonderdmiljoen FIDO-geschikte apparaten aan het eind van 2015 is een reëel aantal.”




Wachtwoord is langzaam aan het verdwijnen…

LeaseWeb start channel Referral Partner Program

LeaseWeb wat een hoster en aanbieder van een on-demand cloud infrastructuur is, heeft een channel Referral Partner Program. Dit programma is wereldwijd beschikbaar en heeft een commissiestructuur en biedt channel partners de mogelijkheid om eenvoudig additionele inkomstenbronnen aan te boren. Zo kunnen de maandelijkse recurring fees oplopen tot maar liefst 16 procent.


Zo is het channel Referral Partner Program ontwikkeld voor bedrijven die zelf niet in de IaaS markt actief zijn, maar wel klanten of bezoekers hebben die behoefte hebben aan IaaS producten of diensten.


Het channel Referral Partner Program richt zich dan ook vooral op potentiële partners wereldwijd, zoals IT consultants, system integrators, managed service providers, web designers en applicatie ontwikkelaars. De partners kunnen met de volledige IT infrastructuur portfolio van LeaseWeb aan potentiële klanten aanbieden. Je moet dan bijvoorbeeld aan oplossingen denken zoals bare metal servers, public, private en hybride cloud en CDN. Wanneer de klant is aangedragen, zal LeaseWeb het offertetraject en de set-up van de infrastructuur.


“Dit is een van de meest lucratieve referral programma’s in de hosting markt, met recurring fees die kunnen oplopen tot wel 16 procent – afhankelijk van de contractduur van een klant die is aangedragen,” zegt Freek Hemminga, Channel & Marketing Manager bij LeaseWeb. “Het LeaseWeb Referral Partner Program biedt de door ons geautoriseerde Referral Partners enorme kansen om op eenvoudige wijze groei te realiseren en hun winstgevendheid te verhogen. Partners kunnen tegen minimale inspanning extra inkomsten genereren, maar tegelijkertijd ook hun positie als vertrouwde adviseur onderschrijven, en hun relatie met klanten versterken.”


Leaseweb heeft partners met een marge-verhogend kenmerk in het channel Referral Partner Program aangebracht. Dit heeft dan ook betrekking op de manier waarop de hoogte van de referral fees wordt vastgesteld. “Gedurende de eerste zes maanden na set-up van de basisinfrastructuur breidt een klant vaak uit met additionele hosting services. In ons referral programma wordt rekening gehouden met deze upgrades. De referral fees worden bepaald na afloop van de eerste zes maanden, waarmee de winstgevendheid van het programma voor onze partners wordt gemaximaliseerd”, aldus Hemminga.


Belangrijkste kenmerken van het channel Referral Partner Program


Het exacte percentage is afhankelijk van contractduur en mogelijke kortingspercentages die aan klanten worden verstrekt. De definitieve hoogte van de referral fee wordt vastgesteld na afloop van de eerste zes maanden van een klantcontract, op het moment dat een basisinfrastructuur doorgaans enkele upgrades heeft gehad – wat de omzet van partners ten goede komt.


Om partners real-time te ondersteunen bij het uitbouwen en monitoren van hun referral business, zal LeaseWeb binnenkort een dedicated partner portal lanceren. Partners worden middels het portal straks voorzien van specifieke tools om op eenvoudige wijze klanten aan te dragen en de status van klant referrals te monitoren. 


Ook biedt het partner portal straks rapportages met maandelijkse commissie-inkomsten, evenals marketingmateriaal om nieuwe business te genereren.Geen limiet aan referrals & flexibiliteit – Er wordt geen limiet gesteld aan de hoeveelheid klant referrals of aan de geaccumuleerde referral fees. Daarnaast wordt van partners geen exclusief commitment verwacht, waardoor partners de vrije keuze hebben om leads aan LeaseWeb door te spelen op het moment dat een kans zich voordoet.


Het LeaseWeb Referral Partner Program is onderdeel van het LeaseWeb Partner Network (LPN), een uitgebreid raamwerk van initiatieven dat LeaseWeb’s partner ecosysteem ondersteunt. Binnen LPN biedt LeaseWeb tevens een Reseller Partner Program. Via dit programma kunnen geautoriseerde reseller partners LeaseWeb’s producten leveren, onder de LeaseWeb merknaam of whitelabel. 


Ook hebben geautoriseerde reseller partners toegang tot exclusieve voordelen, waaronder significante kortingen op LeaseWeb’s oplossingen, services en upgrades (inclusief set-up fees). Verder hebben deze partners toegang tot sales leads, voortijdige toegang tot promotionele acties, en package kortingen




LeaseWeb start channel Referral Partner Program

zondag 21 september 2014

Overal hebben we toegangscodes nodig

Vandaag de dag heb je overal toegangscodes voor nodig, maar hoe onthoud je die allemaal? Er zijn veel programma’s en apps die je hiermee helpen. Dat vermindert niet alleen het aantal e-mailtjes om de vergeten toegangscodes op te vragen, het is bovendien ook een stuk veiliger.


Over het algemeen gebruikt een internet gebruiker tussen de de tien en vijftig verschillende sites, diensten of apps waar met een toegangscode moet worden ingelogd. De kans is niet groot dat je voor elk een separate toegangscode hebt.


Laat staan dat je voor elke site of dienst een toegangscode met cijfers, tekens en hoofdletters kunt onthouden. Er is een mogelijkheid om toegangscodes te onthouden door ze in de browser te zetten, maar dan zijn ze betrekkelijk eenvoudig toegankelijk. Om deze reden zijn er recentelijk de nodige diensten ontworpen die je behulpzaam zijn met het gebruik van diverse en betrouwbare toegangscodes. We bespreken er vier en beginnen met Lastpass, één van de meest gebruikte toegangscode-assistenten.


Lastpass

Lastpass dankt zijn naam aan de leus, je hebt namelijk nog maar één toegangscode nodig om al je andere toegangscodes te onthouden en toe te passen. De laatste toegangscode dus. Het programma is kosteloos en kan op alle fora worden toegepast, van Windows tot Android en iOS, met enkele haken en ogen.


Voor Windows of OS X hoeft er alleen een plug-in geïnstalleerd te worden in de browser. Wie dan een account opent kan al zijn bestaande toegangscodes importeren en Lastpass zó aanpassen dat er automatisch ingelogd wordt als je naar een site gaat. Lastpass kan ook data onthouden om automatisch formulieren in te vullen.


Een pluspunt is dat je gemakkelijk voor elke site een andere toegangscode kunt toepassen. Wij adviseren om nieuwe toegangscodes te gaan hanteren, die Lastpass automatisch kan aanmaken. Je hebt de keuze om elke keer je ‘hoofdtoegangscode’ in te vullen, maar deze toegangscode wordt niet verzonden naar de site en kan dus niet worden opgepakt.


Behalve plug-ins zijn er ook apps voor iOS en Android, maar die zijn jammer genoeg niet zo efficiënt als de plug-in-versies. De Android-app. Die maar 12 dollar per jaar kost, werkt eigenlijk alleen echt volledig samen met de meegeleverde browser, die jammer genoeg niet zo goed is als de standaard browser. Wel kun je een site vinden, de toegangscode kopiëren en hierna in je browser naar keuze plakken, maar dat is redelijk veel extra werk.


Keepass

Keepass is ook een kosteloos toegangscodeprogramma, met eigenlijk één grote afwijking ten opzichte van Lastpass. De toegangscodes worden lokaal en versleuteld opgeslagen. Dat heeft als pluspunt dat de toegangscodes altijd in eigen beheer zijn. Met Lastpass worden de toegangscodes online bewaard, waardoor de server van Lastpass een paradijs is voor hackers.


Keepass is bovendien open-source. De makers vragen aan iedereen dan ook om de broncode door te nemen, om er zeker van te zijn dat er geen malafide code verborgen zit in het programma. Keepass is echter minder gebruikt dan Lastpass en dat is niet zomaar. Het programma vraagt namelijk iets meer geduld en deskundigheid van de gebruiker dan Lastpass.


Na installatie moet er een database aangemaakt worden, waarin de toegangscodes worden bewaard. Je kunt ook diverse databases aanmaken. Dat kan makkelijk zijn om bijvoorbeeld werk en privé gescheiden te houden, maar ook om een database aan te maken met minder belangrijke toegangscodes die voor derden zichtbaar zijn.


Het programma heeft zich de laatste tijd redelijk ontwikkeld waardoor Keepass ook samen met Chrome en Firefox gebruikt kan worden. Ook kan het programma automatisch moeilijke toegangscodes aanmaken en er zijn plugins om automatisch backups te maken óf om het programma te gebruiken samen met Dropbox, zodat je Keepass met meerdere computers kunt gebruiken.


1 Password

Lastpass en Keepass zijn kosteloos en allebei zijn ze goed, dus betalen is niet nodig. Er zijn echter ook betaalde versies, met zo hun pluspunten. 1Password is er daar een van. Het programma kost veertig dollar, maar is gebruiksvriendelijker dan zowel Lastpass en Keepass. Wachtwoorden worden lokaal opgeslagen en kunnen gedeeld worden via iCloud of Dropbox. 1Password ziet er ook strak uit en kan werken met Chrome, Firefox, Safari, Opera en er is een app voor zowel Android als iOS. Over de iOS-app wordt wel met enige regelmaat geklaagd en de app kost ook nog eens 15,99 euro.


De ontwerpers brengen jaarlijks een nieuwe versie van 1Password uit, die dan opnieuw aangeschaft moet worden om compatibel te blijven met de OS X of PC-versie. Hiernaast is de app eigenlijk echt handig als de meegeleverde browser wordt gebruikt, maar die is minder goed als de Safari-browser in iOS.


Keeper

Een andere betaalde toegangscodebewaarder is Keeper. Dit programma kost minstens 10 dollar jaarlijks, maar dan kun je maar één device met Keeper erop gebruiken. Dat is meestal niet handig en per extra device moet weer tien dollar worden betaald. Er is ook een abonnement van dertig dollar, voor een onbeperkt aantal devices.


De Keeper-app krijgt meestal goede beoordelingen en kan eerst een maand kosteloos op proef worden genomen. Ook is het mogelijk om toegangscodes te delen via WIFI. De toegangscodes komen hierdoor nooit op een server te staan en kunnen dus ook niet opgepakt worden. Keeper kan samen met zowel iOS- als Android-apparaten gebruikt worden en met bijna alle bekende browsers.




Overal hebben we toegangscodes nodig

Heeft het wachtwoord zijn langste tijd gehad?

Het wachtwoord zoals we dit nu kennen is langzaam aan het verdwijnen. De verificatiemethode zoals we gewend zijn wordt langzamerhand overgenomen door een modernere, betrouwbare en toegankelijke wijze om in te loggen.


De laatste twee jaar werd de zwakheid van de wachtwoorden die we hanteren zichtbaar. Miljoenen gegevens van gebruikers werden ontvreemd via een lek in de beveiliging, maar de onlangs ontvreemde naaktfoto’s van celebraties maken ook zichtbaar hoe eenvoudig het is om met listige e-mails of intelligent gokwerk binnen te dringen in de account van een derde.

Komend jaar bevinden we ons in een nieuwe wereld, denkt Michael Barrett. Barrett is de CEO van de FIDO Alliance, een alliantie die zich richt op de ontwikkeling van een verificatiestandaard die onder andere biometrische identificatiemiddelen hanteert.


Met andere woorden: FIDO wil het wachtwoord zoals we dat nu kennen met modernere, gestandaardiseerde methodes die zoal gebruikmaken van een vingerafdruklezer, stemherkenning of tweestapsidentificatie via een enkele code op je telefoon. Op dit moment bestaat er nog geen algehele autenticatiemethode. Onder andere BlackBerry, Google, Lenovo, MasterCard, Microsoft, PayPal en Visa maken gebruik van FIDO. Aan het einde van dit jaar moet de eerste openbare versie beschikbaar worden. De vingerafdruklezer van de Samsung Galaxy S5 is al ‘Fido klaar’.


Apple, die deze week de betalingsdienst Apple Pay introduceerde gaat ook de kant op van nieuwe vormen van verificatie en is niet aangesloten bij FIDO. Apple is soms wat terughoudender bij het gebruiken van deze standaarden. Hiernaast nam Apple dit jaar zijn vingerafdruklezers ook voor derden in gebruik, waarmee een FIDO-app een stukje dichterbij is gekomen.


De zestiger jaren

Het hanteren van een toegangscode om ergens in te kunnen is al zo oud als de weg naar Rome, maar in digitale vorm werd de toegangscode waarschijnlijk voor de eerste keer toegepast in 1961, door het Amerikaanse technologie-instituut MIT. Door iedere bezoeker van de computerterminal een unieke toegangscode te verstrekken, konden de individuele bezoekers hun eigen gegevens afdekken voor de andere bezoekers.


De traditionele toegangscode werkte volgens Barrett uitstekend in de zestiger jaren, maar dat is ook meteen de context waarin we de toegangscode moeten zien. “Het laatste decennium is het gebruik van het internet enorm gestegen, maar het verificatiemechanisme is achter gebleven.”


“Waar het overgrote deel van de computergebruikers tien jaar geleden nog zo’n vier of vijf toegangscodes hadden, is dat momenteel ongeveer vijfendertig”, vertelt Barrett.

Zo kwam dit al eerder naar voren. Microsoft-deskundigen adviseerden begin dit jaar om vooral zwakke toegangscodes te gebruiken. Op deze wijze zou er meer ‘ruimte’ in het brein overblijven voor unieke, moeilijke toegangscodes voor de websites die werkelijk belangrijk zijn.


Uit een onderzoek van Hacks bleek eerder al dat ’123456′, ’123456789′ en ‘password’ de meest gebruikte toegangscodes zijn. Toegangscode-managers zoals Lastpass en 1Password bieden een oplossing, maar verleggen ook het probleem; wanneer een hacker de toegangscode van de toegangscode-manager weet, heeft hij of zij ook direct toegang tot alle overige toegangscodes.


Gebruiksvriendelijkheid

Barrett had tussen 2006 en 2013 als ‘Chief information security officer’ bij PayPal de verantwoording voor de 130 miljoen actieve accounts dat de onderneming wereldwijd heeft en heeft dus de nodige know how als het gaat om het beveiligen van gevoelige data.


“We hebben bij PayPal wel geïnnoveerd met bijvoorbeeld tweestapsverificatie, waarbij gebruikers een unieke code genereren op een dongel. Toen we dat ontwikkelden wisten we dat we beter dan dat konden. De vraag blijft altijd: ‘Gaan onze klanten dit echt gebruiken?” Barrett denkt dat beveiliging en gebruikersgemak in verhouding tot elkaar in verband staan: hoe veiliger de site, des te moeilijker het is om te hanteren (en vice versa). FIDO Alliance is hiervan niet overtuigt en wil af van de moeilijke toegangscode, maar ook de veiligheid laten toenemen.


Vingerafdruk

FIDO’s standaard werkt op de volgende manier: je gebruikt je tablet, telefoon of PC om jezelf te kenbaar te maken met het gebruik van een pincode, stemherkenning of vingerafdruk. Die unieke code of biometrische data staan opgeslagen op het device zelf; niet op een server. Je vingerafdruk verlaat dus nooit je device.


Als de gebruiker door het device is herkend, zendt het device op zijn beurt een unieke eenmalige code naar de dienstdoende server. De data die daar worden bewaard zijn ook nog versleuteld en kunnen alleen geopend worden met een digitale key die alleen de gebruiker zelf in bezit heeft (wat dat betreft lijkt de FIDO-standaard een beetje op de versleutelmethode PGP).


Het is ook mogelijk om diverse authorisatiemethoden toe te passen naar gelang de situatie. Ben je op pad en heb je geen tijd, gebruik je je vingerafdruk. Zit je met je laptop op schoot en heb je geen vingerafdruklezer in de buurt, is er de mogelijkheid om een dongel te gebruiken waarbij je alleen even op een knopje hoeft te drukken.


“Het enige nadeel in de komende versie is dat je elk apparaat opnieuw moet autoriseren” vertelt Barrett. Als je je tablet hebt ingesteld om met een vingerafdruk te kunnen inloggen op bijvoorbeeld Facebook, is je telefoon nog niet direct ‘meteen klaar om te gaan’; elk device moet afzonderlijk worden ingesteld. Aan dat ongemak wordt gewerkt en moet in een volgende versie van de FIDO-standaard zijn opgelost.


Honderden miljoenen

Bij grote ondernemingen als Google en PayPal die gebruik maken van de alliantie, is Barrett er zeker van dat 2015 het jaar wordt waarin alles zal veranderen.

“Samsung alleen al verkoopt tientallen miljoenen apparaten per jaar, en Samsung apparaten zijn al volledig gereed voor onze standaard” verkondigt Barrett. “Twee- of driehonderdmiljoen FIDO-geschikte apparaten aan het eind van 2015 is een reëel aantal.”




Heeft het wachtwoord zijn langste tijd gehad?

zaterdag 20 september 2014

SEO tips, jouw website gaat beter scoren!

Tip 1: Update je website met enige regelmaat

Het update van een website is erg belangrijk om deze voor de zoekmachine en je bezoekers interessant te houden. De updates doorvoeren voor de zoekmachine kan je het beste doen door regelmatig nieuwe content toe te voegen en actuele informatie te gebruiken. Een nieuw artikel wordt altijd snel opgepakt door de index van de zoekmachine en met de juiste keywords kan je dus al snel weer hoger in de ranking teruggevonden worden.


Tip 2: Optimaliseer je videofragmenten

Een zoekmachine kan geen afbeeldingen lezen en dus ook geen videobeelden zien. Belangrijk is om de video’s te voorzien van informatie die de zoekmachines wel kunnen lezen. Door het toevoegen van metadata als titels, keyword en een omschrijving kan je dit makkelijk bereiken. Ook de bestandsnaam een duidelijke omschrijving geven kan meewerken aan het resultaat in de zoekmachine. Mocht je zoektermen willen upgraden dan is een Tool als Youtube Insight daar een goed alternatief voor.


Tip 3: Overdrijf niet met het toevoegen van zoekwoorden

Teveel zoekwoorden toevoegen aan je content op je website is niet goed. Door overmatig gebruik van een zoekwoord zal een zoekmachine dit aanmerken als spam. Om dit te voorkomen is het vooral belangrijk om natuurlijke links te maken via social media of kleine links in je teksten. Niet alleen de zoekmachines waarderen het niet als je veel zoekwoorden gebruikt, maar ook bezoekers vinden het niet prettig om continue hetzelfde woord te moeten lezen en zullen dus sneller afhaken. Met een goede spreiding van je keywords en dus een goede density kan je zorgen dat de tekst leesbaar blijft en toch goed gevonden kan worden. Je schrijft immers niet alleen voor de zoekmachine, maar ook voor de bezoekers.


Tip 4: Maak gebruik van statistieken voor optimalisatie

Als je veel bezoekers wilt trekken en goede resultaten wilt behalen bij zoekmachines moet je gebruik maken van de statistieken die je met je website kunt verzamelen. Met een tool als Google Analytics kan je veel over bezoekers te weten komen. Zo kan je het aantal bezoeken zien, hoe deze op je site komen en wat social media voor effect hebben op jouw websitestatistieken. Aan de hand van de statistieken kan je bepaalde onderdelen van je website verbeteren en zo de gebruiksvriendelijkheid en de traffic vergroten.


Tip 5: Vraag wat jouw bezoekers willen weten

Een goede manier om je website en informatie te verbeteren is om het gewoon aan de bezoekers zelf te vragen. Laat ze aangeven wat ze nog meer willen weten en hou een enquête zodat je gegevens makkelijk kunt verwerken. Ook vragen stellen via social media is een optie waarmee je reacties uit kunt lokken, waar je uiteindelijk voor een verbetering op in kunt spelen.


Tip 6: Maak gebruik van Sitemaps

Zoekmachines zijn in veel zoekacties op zoek naar sitemaps. Dit is de inhoudsopgave van jouw website, waar de zoekmachine zijn structuur uit op weet te maken. Ook gebeurd het vaak dat een sitemap voor bezoekers zichtbaar is. Dit wordt vaak gebruikt om de structuur en inhoud van een website aan te geven. Met een goede sitemap kan je dus de bezoekers en de zoekmachine optimaal bedienen.


Tip 7: Zorg altijd voor diversiteit

Wanneer je website divers is ingericht en je meerdere soorten informatie aanbiedt zal je sneller hoog scoren met je website in een zoek machine. Je moet stap voor stap te werk gaan en zorgen dat je alles goed doet. Zorg daarom ook dat alle strategieën voor een goede SEO helemaal uitgewerkt worden en dat jij geen half werkt.




SEO tips, jouw website gaat beter scoren!

Facebook stelt eis aan dragqueens

Facebook eist van dragqueens om hun ware naam zoals deze in het paspoort staat vermeld te gebruiken. Dat meldt Queerty naar aanleiding van Facebook-berichten van dragqueen Sister Roma, van wie Facebook eist om haar echte naam te gebruiken. Ook Daily Dot vertelt dat zij veel berichten over hetzelfde onderwerp ontvangt.


De gebruikers aan wie Facebook vroeg om hun ware naam te gebruiken, zijn over het algemeen dragqueens die een eigen pagina op Facebook onderhouden. Dragqueens zijn mannen die zich uitbundig uitdossen als vrouw. Mochten zij niet hun ware naam gaan gebruiken dan lopen zij het risico dat hun Facebook-account wordt geblokkeerd. Over het algemeen vraagt Facebook om papieren te overleggen waarmee zij de ware naam kunnen vaststellen.


Hoewel bezoekers van een openbare Facebook-pagina een pseudoniem mogen gebruiken – een naam die hij/zij gebruiken als artiest bijvoorbeeld – is dat bij persoonlijke Facebook-profielen niet mogelijk.


Verscheidenheid

Normaal gesproken is het bij Facebook de gewoonte om ware namen voor persoonlijke profielen te hanteren, valt het op dat Facebook expliciet aan transgenders, transseksuelen en travestieten verzoekt om hun ware naam te vermelden.

Afgelopen februari pleitte het sociale netwerk voor meer verscheidenheid, waardoor Facebook het voor haar bezoekers mogelijk maakte om hun eigen geslacht te benadrukken.




Facebook stelt eis aan dragqueens

7 seo tips voor een betere optimalisatie

Tip 1: Maak gebruik van interne links en optimalisatie

Interne links op je website zijn erg makkelijk op de kracht van de website over meerdere webpagina’s te verdelen. Het gebruik van interne links kan je optimaliseren door een zoekwoord te kiezen die de anchor van de link vormt. Door gebruik te maken van deze links krijgt je zoekwoord meer waarde en ook de webpagina’s zullen stuk voor stuk hoger gelinkt krijgen. Bezoekers kunnen hierbij makkelijker navigeren over je website en zijn niet alleen aangewezen op de menu’s als zoekwoorden naar webpagina’s door linkt.


Tip 2: Ook externe links werken

Een externe link kan voor veel waarde zorgen als je bezig bent met zoekmachine optimalisatie. Je moet wel zorgen dat backlinks van een goede kwaliteit zijn. Een backlink op een kwalitatieve website met een relevant onderwerp hebben meer effect als op een website die totaal niets met het onderwerp te maken heeft. Een andere manier om backlinks te genereren is artikelmarketing toepassen voor je website. Door artikelen te schrijven met kwalitatieve links kan je de vindbaarheid van je website ook weer verhogen. Let op dat je niet teveel backlinks in één keer aanmaakt. Hierdoor zal je namelijk snel in zoekresultaten stijgen, maar kan je ook net zo hard weer in de resultaten afzakken.


Tip 3: Gast bloggen een goede optie

Met een gastblog kan je eenvoudig nog meer externe links creëren. Backlinks maken is voor veel mensen een tijdrovend iets, maar wanneer je een waarde ervan kenbaar maakt aan je bezoekers zal je hun kunnen gebruiken om deze links te verhogen en hiermee je zoekresultaten in de zoekmachines te verbeteren.


Tip 4: Maak gebruik van social media

Ook social media kunnen een steentje bijdragen om beter te presteren in de zoekmachine. Als je actief bent op verschillende sociale netwerken en je hebt buttons hiervan op je website kan je ideaal met gebruikers aan de slag. Je vindbaarheid wordt vergroot en ook je naamsbekendheid kan zo groeien. Stimuleer mensen om te liken, delen, tweeten of plussen om zoveel mogelijk bekendheid te genereren. Ben zelf niet alleen bezig met het plaatsen van berichten op je social media pagina’s, maar reageer op berichten en deel ook informatie van anderen om gevonden te worden.


Tip 5: Long tail content strategie toepassen

Niet alleen korte zoekwoorden zijn interessant om te gebruiken, maar ook met een long tail content strategie kan je beter worden geplaatst. Een combinatie van meerdere zoekwoorden zal ook door bezoekers van de zoekmachine gebruikt worden en zo kan je dus ook ideaal gevonden worden. Met meerdere lange woordcombinaties versterk je de kansen op zoekresultaten en dus ook dat zoekers je links aanklikken. Ook combinaties in de vorm van een vraag werken vaak goed. Als mensen gaan zoeken stellen ze vaak de hele vraag in de zoekmachine die dan uiteindelijk bij jouw website uit kan komen.


Tip 6: Verdeel je site in categorieën

Als jij zelf informatie gaat zoeken wil je natuurlijk makkelijk kunnen vinden wat je zoekt. Ook bezoekers zijn hierop gericht en zullen makkelijker op je website blijven als de informatie makkelijk te vinden is. Daarnaast is het gebruiken van categorieën goed om een structuur aan te geven en hiermee duidelijkheid te creëren voor je bezoekers. Maak onderscheid in categorieën door bepaalde onderwerpen uit te splitsen in een hoofdonderwerp en een deelonderwerp.


Tip 7: Optimale SEO website structuur

De optimale website structuur voor de zoekmachine optimalisatie is opgedeeld in een aantal verschillende lagen. Bekend is dat bij bijvoorbeeld Google een platte structuur gewaardeerd wordt en onderliggende pagina’s minder waardering zullen ontvangen. Hoe meer sub pagina’s je onder elkaar aanmaakt, hoe kleiner de kans wordt dat je fatsoenlijk gevonden wordt. Maakt gebruik van verschillende niveaus. Door je indeling te baseren op hoofdcategorie, en subcategorie ben je in principe al voldoende bezig. De maximale laag om goed gevonden te worden is een sub pagina onder een sub pagina van de hoofdcategorie.




7 seo tips voor een betere optimalisatie

vrijdag 19 september 2014

6 SEO tips voor je website

Tip 1: Begin artikelen met het plaatsen van een afbeelding

Als je nieuwe content aan je website toevoegt kunnen afbeeldingen je dus helpen. De zoekmachine weet niet wat er op je afbeelding staat, maar dit kan je wel kenbaar maken aan de zoekmachine voor een goede optimalisatie van je zoekwoorden. Door de ALT Tag en Title Tag toe te voegen in combinatie met het keyword kan je de zoekmachine goed informeren. Zorg er wel voor dat het formaat van je afbeelding niet te groot is en deze wel snel kan worden geladen door deze te comprimeren.


Tip 2: Vul content aan met media als video, afbeeldingen of audio

Met het gebruik van media bij je content kan je het tevredenheidgehalte van je bezoekers vergroten. Niet alleen de tevredenheid wordt hiermee geholpen, maar ook de zoekmachine, omdat deze een beter beeld krijgt van de inhoud als je media op het onderwerp aansluiten. Een ander groot voordeel van het gebruik van media is om bezoekers langer op je website te houden. Je content en bijpassende info is hiermee namelijk veel interessanter voor je bezoekers.


