Alles wat jij op jouw website of webwinkel zet hoort in dienst te staan van jouw bezoekers. Je wilt al jouw bezoekers natuurlijk verwelkomen als nieuwe klanten. Een belangrijk iets zijn natuurlijk dode links, maar wat zijn dode links nu eigenlijk precies?
Dode links zijn links binnen jouw eigen website die niet meer naar bestaande posts of pagina’s verwijzen. Echter kunnen dit ook links zijn naar andere websites of delen van websites. Maar wanneer je zelf bepaalt om de naam en url van een pagina te veranderen, dan zal de oude link het natuurlijk niet meer doen. Indien deze link wel indexbaar blijft in de zoekresultaten, kan dat je simpelweg veel klanten en bezoekers kosten.
Broken link checker
Wanneer je een niet zo’n grote website hebt kun je dat misschien simpel overzien, maar voor een grote website met veel links naar externe websites kan dat een hels karwei zijn. Voor veel CMS-systemen kun je een speciale plugin downloaden zoals de „Broken Link Checker”.
Wanneer je deze speciale plugin installeert en activeert kun je om de zoveel dagen zien of je links gecontroleerd zijn. Indien er links op je website zijn die niet meer werken, wordt er een overzichtje naar je gemaild. Daarnaast kun je ook in de dashboard van de plugin terug zien welke dode links zich op jouw website bevinden. Mocht je geen CMS-systeem gebruiken of plugins kunnen downloaden, dan kun je op de onderstaande link ook de dode links op jouw website:
http://www.brokenlinkcheck.com/
SEO
Niet alleen vanuit het oogpunt van je bezoekers is het belangrijk dat je dode links goed oplost. Wanneer je door middel van backlinks veel waarde naar de dode links gebouwd hebt, zul je deze waarde kwijtraken. Dit kun je eenvoudig oplossen door een 301-redirect in te stellen naar de nieuwe url.
Voorkom vandaag nog dode links op jouw website
Geen opmerkingen:
Een reactie posten