Als jij een webwinkel hebt, dan ben je verplicht een SSL-certificaat te hebben. Als jouw webwinkel geen SSL-certificaat heeft, dan is dat niet alleen slordig, maar je kunt er ook gewoon een boete voor krijgen. Een SSL-certificaat kan verschillende zaken veiligstellen, afhankelijk van hoe uitgebreid het certificaat is. Het is aan te raden om als webshop een wat uitgebreider certificaat te kopen, maar alleen een basis-certificaat is verplicht.
Wat doet een ssl-certificaat?
In de eerste plaats garandeert een ssl-certificaat dat de pagina die je bezoekt ook echt daadwerkelijk de pagina is die je wilt zien. Internetcriminelen hebben er namelijk een truc om net te doen alsof je als bezoeker op een echtte site bent beland, maar in werkelijkheid is dit een site van een bende internetcriminelen.
Als je op een dergelijke site je persoonsgegevens invoert, dan wordt deze informatie naar de internetcrimineel verzonden en is er sprake van diefstal van persoonlijke gegevens. Deze gegevens kunnen verstrekkende gevolgen hebben. Zo kan er identiteitsfraude plaatsvinden, of kunnen er veel meer persoonlijke gegevens worden gestolen. De meeste mensen maken namelijk gebruik van één e-mailadres en één wachtwoord voor al hun accounts. Ook als eigenaar van een relatief kleine webshop ben jij dus interessant voor criminelen.
Daarnaast versleutelt een SSL-certificaat de verbinding. Dat wil zeggen dat de informatie die wordt verzonden tussen de server en de bezoeker van jouw website in een code wordt geplaatst. Door deze code, encryptie, wordt het aftappen van deze verbinding een stuk zinlozer. Het kost internetcriminelen veel te veel tijd om eventueel afgetapte informatie te ontcijferen en vervolgens te gaan gebruiken.
Webwinkel zonder SSL?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten