zondag 31 augustus 2014

Firefox komt met nieuwe advertentievorm

Op nieuwe tabbladen is Firefox in de testversie begonnen met het uitrollen van advertenties. Dat is te zien in Firefox Nightly, dat is de vroegste testversie van Firefox. Er is een nieuwe vorm van advertenties in de browser gekomen. Als de gebruiker een nieuw tabblad opent zullen er tussen de tegels van de veel gebruikte pagina’s advertenties te zien zijn. Wanneer er voor een tegel is betaald, zal dit er bij vermeld staan.


Amerikaanse gebruikers

De tegels zullen alleen getoond worden als er nog geen andere website is geladen. Het is mogelijk om gewoon door te browsen, de gebruiker heeft geen last van pop-ups en kan de advertenties gewoon negeren. Voorlopig lijken de advertenties alleen gericht op Amerikaanse gebruikers.


Advertenties aangekondigd

Auroro is de stabielere testversie die na Firefox Nightly zal komen, daarna zal Beta uitkomen. Als deze versies zijn uitgerold zal de nieuwe advertentievorm pas in de standaardversie worden opgenomen. In februari werd deze vorm van advertenties al aangekondigd.


Verdienmodel

Firefox zegt dat het op deze manier gebruikers bekend wil maken met pagina’s die ze nog niet kennen. Uiteraard zit er een verdienmodel aan gekoppeld. Populaire websites als bijvoorbeeld Facebook zullen ook getoond worden, maar zonder dat bedrijven daarvoor betaald hebben.




Firefox komt met nieuwe advertentievorm

Fraudehelpdesk uit zorgen over functie app Knab

Er is een nieuwe functie in de app van Knab waar de fraudehelpdesk zich zorgen over maakt. Het is namelijk mogelijk om geld via Facebook of sms over te maken. Dat maakt phising gemakkelijker volgens de organisatie. Vanaf volgende maand is het mogelijk om deze functie te gebruiken. Er kan geld worden overgemaakt via SMS of Facebook. Mensen die het geld ontvangen krijgen een bericht waarin staat dat een vriend geld probeert te sturen. Er komt dan een link waar het IBAN-nummer ingevuld kan worden.


Oplichters

Voor oplichters is dit een mogelijkheid om berichten na te maken en daardoor proberen mensen gegevens afhandig te maken. De Fraudehelpdesk, een organisatie die wordt gesteund door het ministerie van Veiligheid en Justitie denkt dat de nieuwe betaaloptie van Knab een onderschatting is van de mogelijkheden die criminelen online hebben. Dat zegt woordvoerder André Vermeulen. Ook zegt hij dat de makers van deze optie schijnbaar niet goed weten wat er allemaal op het internet afspeelt.


Jan Kooij

Jan Kooij, woordvoerder van Knab zegt dat de bank bij introductie van de functie een afweging heeft gemaakt tussen de voordelen voor de klant en de risico’s. Volgens hem is er qua security goed over nagedacht. Knab wil de klanten voorzien van goede en duidelijke informatie. Op deze manier weet de klant goed hoe het werkt.


Engelse banken

Adjunct-directeur van de Betaalvereniging Nederland, Gijs Boudewijn, zegt zich weinig zorgen te maken over de functie van Knab, die Knab Social heet. Volgens hem zal het wel gebeuren dat oplichters berichten proberen na te maken. Deze mogelijkheid zullen criminelen volgens hem altijd aangrijpen. Hij betwijfelt of dit succesvol zal zijn. Volgens hem hebben Engelse banken al een vergelijkbaar systeem opgezet. Hij verwacht dan ook dat Knab een nieuwe trend is begonnen.




Fraudehelpdesk uit zorgen over functie app Knab

zaterdag 30 augustus 2014

PC-markt krimpt minder hard dan verwacht

Dankzij de opkomst van Chromebooks en het einde van Windows XP krimpt de pc-markt minder hard dan verwacht. Dit wordt gemeld door het onderzoeksbureau IDC. De verwachting is dat er een kleine 4 procent minder pc’s worden verscheept dan vorig jaar. Een half jaar geleden dacht IDC dat dit -6,1 procent zou zijn. In 2013 was de krimp al bijna 14 procent. Er wordt dus een klein herstel verwacht ondanks dat er minder laptops en desktops verscheept worden.


Windows XP

Windows XP is een belangrijke oorzaak van deze positieve verwachting. Veel consumenten en bedrijven besloten namelijk een nieuwe computer te nemen omdat XP ten einde kwam. De verkoop in het tweede kwartaal schoot daardoor omhoog. Maar ook de opkomst van Chromebooks had een positief effect. Met name de educatieve sector zorgde voor een boost. Ook de stagnerende tabletmarkt zorgde ervoor dat het iets beter gaat met de pc-markt. In de afgelopen kwartalen besteedden mensen minder geld aan computers omdat ze namelijk al een tablet hebben. Echter, de tablet markt is bijna verzadigd, waardoor de verkoopt af neemt. Mensen kiezen er dan sneller voor om hun pc te vernieuwen.


Opkomende markten

Dankzij de positieve effecten groeit de pc-markt op Westerse markten zelfs met zo’n kleine 6 procent. Echter, in opkomende markten gaat het slechter. Dat komt door de groeiende instabiliteit in het Midden-Oosten en Afrika. IDC gaat voor 2015 uit van een krimp van 2,3 procent.




PC-markt krimpt minder hard dan verwacht

vrijdag 29 augustus 2014

NSA deelt metadate inlichtingendiensten

Metadata die door inlichtingendienst NSA is verzameld wordt met verschillende Amerikaanse agentschappen gedeeld, zoals de FBI en CIA. Ook de overheidsorganisatie die handel in illegale drugs onderzoekt, krijgt deze metadata. Dit valt te lezen in nieuwe documenten uit het archief van Edward Snowden. Deze documenten zijn openbaar gemaakt door The Intercept.


ICREACH

ICREACH is de naam voor het programma dat wordt gebruikt als een interne zoekmachine. Hierin kunnen ruim duizend analisten gegevens halen. 23 verschillende overheidsdiensten hebben inzicht in de metadata. Zo kan een telefoonnummer worden opgezocht en kan er gekeken worden naar welke andere nummers is gebeld.


De interne zoekmachine bestaat al sinds 2007. In het document valt te lezen dat deze zoekmachine als broodnodig wordt gezien. De gegevens over Amerikaanse telefoongesprekken, die door de NSA via een gerechtelijk in bulk verzameld worden, kunnen niet worden doorzocht in de interne zoekmachine.


Echter, de gegevens van Amerikanen die die NSA weet te verzamelen bij de zoektocht metadata in het buitenland, zijn wel te vinden. Brian Owsley, voormalig rechter, maakt zich zorgen over ICREACH. Volgens de oud-rechter is het niet juist dat er zonder juridisch toezicht toestemming is om informatie aan een ander agentschap te geven.


Strafzaken

Experts vragen zich af of het ook mogelijk is door de interne zoekmachine te gebruiken, om een strafzaak te beginnen door de metadata van de NSA te gebruiken. Persbureau Reuters meldde vorig jaar nog dat de DEA strafzaken begon op basis van gegevens die ze hadden gekregen van inlichtingendiensten.


Echter, de dienst verhulde dat de inlichtingendienst de bron van de informatie was. Dit was niet bekend bij sommige officieren van justitie en rechters.


James Felman

James Felman hoofd van de afdeling strafrecht van brancheorganisatie American Bar Association en advocaat vindt dat overheidsdiensten eerlijk moeten zijn en moeten laten weten wie of wat de bron van de informatie is.


Ook vraagt hij zich af of het vaker gebeurd dat de bron van de informatie geheim wordt gehouden. Volgens hem is het teleurstellend en verontrustend als dit zo blijkt te zijn.




NSA deelt metadate inlichtingendiensten

Overheid komt met eigen Dropbox-alternatief

De Nederlandse overheid werkt aan een eigen open source-versie van Dropbox onder naam LocalBox. Dit moet namelijk een veiligere opslagdienst opleveren waarbij gegevens niet eenvoudig in handen van derden te kunnen komen.


Localbox is een initiatief van Marcus Bremer en Ruud Vriens, die beide ambtenaren zijn en ICT-journalist Brenno de Winter, maar het idee is afkomstig uit de Tweede Kamer. Volgens Brenno de Winter die de plannen presenteerde tijdens de eth0-hackersconferentie in Leeuwarden, hebben onthullingen van Snowden de ontwikkelingen aan LocalBox versneld. Verwacht wordt dat de cloudopslagdienst in herfst in gebruik kan worden genomen. Dat meldt de Leeuwarder Courant.


Met de opslagdienst wil de overheid een veilige manier creëren om gegevens uit te wisselen waarbij de gebruiker zelf de volledige controle heeft over deze gegevens. De code van LocalBox is open source waardoor gebruikers er zelf een server mee kunnen opzetten. Maar het is ook mogelijk LocalBox af te nemen bij een hosting provider. Een overstap naar een andere providers is eenvoudig.


Sleutels in eigen beheer


Uiteraard krijgt beveiliging veel aandacht en daarbij worden documenten versleuteld opgeslagen. De gebruiker van Localbox heeft de sleutels zelf en documenten zijn als ze worden verstuurd van begin tot eind versleuteld.Alleen de ontvangende en sturende partij hebben toegang tot de gegevens. Belangrijk hierbij is dat de clouddienst zelf géén toegang heeft tot die data.


Aan LocalBox werken 6 overheidsdiensten mee, waaronder De Belastingdienst, de Raad van State en de Algemene Rekenkamer.  LocalBox verschijnt als eerste als synchronisatie-app voor Windows. Daarnaast komen apps beschikbaar voor Android en iOS om er bestanden mee te benaderen. 




Overheid komt met eigen Dropbox-alternatief

donderdag 28 augustus 2014

Hackers schrijven brief aan OM

Nederlandse hackers hebben een open brief naar het Openbaar Ministerie gestuurd. Volgens de vooraanstaande hackers worden zij ten onrechte nog steeds gecriminaliseerd. Deze brief wordt door de hackers gestuurd omdat het OM een campagne is gestart.


In deze campagne wordt gevraagd aan burgers welke straffen zij vinden passen bij hacken. Elf hackersgroepen hebben het OM gevraagd om de campagne aan te pakken. Op basis van ingevulde enquêtes kan de strafmaat bepaald worden. Echter, de hackers zeggen dat het OM ten onrechte stelt dat hacken het inbreken zonder toestemming op een computer is.


Creatieve wijze met techniek omgaan

Volgens de hackers is hacken een creatieve wijze waarbij meer wordt gedaan met de techniek dan dat de makers zelf hadden bedacht. Er worden grenzen opgezocht van wat mogelijk is en zowel de maatschappelijke als de ethische consequenties worden ontdekt.


De bestuursleden van de hackersgroep, die de brief hebben opgesteld, willen dat het OM bekend is met deze uitleg van hacken. Helemaal omdat de organisatie nog samen met het OM een themadag in 2013 organiseerde.


Computervredebreuk

De hackers stellen dat het niet strafbaar is als er op een computer wordt ingebroken als dit met toestemming gedaan wordt. In de wet wordt er dan niet gesproken van hacken, maar van computervredebreuk. Echter, het OM wekt deze indruk wel en daar ergeren de hackers zich aan.


Volgens hen is het misleiden en ook nog eens aanstootgevend. De hackersgemeenschap zou op deze manier negatieve aandacht krijgen. Terwijl de hackers zich bezig houden met constructieve, positieve onderwerpen, valt in de brief te lezen.


Beledigd

Verder staat in de brief dat de definitie eenzijdig en incorrect is. Het is gericht op het algemene publiek waardoor de hackers zich beledigd voelen. Hun naam en reputatie wordt aangetast. De brief is ondertekend door leden van Technologia Incognita in Amsterdam en Revelation Space in Den Haag.


Zij schrijven in de brief ook dat ze wel vaker te maken krijgen met misvattingen en snappen dat medewerkers van het OM een verkeerd beeld hebben gekregen van hacken. Maar volgens de hackers moet het OM beter weten.


Geen eerlijk proces

De hackers zeggen dat het zeer bedreigend is als medewerkers van het OM hacken meteen zien als een criminele bezigheid. Wanneer de hackers worden verdacht van dergelijke handelingen zullen ze te maken krijgen met negatieve vooroordelen. Dat komt niet ten goede van een eerlijke proces, staat in de brief. Het OM heeft nog niet gereageerd op de brief.




Hackers schrijven brief aan OM

Phisingmails Belastingdienst en DigiD

Afgelopen dinsdag heeft de belastingdienst voor phisingmails gewaarschuwd die namens de fiscus en DigiD verstuurd lijken te worden. Het zijn valse e-mails waarmee kwaadwillende gegevens van mensen proberen te achterhalen. De kwaadwillende personen doen zich vaak voor als een bekend bedrijf of instantie.

Persoonlijke gegevens


Mail

De mails hebben ASN DigiD en Belastingdienst NL als afzender meegekregen. Er wordt in eerste instantie gevraag om een digitaal aangifteformulier in te vullen. De ontvanger wordt in een ander mailtje gevraagd om geld te betalen voor het overtreden van een verkeersregel. Echter, de belastingdienst zal nooit om persoonlijke gegevens in een e-mail. Dat zegt de Belastingdienst zelf. Het wordt dan ook aangeraden om de mail niet te openen en meteen te verwijderen.




Phisingmails Belastingdienst en DigiD

Facebook gaat waarde geven aan berichten

De zogenaamde click-bait-berichten zullen door Facebook worden aangepakt. Dit soort berichten hebben een misleidende titel en hebben daardoor de schijn dat ze populair zijn. Facebook zegt dat deze links succesvol waren omdat Facebook nog niet bijhield wat er gebeurde als iemand op een bericht op zijn of haar tijdlijn had geklikt. Uit onderzoek is gebleken dat 80% van de gebruikers op basis van een titel bepaalt of het artikel waardevol is en dus gaat lezen. Uitgevers spelen hier dankbaar op in, zij geven hun artikelen namelijk prikkelende titels mee.


Waarde bericht

Facebook gaat het bericht als populair aanduiden als gebruikers op zo’n bericht klikken. In de toekomst zal dit niet meer gebeuren meldt Facebook. Facebook zal namelijk gaan monitoren hoe lang het duurt voordat bezoekers weer terug komen naar Facebook, als ze op een link hebben geklikt. Wanneer dit zeer snel is, zal Facebook het bericht minder waarde geven. Ook zal Facebook meer rekening houden me de verhouding in likes en het aantal keer dat het bericht is gelezen. Facebook wil namelijk betrouwbaarder en nuttiger zijn voor de gebruikers. Inmiddels zijn de wijzigingen al doorgevoerd in het algoritme.




Facebook gaat waarde geven aan berichten

Local SEO is belangrijk voor je onderneming

Wanneer je je ook maar een beetje bezig houdt met SEO, dan weet je dat Google continu updates uitvoert en dit doen ze om de kwaliteit van de zoekresultaten te waarborgen. Google is echter de laatste tijd bezig met het invoeren van lokale zoekresultaten en local SEO is een methode om de vindbaarheid in de lokale zoekresultaten te vergroten. Echter waarom zijn deze zoekresultaten zo belangrijk voor jouw onderneming?


Voor welke ondernemers is Local SEO belangrijk?


Wanneer het om local SEO gaat maakt het eigenlijk niet uit hoe groot je bedrijf is. Het is namelijk voor elke ondernemer verstandig om te overwegen of local SEO interessant is om toe te passen. Nu maakt het niet uit of je een adviesbureau of een restaurant hebt, want local SEO kan voor elke branche nuttig zijn. Vooral wanneer een pand hebt en verwacht dat mensen langskomen, is het juist belangrijk dat je gebruik gaat maken van local SEO.


Wat is het verschil tussen standaard SEO en Local SEO?


Op deze website kun je een aantal berichten vinden waarbij we je tips geven om je website volledige te optimaliseren. Deze tips zijn allemaal van toepassing voor de algemeen SEO en hebben ook een gunstige impact op local SEO, dus zorg ervoor dat je ze zoveel mogelijk toepast voor jouw website. Hieronder vind je belangrijke stappen die je moet nemen om local SEO uit te voeren.


Stap 1: Aanmaken van een local profiel 


Wanneer je gevonden wilt worden via de lokale zoekresultaten is het belangrijk dat je een lokaal profiel aanmaakt via Google, wat ook wel Google Places genoemd wordt. Alles wat je hier invoert op dit profiel zal weergegeven worden in de lokale zoekresultaten.


Stap 2: Het aanmaken van een citaat


Met een citaat wordt eigenlijk bedoeld dat er ergens op het internet een pagina moet bestaan met de belangrijkste gegevens van je bedrijf en dan moet je denken aan:


  • Naam

  • Adres

  • Telefoonnummer

Deze informatie moet op een pagina staan in dezelfde vorm zoals deze aangegeven wordt op je lokale profiel bij Google. Het is zeer belangrijk dat je hetzelfde formaat aanhoudt voor deze gegevens. Google traceert en vergelijkt deze gegevens (gebruik dus niet bij de ene straat en bij de andere str. of iets dergelijks).


Stap 3: Reviews


Een belangrijke eigenschap voor het scoren in de lokale zoekresultaten is het gebruik maken van reviews. Zo geven kwalitatieve beoordelingen op je Google Places-pagina een goede indruk en vertrouwen aan je toekomstige klanten.


Nog een zeer belangrijke eigenschap voor het scoren in de lokale zoekresultaten, is het gebruikmaken van reviews. Kwalitatieve beoordelingen op je Google Places-pagina geven een goede indruk en vertrouwen aan je toekomstige klanten. Maar ook Google zelf zal je pagina hoger plaatsen in de lokale zoekresultaten als er veel positieve reviews zijn.


Welke local SEO-technieken kan ik toepassen?


Zoals je hierboven al kon lezen gelden dezelfde regels voor local SEO als standaard SEO. Echter kun je wel met een aantal andere tips en trucs je local SEO verbeteren door bijvoorbeeld je contactgegevens op elke pagina te zetten en in de vorm zoals je dat bij je profiel hebt gedaan.


De tweede optie is het vermelden van plaats in de titel en meta’s, en in de teksten van je website. Ook het gebruik van een Lokale Markup Schema’s zorgen ervoor dat Google jouw bedrijf identificeert en de lokatie doorgeeft voor de lokale zoekresultaten.


Daarnaast kun je ook nog overwegen om gebruik te maken van de Keyhole Markup Language oftewel KML. Deze KML-bestand wordt gebruikt voor het tonen van geografische data van je bedrijf in bijvoorbeeld Google Maps en Earth.


Local SEO factoren


Bij local SEO zijn er drie belangrijke factoren die je helpen bij het verbeteren van je rankings in de lokale zoekresultaten.


  • Het aantal keer dat de gegevens gevonden worden op webpagina’s volgens de Google Standaard.

  • Het aantal reviews is een belangrijke factor en het belangrijkste zijn de positieve reviews. Hoe meer positieve reviews hoe beter je zult scoren in de lokale zoekresultaten.

  • Natuurlijk kun je de factoren niet allemaal beïnvloeden, want ook de afstand vanaf jouw bedrijf richting het centrum van de stad heeft een impact op de lokale zoekresultaten. Google gebruikt hier een methode voor genaamd ‘centroid bias’.


Local SEO is belangrijk voor je onderneming

woensdag 27 augustus 2014

Veranderde interface Windows 9

De desktopomgeving wordt helemaal geschrapt in Windows 9 van tablets en andere apparaten. Deze apparaten kunnen volledig draaien op de nieuwere tegelomgeving. De tegelomgeving zal echter niet meer gebruikt worden voor desktopgebruikers. Winbeta weet dit te melden op basis van gelekte informatie. Winbeta kwam in het verleden vaker met juiste informatie over de producten van Windows.


Omgeving als Windows 7

Winbeta meldt dat gebruikers van een Desktop alleen nog maar een omgeving als in Windows 7 te zien krijgen in Windows 9. De omgeving zal uiteraard wel een update krijgen. Tablet gebruikers krijgen deze omgeving niet te zien. Zij zullen blijven werken met de tegelomgeving met daarbinnen allerlei apps. Microsoft wil daarmee de concurrente met Android en iOS aangaan.


Windows 8

In Windows 8 had de gebruiker nog de mogelijkheid om te kiezen uit twee omgevingen. Zo was er Windows RT, een lichtere tabletversie die leunde op te tegelomgeving, maar voor sommige programma’s afhankelijk was van de oude omgeving. Zwaardere programma’s werkten soms helemaal niet op de RT-producten van Windows. PC’s, die de volledige versie van Windows 8 hebben, krijgen een doorverwijzing naar de tegelomgeving. Deze is minder geschikt voor muis en toetsenbord. Zwaardere programma’s moeten in de desktopomgeving worden gebruikt.


Integratie

Het was al bekend dat Microsoft de twee verschillende omgevingen met elkaar zou integreren. Gebruikers zullen het bekende Start Menu weer terug kunnen vinden. Live Tiles worden in Windows 9 toegevoegd, dit zijn soortgelijke tegels als in Windows 8 die dus ook in de desktopomgeving te vinden zijn. De belangrijkste functionaliteiten van de tegelomgeving worden daardoor naar de desktopomgeving gebracht. Echter, pc-gebruikers hoeven de losse omgeving niet meer te gebruiken. Op de tablets krijgt de tegelomgeving toegang tot alle standaardapplicaties.


Notificatiecentrum

Winbeta zegt dat de koper geen keuze heeft. De klant krijgt met een volwaardige pc een desktopomgeving, op een lichtere tablet zit alleen de tegelomgeving. Daarnaast zegt de website te weten dat Windows 9 een notificatiecentrum krijgt. Hierin worden notificaties getoond, maar ook instellingen en snelkoppelingen. Windows 9 wordt eind september verwacht. In het voorjaar van 2015 zal het besturingssysteem worden gelanceerd.




Veranderde interface Windows 9

Google hoeft niet te betalen voor indexatie artikelen

Duitse uitgevers hadden een klacht ingediend tegen Google. Volgens hen zou Google moeten betalen voor het openbaar maken van hun online artikelen meldt Reuters. Maar een Duitse toezichthouder zal er niets mee doen. Onder deze uitgevers zijn onder andere Burda en Axel Springer SE.


Er is echter niet genoeg aanleiding voor een verder onderzoek aldus de Duitse mededingingsautoriteiten. Google hoeft dus geen geld te betalen voor het indexeren van de artikelen.


Nieuwe wet

Een nieuwe Duitse wet geeft uitgevers de mogelijkheid om zoekmachines te verbieden om hun nieuwsartikelen helemaal te gebruiken. Er mag alleen een korte samenvatting van de artikelen worden geplaatst. Echter, de toezichthouder is van mening dat het nog niet helemaal duidelijk is wat de reikwijdte is van de nieuwe regels. Google zal het in de gaten houden.




Google hoeft niet te betalen voor indexatie artikelen

Eigen advertentiesysteem voor Amazon

Amazon is bezig met het realiseren van een eigen advertentiesysteem. Hiermee kan Amazon de strijd aan gaan met Microsoft en Google. The Wall Street Journal weet dit te melden op basis van anonieme bronnen. Momenteel wordt Google Adwords gebruikt door Amazon. Google Adwords is het grootste online advertentieplatform.


Het advertentiesysteem zou te vergelijken zijn met Adwords. Adverteerders kunnen bij Amazon aankloppen en op deze manier advertenties tonen aan de gebruikers. Ook andere websites zouden een beroep kunnen doen op de dienst. Daarnaast zou er een mogelijkheid komen dat adverteerder advertenties in bulk in te kopen. Hierdoor kan reclame op tal van verschillende websites vertoond worden.


Amazon en concurrentie

Amazon heeft de beschikking over veel gebruikersdata, maar is nog erg voorzichtig om deze informatie voor advertenties te gebruiken. Google en Microsoft hebben al een eigen advertentiesysteem. Adwords zorgt jaarlijks voor een groot gedeelte van de omzet van Google.




Eigen advertentiesysteem voor Amazon

Overheden kopen software voor locatie burger

The Washington Post meldt dat tientallen nationale overheden in de afgelopen jaren speciale software hebben gekocht om de locatie van burgers te bepalen. The Washington Post heeft namelijk een aantal marketingdocumenten ingezien en sprak medewerkers van bedrijven die deze software verkopen.


De documenten waren alleen beschikbaar voor de overheidsinstanties om zodoende de het doel van de gepromote software geheim te houden.


Locatie bepalen

Volgens de krant wordt met behulp van een telefoonnummer bepaald waar de eigenaar van het nummer ongeveer is. In eens stedelijk gebied is het mogelijk om de locatie van een persoon tot op honderden meters te bepalen. In een landelijke omgeving tot enkele kilometers.


SS7-protocol

Het SS7-procotol wordt uitgebuit door de software. Van dit protocol maken telecomproviders wereldwijd gebruik om telefoongesprekken op te zetten. Door middel van dit protocol kan worden opgevraagd waar een persoon voor het laatst verbinding heeft gemaakt met een zendmast.


Verzoeken zouden wel geblokkeerd kunnen worden door de providers. Maar dit gebeurt nauwelijks aldus The Washington Post. Daarnaast geven experts aan dat het protocol op een slechte wijze is beveiligd. De standaard is namelijk sinds 1980, toen de introductie plaats vond, zwaar verouderd.




Overheden kopen software voor locatie burger

WhatsApp blijft groeien ondanks overname

WhatsApp, de populaire Chat-app, heeft maandelijks zo’n 600 actieve gebruikers. In een tijdsbestek van vier maanden is het aantal met 100 miljoen gegroeid. Deze cijfers werden bekend gemaakt door Jan Koum. Jan Koum was jarenlang de CEO van WhatsApp. Inmiddels is Koum hoofd van het team binnen Facebook. Hij publiceerde deze cijfers op Twitter.


Gebruikers

In de maand april had WhatsApp al zo’n 500 miljoen bezoekers en ging over die grens van 500 miljoen heen. Toen WhatsApp werd overgenomen door Facebook lag het aantal gebruikers nog rond de 450 miljoen gebruikers. In een onderzoek van NU.nl zei een derde van de ondervraagden dat zij zouden stoppen met het gebruik van WhatsApp, als de dienst zou worden overgenomen door Facebook. Echter, de dienst blijft nog steeds heel snel groeien.


Concurrentie

De grootste concurrent van WhatsApp is de Chinese berichten-app Wechat. Deze dienst heeft ruim 400 miljoen gebruikers. Maar ook het Japanse Line heeft ongeveer 400 miljoen gebruikers. Bij Line gaat het wel om geregistreerde gebruikers, die dus niet allemaal actief hoeven te zijn. Koum zegt in een tweetal dat er een groot verschil is tussen actieve en geregistreerde gebruikers.


Facebook en WhatsApp

Facebook heeft nog geen stappen ondernomen om WhatsApp dichter bij het sociale netwerk te brengen. Laatst raadde Facebook aan gebruikers om over te stappen naar Facebook Messenger, ook een berichten-app.




WhatsApp blijft groeien ondanks overname

dinsdag 26 augustus 2014

Zin en onzin over latency in de cloud

Applicaties die in een private of public cloud-omgeving draaien, hebben allerlei factoren invloed op de latency en dus op de prestaties van een applicatie. Naast trace routes en het aantal routerhops zijn er meer complicerende factoren. Echter worden er nog met veel factoren onvoldoende rekening gehouden.


Met veel van deze factoren wordt nog dikwijls onvoldoende rekening gehouden. In de cloud is een lage latency echter belangrijker dan ooit tevoren voor de ervaring van eindgebruikers. Zeker als tijd een kritische factor is zoals dat bij het digitale handelsverkeer, 3D-modelleringstechnieken en digitale media-diensten het geval is.


Maar bij het draaien van applicaties in de cloud is het berekenen van de latency om meerdere redenen vaak niet eenvoudig. De eindpunten liggen natuurlijk niet vast en de gebruikers van applicaties in de cloud kunnen zich overal ter wereld bevinden.


Daar komt bij dat sommige gebruikers op een glasvezelnetwerk zitten, terwijl anderen een mobiele 3G-verbinding gebruiken. Ook de manier waarop de infrastructuur van de cloud is ingericht, de locatie van specifieke onderdelen van netwerken, applicaties, servers en opslag en de wijze waarop de verschillende delen met elkaar zijn verbonden, spelen een rol.


Consistente netwerkverbindingen


Behalve de beperkte latency zorgt het onvoorspelbare karakter van de netwerkverbinding tussen de it-infrastructuur die lokaal staat en de cloudprovider voor problemen. Het zijn de netwerkverbindingen die via het openbare internet lopen die tot latency schommelingen kunnen leiden.


Het tot stand brengen van een private, dedicated verbinding tussen it-infrastructuur op locatie en it-infrastructuur in de cloud biedt uitkomst. Zo bieden onder andere Amazon Web Services en Microsoft Azure klanten de mogelijkheid om dit soort private verbindingen te realiseren via respectievelijk Amazon Web Services Direct Connect en Expressroute.


Maar omdat dit soort verbindingen niet via het openbare internet lopen, zorgen ze naast een lagere latency ook voor een grotere betrouwbaarheid, een betere beveiligingen en hogere snelheden. Dit stelt de klanten in staat hoogwaardige hybride it-oplossingen te realiseren waar gebruikt wordt gemaakt van systeembronnen op locatie als van capaciteit in de cloud.


De applicatiecode en -data kunnen bijvoorbeeld worden opgeslagen op locatie, terwijl de systeemcomponenten die een beroep doen op de functies en betaalmodellen van cloud-computing worden overgeheveld naar de cloud.


Onvoorspelbaarheid van cloudoplossingen


Wanneer je op het internet voor de verbinding met een applicatie in de cloud vertrouwt, zul je te maken krijgen met onzekerheid en veranderlijkheid op het gebied van bandbreedte, latency en snelheid.


Natuurlijk vinden steeds meer bedrijven dit onacceptabel en vooral omdat dit eenvoudig voorkomen kan worden. Daarom zullen steeds meer it-dienstverleners, cloudproviders en connectivity providers met een complete geïntegreerde service komen, waarbij ze door het realiseren van particuliere verbindingen vaste niveaus van snelheid, bandbreedte en latency kunnen garanderen. Want eerder dan het niveau van latency, zorgt het veranderlijke en onvoorspelbare karakter van latency voor problemen.




Zin en onzin over latency in de cloud

China komt met eigen ontworpen besturingssysteem

Het Chinese persbureau Xinhua weet te melden dat China aan een eigen besturingssysteem werkt. Dit systeem zou moeten gaan concurreren met de bekende besturingssystemen als Windows en OS X. Mogelijk wordt het systeem al in oktober dit jaar gelanceerd.


Desktopcomputers

Het besturingssysteem zal in eerste instantie alleen beschikbaar zijn voor desktopcomputer. Maar de verwachting is dat het systeem ook voor mobiele apparaten beschikbaar zal zijn, wel later dan voor desktopcomputers. Dit meldt het hoofd van het samenwerkingsverband Ni Guangnan. Er wordt ook gemeld dat de ontwikkeling verder geleid zal moeten worden door de Chinese overheid.


Spanning tussen Amerika en China

Op het gebied van computertechnologie is er al flink wat spanning tussen de VS en China en dit is er een gevolg van. Beide landen beschuldigen elkaar van cyberspionage. China verdenkt Microsoft en Apple ervan dat ze de gegevens van Chinese gebruikers door spelen naar de VS.


Windows 8

Sinds maart dit jaar mag Windows 8 al niet meer worden gebruik in Chinese overheidskantoren. Maar ook de tablets en de computers van Apple mogen niet meer. Ni zegt dat dit verbod een grote kans is voor Chinese softwareontwikkelaars.


China meldde eerder al dat ze lokale alternatieven ging ondersteunen om zodoende minder afhankelijk te worden van Windows en OS X.




China komt met eigen ontworpen besturingssysteem

Kun jij de roep om cloud nog weerstaan?

Je zou denken dat het na de middelbare school wel voorbij zou zijn met groepsdruk, maar toch bedriegt de schijn. Door de komst van cloud computing maakt het het menig IT-manager de hete adem van de business in zijn nek voelt. Steeds meer IT-managers krijgen namelijk mee te maken krijgen met businessmanagers die hun enterprise data en apps naar de cloud willen verplaatsen of de organisatie daar nu klaar voor is of niet.


Veel IT-bestuurders vragen zich af of de cloud wel resources kan besparen en of er wel een Service Level Agreement. Echter lezen de andere leidinggeven de nieuwskoppen voorbijkomen van rivaliserende bedrijven die naar de cloud verhuizen. Zo willen zij natuurlijk ook meesurfen op de hoogste technologische golven en dit leidt er na toe dat sommige IT-afdelingen beginnen met cloudgebaseerde diensten, voordat ze in staat zijn om dit op de juiste manier te doen, waarschuwen analisten.


Cloud op dit moment nog niet


“De cloud krijgt zoveel aandacht en spreektijd dat er opeens sprake van een noodzaak lijkt”, zegt onafhankelijk analist Jeff Kagan. “Morgen zal de cloud vertrouwd en bewezen zijn. Maar vandaag is het nog steeds het Wilde Westen. IT-managers weten dit, maar onder druk van andere C-level bestuurders kiezen ze voor de cloud omdat het synoniem zou komen te zijn staan voor succes. Niemand wil achterop raken.”


Analist Brad Shimmin van Current Analysis zegt dat IT-afdelingen steeds onder heftige druk staan om de algehele operationele efficiency te verbeteren en er worden zelfs nieuwe zakelijke kansen te benutten. Het heersende sentiment is dat de cloud een organisatie efficiënter kan laten opereren door sterk in de vaste kostent e snijden en ook te besparen op kosten zoals ondersteuning, training en beheer.


Steeds meer businessmanagers willen erbij horen


“Er is absoluut sprake van groepsdruk”, zegt analist Patrick Moorhead van Moor Insights & Strategy. “De CEO en businessmanagers horen dat ze een dienst kunnen krijgen tegen de helft van de prijs met een veel grote flexibiliteit. Vervolgens kloppen ze aan bij de CIO en beginnen ze te pushen.”


Een te snelle overstap naar de cloud betekent extra kosten en brengt bovendien bedrijfsgegevens in gevaar. “Als je niet goed plant, zijn er risico’s verbonden aan de controle, beveiliging en betrouwbaarheid van data”, waarschuwt Moorhead. “Te snel gaan betekent een grote kans op het over het hoofd zien van details in het service-level agreement, waarin belangrijke bepaling staan over uptime, prestaties en het omgaan met veiligheidslekken.”




Kun jij de roep om cloud nog weerstaan?

maandag 25 augustus 2014

Gecko ook onderdeel van Google

Ontwerpfirma Gecko is overgenomen door Google. Gecko hielp hardwaremakers ontwerpen en zal nu worden opgenomen in Google X. Dit valt te lezen op de website van Gecko.


Elektronica

Het ontwerpbureau hield zich vooral bezig met het helpen van bedrijven bij het realiseren van elektronica. Fitnesstracker Fitbit is daar een voorbeeld van. Gecko heeft ook grote bedrijven als HP en Dell geholpen met het maken van computers.


Google X

Op de website van Gecko valt nu te lezen dat het bedrijf op gaat in Google, in Google X wel te verstaan. De Google X tak is nogal geheimzinnig en werkt aan geheime projecten als bijvoorbeeld de zelfrijdende auto. Gecko-eigenaar Jaques Gagne noemt het een geweldige kans.


Volgens hem is Gecko blij en vereerd zich bij Google X te mogen voegen. De overname is inmiddels door Google bevestigd, op de details wordt echter niet ingegaan. Zo is niet bekend wat voor bedrag er moet de overname gemoeid is gegaan.




Gecko ook onderdeel van Google

Overheidsgegevens Amerika gestolen

Bij een bedrijf dat achtergrondcontroles uitvoert zijn door hackers 25.000 gegevens gestolen. Het gaat om overheidsgegevens van Amerika.


Een woordvoerder van het bedrijf US Investigations Services heeft dit bevestigd tegenover Reuters. Het aantal gegevens dat gestolen is, kan volgens de woordvoerder nog stijgen.


Daders onbekend

In augustus van dit jaar hebben hackers zich toegang verschaft tot de servers van het bedrijf. Het bedrijf controleert gegevens van Amerikaanse ambtenaren. Zo controleert het bedrijf bijvoorbeeld of een medeweker een strafblad heeft.


Experts zeggen dat de hack nog wel eens gevaarlijk kan zijn, omdat er gegevens zijn buit gemaakt waarmee ambtenaren kunnen worden afgeperst. Het is nog niet bekend wie de hack heeft uitgevoerd.


Onderzoek gestart

De Amerikaanse overheid heeft per direct het contract met USIS verscheurd. De FBI is inmiddels een onderzoek gestart. De komende weken zal er meer duidelijkheid komen.




Overheidsgegevens Amerika gestolen

In de toekomst eenvoudig Windows updaten

In de toekomst wordt het eenvoudiger om updates naar nieuwere versies van Windows te installeren. Er hoeft geen herinstallatie worden gedaan. Neowin weet dit te melden. Binnenkort komt er een testversie van Windows 9 uit en daarin zou de functie zitten verwerkt.


De opvolger van Windows 8 werknaam, Windows Thershold, heeft volgens de website de nieuwe update. Er zijn nog steeds mensen die er voor kiezen om de software en het besturingssysteem te updaten via Windows Update.


Een klik update

Het is dus mogelijk om met één klik om de update door te voeren naar een nieuwe versie van Windows. Het is dan niet meer nodig om een volledige herinstallatie te doen. Dat scheelt natuurlijk de nodige tijd en moeite.


Het is nog niet bekend of de functie ook daadwerkelijk doorgevoerd zal gaan worden in het nieuwe besturingssysteem. Neowin acht de kans zeer waarschijnlijk. Volgens de site zal de update verwerkt worden in de interface van Windows Update.


Oude functies terug

De nieuwe versie van Windows wordt op 30 september. De minder populaire functies van Windows 8 zouden vervangen worden. Het Start-menu komt terug volgens Windows, datzelfde geldt voor de bekende interface.




In de toekomst eenvoudig Windows updaten

Onderzoek: Nederland in top 3 landen hosting malafide URL’s

Uit onderzoek van “Turning the Tables on Cyber Attacks” van Trend Micro is gebleken dat de er een aantal soorten van cybercrime veel in Nederland voorkomen. Maar welke soorten cybercriminaliteit zult u in de gaten moeten blijven houden?


In ieder geval het hosten van malafide URL’s, want het aantal van deze URL’s die in Nederland gehost werden groeide van 24 miljoen in het eerste kwartaal van 2014, naar 31 miljoen in het tweede kwartaal. Dit is dan ook een groei van bijna 30 procent! In de maand april verdubbelde het aantal gehoste malafide URL’s zelfs en hiermee staat Nederland op een gedeelde tweede plaats van landen die malafide URL’s hosten.


Botnet C&C-servers


In dit rapport wordt Nederland genoemd als één van de landen met de meeste botnet-connecties en staat Nederland ook in de top 5 wanneer het om het grootste aantal Botnet Command and Control (C&C)-servers.


De meerderheid van deze C&C-domeinen zijn verbonden met ofwel ZeuS banking malware of Cryptolocker ransomware. Zeus-Servers staan er om bekend gecompromitteerde servers te gebruiken als C&C-server. Cryptolocker-varianten daarentegen gebruiken juist elke dag nieuwe C&C-domeinen om zo te voorkomen dat ze worden geblokkeerd.


Tonny Roelofs, country manager Trend Micro Nederland: “We zien de afgelopen tijd een groot aantal DDOS-aanvallen bij Nederlandse banken. Deze aanvallen worden uitgevoerd door middel van botnets. We kunnen in onze bevindingen echter geen direct verband zien tussen het grote aantal botnet-connecties en botnet C&C-servers in Nederland en deze DDOS-aanvallen. De botnets die worden gehost in Nederland zijn namelijk vooral gerelateerd aan ZeuS en Cryptolocker en die zijn beide niet verantwoordelijk voor DDOS-aanvallen. Het zou dus zelfs zo kunnen zijn dat je op basis van onze feiten en cijfers kunt concluderen dat de aanvallen van buiten Nederland komen, maar dit zijn echter in deze fase nog speculaties.”


Meer adware dan malware


Uit onderzoek is ook gebleken dat er meer adware dan malware aanwezig in Nederland. Zo is het aantal soorten adware in Nederland in drie keer zo groot als het aantal malware-detecties in het tweede kwartaal van dit jaar. Echter is wel opvallend dat er minder DOWNAD-infecties waren in Nederland, omdat Microsoft gestopt is met de support van Windows XP.


Het feit dat deze malware echter nog steeds in de top 10 van meest voorkomende malware staat, geeft aan dat er nog steeds veel verouderde systemen, zoals Windows XP, worden gebruikt door veel Nederlandse organisaties.




Onderzoek: Nederland in top 3 landen hosting malafide URL’s

zondag 24 augustus 2014

SEO en Google horen bij online ondernemen

Er zijn mensen die wel eens gehoord hebben van panda, penguïn en venetië. Ook koffie heeft er mee te maken. Als je nog niet weet wat dit alles inhoudt, weet je waarschijnlijk ook niet hoe Google precies in elkaar steekt. Daarom is het belangrijk om eens beter kennis te maken met de wereld van de online marketing.


Google

In Nederland is google de echte marktleider. Google biedt de gebruikers namelijk de beste zoekresultaten. Google heeft een aantal waarheden opgesteld waarin dit goed naar voren komt. In het verleden was Google een stuk minder goed. Er waren veel omwegen te verzinnen om de algoritmes van Google te omzeilen.


Het was mogelijk om met een totaal niet-relevante website op de eerste pagina te komen. Echter, dat is nu wel anders. Daarom kiezen veel bedrijven er voor om te starten met AdWords. Want dan sta je immers op de eerste pagina.


AdWords of SEO

Bijna iedereen heeft wel eens te maken gehad met AdWords, wat ook wel SEA wordt genoemd. AdWords is gemakkelijk te gebruiken, maar het kan wel flink wat geld kosten. Veel bedrijven merken dan ook dat ze een flinke portemonnee moeten hebben om boven aan te blijven staan. Vaak wordt er dan gekozen voor een alternatief. Dit alternatief ligt zeer dichtbij. Namelijk SEO. SEO staat voor zoekmachineoptimalisatie.


Het is mogelijk om met SEO hoog te scoren in Google zonder dat je daar advertenties voor moet inkopen. Je komt hoog te staan in de organische zoekresultaten van Google. Er zijn een tweetal verschillen tussen AdWords en SEO. Bij Adwords betaal je een bedrag en je staat binnen een paar minuten bovenaan. Bij SEO gaat er een investeringsperiode overheen van weken, soms maanden. Maar als AdWords stopt, zal je ook geen bezoekers meer krijgen. SEO kan daarentegen vele jaren doorwerken. Ook als je stopt met je SEO-activiteiten.


Waakzaam zijn

Veel bedrijven en organisaties gaan daarom ook graag aan de slag met SEO. Online moeten de klanten bereikt worden en iedereen probeert manieren te vinden om de kosten laag te houden. Er zijn echter bureaus die minder goed op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkeling. Google voert elke dag updates uit.


Iemand die zich bezig houdt met de algoritmes van Google zal dan ook dagelijks moeten leren. Maar dat is lastig, want Google houdt details van updates geheim. Alleen door uit te proberen en de ervaring van anderen te lezen, zal je weten wat de inhoudt van de updates is. Daarom moet je als online marketeer elke dag waakzaam zijn.


Updates van Google

De grootste updates van Google zijn Penguïn, Venice, Panda en Caffeine. Door veel mensen worden het ook wel filters genoemd. Dagelijks voert Google dus updates door, maar sommige updates zijn net wat groter. De grootste update van de laatste tijd is de Venice update. Hiermee worden zoekopdrachten gekoppeld aan de locatie van de bezoeker. Daarna komen Penguïn en Penda. Penguïn vecht tegen slechte links en Panda gaat op zoek naar goede content.


Caffeine bestaat al langer en is gericht op het tonen van actuele informatie. Door de vele updates, kan het zijn dat je even het spoor bijster bent geraakt. Er zijn daarom nogal wat mythen ontstaan.




SEO en Google horen bij online ondernemen

zaterdag 23 augustus 2014

Grote hackaanval via Heartbleed-lek

Het Heartbleed-lek is door Chinese hackers gebruikt om gegevens te stelen van ongeveer 4,5 miljoen patiënten van Community Health Systems. Dat is de grootste exploitant van ziekenhuizen in Amerika. Bloomberg meldt dit. Zowel de FBI als de zorginstellingen hebben nog geen uitspraken gedaan over hoe het lek heeft kunnen ontstaan of wat de oorzaak is.


Gegevens

De hackers hadden zich toegang verschaft tot veel gegevens. Van adressen tot aan Burgerservicenummers, maar ook konden ze bij de geboortedatums en telefoonnummers. De zorginstelling exploiteert meer dan 200 ziekenhuizen die gevestigd zijn in 29 Amerikaanse staten.


Hack op grote schaal

Trusedec, waar Bloomberg het bericht op baseert, meldt dat het gaat om de eerste grote aanval die gebruik maakte van het lek. Er is nog niet eerder een hack op deze schaal gepleegd. Bij eerdere inbraken was er ook geen aanleiding om te denken dat er ook echt gegevens werden buit gemaakt.


Dat is bij deze aanval dus wel anders. Het stelen van intellectueel eigendoom hoort tot de specialiteiten van de vermeende daders. Echter, het stelen van klantgegevens is niet gebruikelijk aldus experts. De gegevens zouden zijn gebruikt om in te kunnen loggen op het interne netwerk van de zorginstelling.


Heartbleed-lek

Heartbleed werd in april ontdekt. Het is een fout in Open SSL, dat is een manier om beveiligde verbindingen naar websites tot stand te brengen. Door deze fout konden hackers vertrouwelijke informatie buit maken.


Toen het lek werd ontdekt waren er ongeveer 600.000 servers gevoelig voor het lek, melde Errata destijds. 2 maanden later ligt dat aantal op ongeveer 300.000. Het cybersecuritybedrijf zegt dat veel websitebeheerders geen maatregelen meer nemen.




Grote hackaanval via Heartbleed-lek

Adverteerders krijgen meer mogelijkheden op Facebook

Het geheel per dag aan advertenties gaat niet omhoog, maar adverteerders mogen meer reclames plaatsen op de tijdlijn van gebruikers van Facebook. The Next Web baseert dit op basis van een e-mail van Facebook.


Deze e-mail stuurde Facebook eerder in de maand naar de adverteerders. Voorheen was het mogelijk om maximaal één keer per dag een advertentie in het nieuwsoverzicht te plaatsen. In het bericht staat dat dit nu twee keer mogelijk is.


Tweemaal per dag

Pagina’s die niet worden gevolgd door de gebruiker mogen nu ook tweemaal op een dag een advertentie tonen. Voorheen was dit eenmaal per dag. Het aantal advertenties van pagina’s die wel worden gevolgd door de gebruiker mogen maximaal vier keer worden getoond.


Relevante content

Deze wijzingen zijn op 6 augustus ingegaan. Facebook zegt zelf dat het weet dat bedrijven relevante content willen aan bieden. In het verleden werden de bedrijven een plafond opgelegd. Dat is volgens Facebook nu niet meer het geval.


Via de nieuwsoverzichten kunnen bedrijven zich beter bekend maken. Daarvoor zijn veranderen nodig, waardoor bedrijven de kans hebben om meer mensen met relevante content te kunnen bereiken aldus Facebook.


Advertenties van dezelfde adverteerder

Facebook stelt wel duidelijk tegenover The Next Web dat het gaat om de toename in advertenties van dezelfde adverteerder. Een gebruiker ziet dus niet meer advertenties dan voorheen. Echter, een advertentie kan wel vaker op een dag worden vertoond aan de gebruiker.




Adverteerders krijgen meer mogelijkheden op Facebook

vrijdag 22 augustus 2014

Advertenties in Soudcloud

New York Times weet te melden dat Soundcloud advertenties gaat toevoegen aan zijn dienst. Daarnaast gaat het ook royalty’s betalen aan artiesten en platenlabels. Dit alles omdat Soundcloud een nieuwe licentieovereenkomst heeft gesloten met de platenlabels.


Advertenties

Bekende bedrijven als Jaguar en Red Bull zullen een van de eerste adverteerders zijn. In de toekomst kunnen de advertenties worden uitgeschakeld. Er moet dan een premium abonnement worden afgesloten.


Aandelen

Ingewijden zeggen dat dat een aantal platenlabels en artiesten ook aandelen in Soundcloud krijgen. Als ‘tegenprestatie’ zullen ze het bedrijf niet aanklagen voor het plegen van auteursrechtschendingen. Voor iedereen is het mogelijk om op de dienst audio te uploaden, dat is anders bij Spotify.


Op Soundcloud staat dan ook veel muziek zonder licentie. Veel artiesten gebruiken de dienst om hun muziek te promoten maar konden er geen geld mee verdienen.


Nog geen winst voor Soundcloud

Soundcloud meldt dat minimaal 175 miljoen mensen maandelijks gebruik maakt van de dienst. Echter weet het bedrijf deze grote aantallen bezoekers nog niet om te zetten in winst.


In 2012 had Soundcloud nog een nettoverlies van 20 miljoen dollar, terwijl de omzet 13 miljoen bedroeg. Laatst werd Soundcloud nog gewaardeerd op 700 miljoen dollar. Via een investeringsronde vorig jaar werd er 60 miljoen dollar opgehaald.




Advertenties in Soudcloud

50GB gratis ruimte bij Dropbox concurrent

Keep the files, een nieuw innovatief concept wat zojuist in een beta hun nieuwe platform heeft gelanceerd. Je kunt bij keep-the-files.com nu volledig gratis 50GB backup ruimte krijgen om al je files, documenten en muziek vanaf elk gewenst apparaat op te slaan in de zwaar gëencrypt cloud van ze.


Veelbelovend


Het lijkt op het eerste oog een veelbelovend concept, aangezien de encryptie velen malen hoger is dan bij bijvoorbeeld Dropbox en het dus veiliger moet zijn om bestanden op te slaan. Alle connecties verlopen via een hoge encryptie SSL verbinding. Via een private key die bij het aanmaken en voor het eerst inloggen in je account aangemaakt word identificeer jij jezelf met jou persoonlijke ‘container’ . Mocht je dus je sleutel kwijt raken, dan is het ook op geen enkele manier mogelijk om nog deze sleutel te resetten en kun je dus geen toegang krijgen tot je container.