Tip 3: Het belang van Keyword density

Waar vroeger heel erg werd gekeken hoe vaak een zoekwoord in de content voorkwam is dit nu iets minder belangrijk. Toch moet je er wel op blijven letten, omdat een zoekmachine alsnog veel dezelfde zoekwoorden als spam zou kunnen opvatten. Een tekst vol met dezelfde keywords kan overigens ook bezoekers afschrikken. Gebruik je keywords dus wel, maar overdrijf niet.


Tip 4: Schrijf voor je bezoekers en niet voor jezelf

Het schrijven van content doe je niet voor jezelf, maar voor je bezoekers. Zorg er dus voor dat een tekst goed leesbaar is en ook geschreven wordt met een doel. Als je alleen maar teksten gericht op de zoekmachines schrijft, dan zal deze in de meeste gevallen niet prettig lezen voor bezoekers en zullen zij afhaken. Je kunt je content interessant houden door gebruik te maken van externe links, of door te verwijzen naar informatie die je hebt geplaatst op social media. Zorg er wel voor dat in alle content het belangrijkste zoekwoord zover mogelijk aan het begin van je tekst komt te staan.


Tip 5: Rich Snippets gebruiken

Het gebruik van Rich Snippets zorgt ervoor dat er extra informatie wordt weergegeven bij je zoekresultaten in Google. Zo zie je normaal alleen maar een title, url en description, maar kan je met Rich Snippets reviews, video’s producten of auteurs weergeven. Met deze extra informatie kan duidelijk worden aangegeven waar jouw website op gericht is en voor wie deze is bedoeld. Ook wordt er al een tipje van de sluier gegeven over het onderwerp.


Tip 6: Google Authorship bij Rich Snippets

Eén van de mogelijkheden die toebehoren aan de Rich Snippers is het plaatsen van een profielfoto. Door iets extra’s weer te geven roep je mensen op om sneller op jouw links te klikken. Met dit sociale aspect roep je herkenning op bij bezoekers en zullen zij jouw website betrouwbaar vinden.




6 SEO tips voor je website

donderdag 18 september 2014

Namecheap aangevallen via gestolen wachtwoorden

Het grote bekende en Amerikaanse hostingbedrijf Namecheap heeft haar klanten gewaarschuwd dat de inlogsystemen van het bedrijf via wachtwoorden die bij andere website gestolen waren en zijn aangevallen en in sommige gevallen waren de aanvallen succesvol, omdat klanten hetzelfde wachtwoord hadden hergebruikt.


Naast hosting registreert Namecheap ook nog domeinnamen en naar eigen zeggen zouden ze meer dan 3 miljoen domeinnamen bij het bedrijf ondergebracht zijn. Zo zag het bedrijf een aanval voorbij komen waarbij met op andere websites gestolen informatie geprobeerd werd om in te loggen. De hoster vertelt dat het kan zijn dat deze gegevens bij een eerder aangekondige en grootschalige datadiefstal buitgemaakt kan zijn.


Zo gaat om de datadiefstal die vorige maand door Hold Security werd gemeld en waarbij 1,2 miljard wachtwoorden waren buitgemaakt. Echter heeft Namecheap geen keiharde bewijzen dat gebruikte inloggegevens bij deze datadiefstal vandaan komen. Zo waren de meeste inlogpogingen onsuccesvol volgens Namecheap, mede omdat het om een incorrecte en oude wachtwoorden ging.


In sommige gevallen waren de aanvallers wel succesvol. Uit voorzorg is de toegang tot deze gecompromitteerde accounts geblokkeerd en zijn betrokken klanten ingelicht. Om hoeveel accounts het gaat is niet bekendgemaakt. Hoewel de impact beperkt bleef besloot het bedrijf het incident wel te melden, om zo meer bewustzijn te genereren. Klanten krijgen dan ook het advies om overal unieke en veilige wachtwoorden te kiezen. Daarnaast wordt het gebruik van twee factor-authenticatie aangeraden.




Namecheap aangevallen via gestolen wachtwoorden

Google geeft My Maps app een nieuw leven

Google heeft ervoor gezorgd dat de My Maps app weer een nieuw leven krijgt, als het ware een tweede leven. Met deze app kunnen kaarten gepersonaliseerd worden. De kaarten uit Google Maps kunnen gepersonaliseerd worden met de My Maps app. Dit onder meer met routers, pins en labels die toegevoegd kunnen worden.


Vernieuwde versie

In de vernieuwde versie van My Maps app is het nu ook mogelijk om verschillende kleuren te gebruiken, locaties uit spreadsheet te importeren en is het ook mogelijk om de kaarten makkelijker te delen met anderen. Maar My Maps is niet helemaal nieuw, al eerder bestond deze app en werd toen vervolgens veranderd tot My Places. In het begin van dit jaar werd de app stil gezet door Google omdat in februari een nieuwe versie van Google Maps verscheen en My Places niet meer ondersteund werd.


Kaarten

De kaarten die gemaakt zijn in de oude My Maps app zullen voor het einde van dit jaar overgeplaatst worden naar de nieuwe versie van My Maps. De app is tot op heden alleen beschikbaar voor Android maar daarnaast is er nog een web versie beschikbaar. Ook is er een uitgebreidere Pro versie beschikbaar waar voor betaald moet worden.




Google geeft My Maps app een nieuw leven

Facebook ontwikkelt een privé app

Facebook ontwikkeld op het moment een app waarmee materiaal gedeeld kan worden in bepaalde privé kringen. Dat is wat Techcrunch meld, met de werktitel Moment wordt de app nog getest door de Facebook medewerkers.