De nadruk is dus zeker gelegd op de beveiliging van jou persoonlijke ruimte, waardoor het in mijn ogen een veelbelovend concept is. Zojuist heb ik zelf een account aangemaakt en ziet er goed uit. Ik ben zeer benieuwd naar jullie ervaringen.


Aanmelden kan op Keep-the-files.com






Is Keep the files een waardige concurrent voor Dropbox?




View Results




loading 50GB gratis ruimte bij Dropbox concurrent nieuws  Loading ...




50GB gratis ruimte bij Dropbox concurrent

Opnieuw grote hackersaanval in Amerika

Een Oost-Europese hackersgroep die eerder verantwoordelijk was voor de inbraak bij de Amerikaanse winkelketen Target, heeft naar alle waarschijnlijkheid weer een hack uitgevoerd. Dit keer is de koeriersdienst UPS het slachtoffer.


Er zouden creditcardgegevens bij meer dan 50 vestigingen gestolen zijn. UPS heeft de hack bevestigd en heeft een lijst van de gehackte winkels online gezet. UPS heeft meer dan 4000 vestigingen in de VS.


Malware

UPS heeft de hack ontdekt na een waarschuwing van de veiligheidsdiensten van Amerika. De hackers hebben netwerken gescand op lekken, deze lekken werden gebruikt om malware te installeren die niet detecteerbaar is. UPS meldt dat intussen de malware onschadelijk is gemaakt.


Oost-Europese hackers

New York Times meldt dat er naar alle waarschijnlijkheid een Oost-Europese groep hackers achter de hack zitten. Dit heeft New York Times vernomen van ingewijden. Zoals gezegd zou deze groep ook verantwoordelijk zijn voor meerdere hackaanvallen.


De hack werd toegepast op een systeem waarbij medewerkers vanuit huis kunnen werken. Er werd malware geïnstalleerd op de servers door de verbinding te gebruiken.




Opnieuw grote hackersaanval in Amerika

donderdag 21 augustus 2014

Zes reden waarom je voor een lokale managed hoster kiest

Bij het lanceren van een website of webwinkel zul je vaak terecht komen bij een extern hostingbedrijf. Zo is het heel vaak aangewezen om hiervoor een beroep te doen op een Nederlandse hoster. Hieronder bespreken we zes redenen waarom je voor een lokale managed hoster moet kiezen:


1. Meer ondersteuning


De inbreng die je van een lokale cloud-partner krijgt is doorgaans meer verregaand dan wat je van een partner uit de Verenigde Staten kunt verwachten, want hierbij moet je het toch vooral zelf gaan uitzoeken. Je zult dan over enige IT-expertise moeten beschikken of juist mensen in huis hebben die ermee aan de slag kunnen gaan.


Bij deze overzeese hosting omgevingen zijn doorgaans ‘unmanaged’: men gaat er van uit dat u het beheer zelf doet. U hebt dus intern (terug) mensen nodig om te bepalen welke resources u nodig heeft en wat de ideale oplossing is voor uw situatie. De laatste jaren zagen we echter de overgang van deze unmanaged hosting naar managed hosting waarbij de hostingpartner, door middel van een Service Level Agreement (SLA), het management voor zijn rekening nam gekoppeld aan een compensatieregeling bij niet-naleving


2. Betere bereikbaarheid


Een lokale hoster is niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk dichter bij je bedrijf. De ondersteuning verloopt namelijk in je eigen taal en door personen die in dezelfde tijdszone als jij werken. Zo is de dienst normaal gezien meer bereikbaar en ook vaker ingestemd op de kleine en middelgrote ondernemingen en dat is ook nodig. Zo is hosting de laatste jaren maatwerk geworden waarbij de expertise van een hostingbedrijf essentieel is. Dergelijke kennis en dienstverlening kan je onmogelijk verwachten van een multinational die één standaardoplossing aanbiedt.


3. Betere bereikbaarheid


Een lokale hostingbedrijf is niet alleen beter bereikbaar in functie van ondersteuning, maar je bent dat zelf ook voor je eigen klanten. Een lokaal gehoste website is namelijk vlotter en sneller bereikbaar voor je bezoekers.


4. Dezelfde taal


Een lokale hoster praat natuurlijk niet alleen je taal voor ondersteuning van je infrastructuur en toepassingen, maar spreekt ook dezelfde taal wat je IT en business betreft. Zo kent een lokale dienst ook de lokale gebruiken, want een doorsnee Amerikaans bedrijf verschilt veel van een doorsnee Nederlands bedrijf.


5. Betere garanties


Als je voor een lokale hoster kiest zul je vaak betere Service Level Agreements krijgen en dus sterkere garanties op het verstrekken van de dienst, dan dat je bij een overzeese hostingpartner aan gaat kloppen. Dankzij Service Level Agreements of SLA’s van een ‘managed’ hosting provider hoef je je alvast geen zorgen te maken.


6. Juridische zekerheid


De servers van een lokaal hostingbedrijf staan vaak fysiek in Nederland, wat juridisch nuttig kan zijn in het geval van een conflict tussen partijen. Want een juridisch conflict in het buitenland, en zeker buiten de EU, is een strijd op onbekend terrein.




Zes reden waarom je voor een lokale managed hoster kiest

Rechtszaak tegen Facebook goedgekeurd door rechter

De rechtbank heeft de gezamenlijke rechtszaak tegen Facebook bekeken en goedgekeurd. Facebook heeft 60.000 klachten gekregen. Daarop moet het nu gaan reageren. De organisator achter de rechtszaak laat dit weten. De aanklacht werd in augustus gestart door Max Schrems, een privacy voorvechter en een advocaat. Daarnaast riep hij alle Europeanen op om zich bij de zaak te voegen.


Zaak uitgebreid

Eerst werd bij 25.000 aanmeldingen de zaak dicht gegooid door Schrems. Dit omdat het maximum was bereikt. Echter, er kwamen nog zo’n 35.000 mensen bij. Als de zaak wordt uitgebreid kunnen deze mensen nog worden toegevoegd.


Aanklachten tegen Facebook

Facebook wordt aangeklaagd omdat het de Europese wet niet naleeft en dat het daarnaast de privacy schendt. Als argument wordt daarvoor het steunen van de geheime dienst NSA aangedragen. Ook monitort Facebook gebruikers en kunnen gebruikers niet kiezen wat er met hun data gebeurt. Vier weken tijd heeft de Europese afdeling van Facebook de tijd om te reageren. Er kan dan ook nog eens een uitstel van vier weken worden aangevraagd. Mocht Facebook niet reageren dan kan de rechter uitspraak doen zonder dat Facebook zich er mee bemoeit.


Nederlandse deelnemers

Ongeveer 2500 deelnemers zijn Nederlands, Nederland staat met dat aantal op de derde plek. De meeste mensen komen uit Duitsland, met ruim 5.000 deelnemers. De gebruikers eisen een schadevergoeding van 500 euro per persoon. Er doen 25.000 Europeanen mee wat het totaalbedrag doet uitkomen op 12.5 miljoen euro. Dit kan nog meer worden als de zaak ook daadwerkelijk wordt uitgebreid.




Rechtszaak tegen Facebook goedgekeurd door rechter

Usenetprovider in het gelijk gesteld

De usenetsite News-Service Europe, dat inmiddels al gestaakt is, heeft volgens het gerechtshof in Amsterdam toch geen inbreuk gemaakt op auteursrechten. Materiaal hoeft daarom niet van te voren gefilterd te worden. Dit bleek in een tussenarrest.


De usenetprovider verloor namelijk in 2011 een zaak van stichting Brein. In 2011 eiste deze stichting dat de usenetsite van te voren al het materiaal van gebruikers moest controleren op de schending van auteursrechten. De rechter gaf Brein gelijk waardoor News-Service Europe staakte met de werkzaamheden op usenet gebied.


Hoger beroep

De usenetsite ging echter wel in hoger beroep en beriep zich daarbij op artikel 196c van het Burgerlijk Wetboek. In dit artikel staat dat een dienstverlener die informatie doorgeeft onder een aantal voorwaarden niet aansprakelijk kan worden gesteld voor deze informatie. De usenetsite werd dus in het gelijk gesteld. De kans is groot dat andere usenetproviders zich hier op gaan beroepen.