Via de app is het makkelijk om foto’s en berichten te delen met bepaalde samengestelde groepen, dit zijn bijvoorbeeld familie of goede vrienden. Op een zeer visuele manier zullen de groepen worden weergegeven zodat het delen van de materialen met kleine groepen makkelijker zal zijn dan nu in de gewone Facebook app. Ook zou de app veel weg hebben van Cluster, Cluster is een mobiele app waarmee veilige “spaces” aangemaakt kunnen worden om zo met specifieke groepen materialen te delen.


Verbeteren privacy

Sinds een aantal maanden is Facebook veel bezig met het verbeteren van de privacy. Zo gaf Facebook pas geleden meer overzicht over met wie berichten gedeeld worden, ook gaf het meer controle over welke gekoppelde apps en sites er kunnen aanspreken en stopte Facebook het automatisch delen van berichten van Runkeeper en Spotify. Houd het nieuws goed in de gaten want Facebook komt de laatste tijd steeds meer in het nieuws, ze zijn zich ook volop aan het ontwikkelen dus wie weet wat er allemaal aan zit te komen…




Facebook ontwikkelt een privé app

woensdag 17 september 2014

46% van de IT-professionals slaat data liever intern op dan in de cloud

Steeds meer IT-professionals zien de hoeveelheid data in een hoog tempo toenemen en zijn dan ook op zoek naar oplossingen om deze gegeven te kunnen verwerken en opslaan. Zo is niet iedere IT-professionals er van overtuigd dat de cloud hiervoor de beste oplossing is, want 46% van de IT’ers slaat liever data op interne servers dan op externe servers of in de cloud.


Dit blijkt uit onderzoek van informatiemanager Iron Mountain onder senior IT-professionals uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf introduceerde in 2011 al de naam ‘server-omhelzer’ voor deze groep IT-professionals. De term weerspiegelt de grote behoedzaamheid van IT-professionals om gevoelige informatie naar een externe server of in de cloud te verplaatsen.Gecombineerde opslagmethode


Zo geeft 37% van de respondenten aan de cloud te gebruiken als onderdeel van een gecombineerde off- en online opslagmethode. Je zult dan moeten denken aan een mix van tape-, schijf- en cloudopslag. 


Zo is 8% van plan de komende 12 tot 24 maanden cloudopslag te introduceren binnen zijn organisatie. De belangrijkste beweegredenen voor de overstap naar de cloud op dit moment de stijgende datavolumes in combinatie met het toegenomen vertrouwen in de veiligheid en voordelen van de cloud.


Echter zijn niet alle sectoren even bereid om de overstap te maken in de cloud. Het gaat dan vooral om de gezondheidszorg, maakindustrie en financiële dienstverleners, die voorzichtig zijn met de inzet van cloudoplossingen.


Als voorbeeld wordt een Nederlandse financiële dienstverlener met zo’n 100 werknemers genoemd. De organisatie is stellig in haar beleid om de gegevens op lokale servers te houden om waardevolle informatie zo goed mogelijk te kunnen beschermen. Hij zegt hierover: “Gezien de aard van het bedrijf, kunnen we ons geen enkele vorm van data-inbreuk veroorloven.”


Server zou het werk belemmeren


Maar dit kan ook anders, want een Nederlands telecommunicatiebedrijf met meer dan 1000 werknemers heeft aangegeven dat het niet haalbaar is om informatie waar veel mee gewerkt wordt regelmatig via een langzaam reagerende server te openen.


’ Het werk van medewerkers zou hierdoor alleen maar worden belemmerd en dus ook het bedrijfsproces. Het bedrijf gebruikt daarom nu een private cloud om gegevens op te slaan.“Nu bedrijven de waarde van informatie voor hun organisatie steeds vaker erkennen, is dataopslag van een back-officeactiviteit opgewaardeerd naar een onderwerp van bedrijfskritisch belang,” zegt Jeroen Strik van Iron Mountain.


 “De IT-professionals die wij hebben gesproken, geloven dat de juiste manier van opslag eerder kunst is dan exacte wetenschap. De meesten voelen zich nog steeds het meest op hun gemak wanneer ze bedrijfskritische data in hun nabijheid kunnen opslaan, om een blik op de eigen servers te kunnen werpen, vooral als het waardevolle informatie betreft. „


„De toenemende veiligheidsrisico’s en de groeiende behoefte om informatie overal te kunnen benutten vraagt op de lange termijn echter om een andere aanpak. Een eigen, lokale opslagoplossing is dan niet langer haalbaar. Wij willen IT-teams adviseren over te stappen naar een gecombineerde opslag: een uitgebalanceerd platform bestaande uit een beveiligd eigen datacentrum, verbonden met een (private) cloudoplossing.”




46% van de IT-professionals slaat data liever intern op dan in de cloud

Nieuwe ontslagronde bij Microsoft

In juli dit jaar heeft Microsoft aangekondigd een reorganisatie uit te gaan voeren, hierbij hoort ook weer een nieuwe ontslag ronde die tal van medewerkers hun baan heeft gekost, begin deze week. Dat is wat anonieme bronnen melden aan Cnet. Later deze week, zal Microsoft intern bekend maken dat er opnieuw medewerkers ontslagen zullen worden. Dit heeft te maken met de eerder aangekondigde reorganisatie waarbij er in totaal 18.000 banen zullen verdwijnen. Toen de bekendmaking van de reorganisatie in juli bekend werd gemaakt werden er al direct 13.000 banen beëindig, hoeveel ontslagen er nu zullen vallen is nog niet bekend gemaakt. Volgens bronnen zullen bijna alle divisies van het bedrijf hierdoor getroffen worden. De grootste delen van de ontslagen vallen bij Nokia, de smartphone tak van het Finse bedrijf is pas geleden door Microsoft overgenomen en valt ook onder de reorganisatie.


Voordat de ontslagen plaats vonden had Microsoft, inclusief de medewerkers van Nokia, totaal 125.000 mensen in dienst. Dat betekend dat er nu ongeveer 14% van alle banen verloren gaan binnen Microsoft. De kosten van de reorganisatie zullen tussen de 1,1 en de 1,6 miljard gaan kosten.


Raad van bestuur

In de raad van bestuur wordt er ook geschoven met banen. Dinsdag maakte Microsoft bekend dat 2 leden van de raad van bestuur het bedrijf gaan verlaten. Dit gaat over voormalig financieel directeur bij diverse bedrijven Dina Dublon en investeerder David Marquardt.


Sinds 1981 zal Marquardt al in de raad en Dublon was hier aanwezig sinds 2005. Ze zullen vervangen worden door Teri List-Stoll, financieel directeur van Kraft Foods Group en Cherles Chraft, hij was ceo van Visa. De veranderingen die optreden in de raad van bestuur zijn het gevolg van de wijzigingen die doorgevoerd zijn door de nieuwe ceo Stya Nadelle. Vanaf het moment dat hij aan het roer staat bij Microsoft zijn er al meerdere medewerkers opgestapt, ceo Steve Ballmer en oprichter Bill Gates. Gater blijft wel werken als technisch adviseur.


Veranderingen

De veranderingen in de raad van bestuur zijn het gevolg van de wijzigingen die de nieuwe ceo Satya Nadella doorvoert. Sinds hij aan het roer van Microsoft staat zijn onder meer oprichter Bill Gates en voormalig ceo Steve Ballmer al uit de raad van bestuur gestapt. Gates blijft wel aan als technisch adviseur.




Nieuwe ontslagronde bij Microsoft

SEO Tips voor een optimale vindbaarheid

Met de SEO tips die we je in dit artikel bieden kan je beter scoren in Google. Met bepaalde strategieën en aanpassingen kan je makkelijk de vindbaarheid verbeteren en zo nog meer bezoekers aantrekken. Gebruik deze tips om goed te scoren en geen penalty’s te ontvangen of bang te moeten zijn voor bepaalde updates van het Google systeem.


Tip 1: Optimaliseer altijd je Title Tag

De blauwe link die je ziet in de zoekmachine bij de zoekresultaten is de Title Tag. Belangrijk bij het optimaliseren is dat je het zoekwoord waarmee je gevonden wil worden zover mogelijk vooraan in de Title plaatst. Ook als je geen zin kunt maken met het zoekwoord op het begin is het mogelijk een goede Title te maken. Je kunt het zoekwoord namelijk ook vooraan een zin zetten en een streepje of een scheidingsteken gebruiken om je Title Tag te vervolgen.


Een Title Tag kan je zolang maken als je zelf zou willen, maar hou er rekening mee dat dit niet helemaal in de zoekmachine past. Gebruik daarom niet meer als 60 karakters en gebruik keywords niet meer dan 1 keer. Ook dubbele Titles gebruiken is niet goed. Elke webpagina moet worden voorzien van een eigen Title om de vindbaarheid te optimaliseren in de zoekmachines. Met een goede leesbare Title kan je in ieder geval altijd gevonden worden door een groter publiek.


Tip 2: Optimaliseer de description van je Title Tag

Onder de blauwe link van de Title Tag in de zoekmachine heb je de mogelijkheid om een description weer te geven. Wat je hier weergeeft bepaald voor veel mensen vaak of ze wel of niet door gaan klikken naar je website. De description moet je proberen te schrijven in maximaal 150 karakters om deze optimaal weer te kunnen geven. Zorg dat mensen uit de omschrijving kunnen opmaken waar een pagina over gaat en wat ze kunnen verwachten. Ook kan je ze oproepen tot actie door iets te vermelden wat de bezoekers nieuwsgierig maakt.


Tip 3: Maak gebruik van koppen en tussenkoppen voor een heldere opmaak

Voordat iemand echt gaat lezen wil hij weten waar een tekst over geschreven is. Een bezoeker zal in de regel dus eerst de site gaan scannen voordat deze de tekst helemaal begrijpend zal gaan lezen. Door gebruik te maken van Headings kan je mensen informeren en aangeven waar de alinea globaal over zal gaan. De woordkeuze die je gebruikt in de tussenkoppen kan belangrijk zijn voor de vindbaarheid. De zoekmachine neemt aan dat deze koppen belangrijk zijn en zal dus ook jouw kwaliteit hierop beoordelen.


Tip 4: Zorg voor zoekmachine vriendelijke URLS

Als jouw URLS zoekmachine vriendelijk zijn zal je makkelijker gevonden worden. Door achter je domeinnaam in één woord of een paar woorden aan te geven waar de pagina over gaat, laat je direct een zoekwoord achter. Net als bij de Titles is het bij een URL ook belangrijk om het belangrijkste woord vooraan achter je URL te plaatsen.


Tip 5: Ga bloggen

Blog berichten met afbeeldingen plaatsen werkt goed voor je bezoekers en uiteindelijk ook om beter te scoren in Google. Niet alleen met de tekst kan je namelijk goed aan SEO doen, ook door het gebruik van ALT tags van je afbeeldingen kan je de SEO verbeteren. Door te bloggen kan je bezoekers ook nog eens altijd voorzien van uitgebreide informatie en is je website altijd actueel. Een up-to-date website scoort altijd hoger in de zoekmachines.




SEO Tips voor een optimale vindbaarheid