Bestanden

News-Service Europe moet daarentegen wel materiaal offline halen wat de auteursrechten schendt, staat in het tussenarrest. Maar het hoeft van te voren dus niet gefilterd te worden. Wanneer een organisatie als Brein een klacht indient over een bestand, zal de usenetsite deze offline moeten halen.


Echter, de site moet dan wel aan minstens zoveel van de verzoeken kunnen voldoen, als dat nieuwe gebruikers nieuwe bestanden uploaden. Als dit niet kan, dan zou de procedure door te veel nieuw materiaal niet werken.


Procedure

De usenetsite was al bezig met een soortgelijke procedure waarmee materiaal dat de auteursrechten schendt, offline wordt gehaald. Doordat het om een tussenarrest gaat, moet Brein nog met extra informatie komen. Dan zal gekeken worden of er meer eisen gesteld worden aan de ‘notice en takedown-procedure. Zowel Brein als de usenetsite hebben dan nog de kans om in cassatie te gaan bij de Hoge Raad.


Downloadverbod

In Nederland geldt er sinds april een downloadverbod. Er mag geen auteursrechtelijk materiaal illegaal worden aangeboden. Het downloadverbod werd ingesteld na een uitspraak van het Europees Hof van Justitie. De Tweede Kamer moet hier nog altijd over debatteren.




Usenetprovider in het gelijk gesteld

Veel mythen over SEO

Er zijn de laatste jaren veel mythen verschenen over SEO. Deze kun je in dit artikel lezen.


Het richten op één zoekwoord

Veel mensen denken dat ze zich met SEO op één zoekwoord kunnen richten en daarmee nummer 1 kunnen zijn. Maar dat is niet de juiste gedachte. Eerst zal je namelijk een keyword-analyse moeten doen. Vervolgens zal daar een lijst met tal van zoekwoordcombinaties komen. Het gaat dan om zoekwoorden met een hoog zoekvolume en maar weinig concurrentie. Op die woorden ga je je vervolgens richten. Echter, Google zal je lang niet altijd laten scoren op het woord dat je wilt. Zorg daarom voor meerdere relevante zoekwoorden. Of woorden die om je onderwerp heen draaien.


Investering van een tijd om op nummer 1 te komen

SEO moet je altijd blijven toepassen. Pa na een maand of 3 zal je resultaat zien. Je kunt natuurlijk je website optimaliseren of links aanmaken. Maar dat zal maar kort of weinig resultaten geven. SEO kan je dus nooit ‘ineens’ doen. Google zal je daarvoor straffen. De inspanningen die je doet, moeten zo natuurlijk mogelijk gedaan worden.


Bezoekers naar de website

Als je een online marketing strategie wilt hanteren, moet je eerst een analyse van de zoekwoorden doen. Dit onderzoek zal dan aantonen wat voor kansen er zijn. Er kan een woord naar voren komen waar veel op gezocht worden, de behoefte is dan zeer groot. Er is een nieuwe kans, als de concurrentie niet te groot en te sterk is. Met een analyse van zoekwoorden kan je dus een gat in de markt ontdekken. SEO trends kunnen daarnaast geanalyseerd worden. Aan de hand van zoekgedrag weet je wat er speelt in de markt. Als laatste zal je met SEO je online zichtbaarheid een stuk groter maken.


SEO is links aanmaken

Veel mensen denken dat SEO het aanmaken van links is. Veel bedrijven leggen dan ook de vraag bij online marketingbureaus neer om zo veel mogelijk links aan te maken. Je kunt echter beter 5 goede links hebben, dan 100 slechte links. Zorg voor links die waarde hebben, dat zal dan ook door Google gewaardeerd worden, waardoor je hoger scoort.


Website volstoppen met verborgen tekst

Dit is niet meer mogelijk. Je kunt geen tekst meer verstoppen in je website. Google zal je hard straffen als je tekst dezelfde kleur geeft als de achtergrond van je website.


Zoekwoorddichtheid

Er wordt nog wel eens gedacht dat teksten een bepaalde zoekwoorddichtheid moeten hebben. Maar dat hoeft tegenwoordig niet meer. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je synoniemen en antoniemen gebruikt. Hierbij moet je dan niet overdrijven. In de tekst moet ook nog eens gelinkt worden naar informatie die op een andere plek op je website is te vinden. Gebruik daarom goede tekst en relevante media. Zoekwoorden gebruik je om synoniemen te vinden, links aan te maken en de media erin te betrekken.


Whitehat SEO

Bij whitehat SEO gebruik je methoden die Google ‘leuk’ vindt. Blackhat zou dan het tegenovergestelde moeten zijn. Je moet een sterke website hebben, aan offline marketing doen en een goed product of dienst hebben. Daarbij moet je hopen dat andere website over je schrijven en linken naar je website. Maar je snapt dat dat natuurlijk erg tijdrovend is. Iedereen die aan SEO doet, doet aan greyhat. Als je links gaat bouwen en je gaat je website optimaliseren, probeer je de zoekresultaten al een beetje te beïnvloeden. Er is dus geen whitehat SEO.


Lange URL

Er zijn mensen die er voor kiezen om een lange URL te maken, zodat alle zoekwoorden er in staan. Dat moet je niet doet. Maak een URL kort en kies een keyword dat relevant is. Val daarbij niet in herhaling.


Metatags

Veel mensen maken zich nog druk om de keywords in de metatags. Tags worden al helemaal niet meer gebruikt. Google kan je zelfs beboeten als je veel tags inzet. Daarom is het aan te raden om geen meta tags in te zetten. Dat scheelt je ook nog eens erg veel tijd.




Veel mythen over SEO

LeaseWeb biedt private cloud in Duitsland

Leaseweb, wat één van de grootste hostingmerken ter wereld is met een uitgebreide on-demand cloud infrastructuur, heeft het aantal locaties van zijn plug & play private cloud hosting platform uitgebreid. Na Nederland en Amerika is nu ook Leaseweb Private Cloud ook in Duitsland gelanceerd.


De CloudStack-gebaseerde oplossing, op de markt gebracht door LeaseWeb Duitsland, staat in een datacenter in Frankfurt en biedt Nederlandse bedrijven met activiteiten in Duitsland flat-fee toegang tot dedicated pools aan cloud resources.


De lancering in Duitsland is het tweede private cloud platform van Leaseweb buiten de Nederlandse grenzen. Zo werd het vergelijkbare private cloud platform in de Verenigde Staten gelanceerd, maar het werd oorspronkelijk in Nederland geïntroduceerd. Om tegemoet te komen aan compliance en data-integriteitseisen zijn de drie private cloud platformen volledig onafhankelijk van elkaar.


De Leaseweb Private Cloud is een plug & play private cloud oplossing wat gebaseerd is op de CloudStack open source technologie en deze stelt gebruiker in staat om een grote hoeveelheid cloud instances aan te maken en te managen.


De oplossing biedt gebruikers tevens de mogelijkheid om dynamisch allerlei cloud resources toe te wijzen, waaronder dedicated cores, RAM, virtuele netwerken, firewalls en load balancers. Deze dedicated resources zijn volledig gereserveerd voor individuele klanten, waarmee organisaties de vrijheid hebben om hun virtuele infrastructuur naar eigen behoefte op maat in te richten.


Belangrijke markt in Europa


Zo is het nieuwe platform in Duitsland net als het platform in Nederland en USA gebouwd voor tech-savvy cloud gebruikers, zoals MSP’s, VAR’s, Internet media, system integrators en applicatie ontwikkelaars. De cloud platformen zijn verbonden met een wereldwijde IP backbone met 52 points-of-presence oftewel PoP’s, connectiviteit met 33 Internet Exchanges (IX’s), en 4,0 Tbps aan bandbreedtecapaciteit. Daarmee is het netwerk een van de grootste netwerken in zijn soort ter wereld.


“Duitsland is een strategisch belangrijke markt voor het merk LeaseWeb,” zegt Herke Plantenga, Managing Director van LeaseWeb Duitsland. “De introductie van LeaseWeb Private Cloud in deze regio is dan ook een belangrijke stap om innovatieve cloud hosting infrastructuren wereldwijd aan te bieden. Het platform biedt gebruikers uitmuntende prestaties, hoge flexibiliteit en kostenefficiëntie, terwijl volledig voldaan wordt aan Duitse eisen ten aanzien van databeheer. Tezamen met de uitgebreide hoeveelheid features, kunnen gebruikers hiermee private cloud oplossingen in Duitsland inrichten, volledig op maat en tegen een prijsniveau dat gangbaar is bij public cloud services.”


Leaseweb laat verder weten dat de Private Cloud is ondergebracht in een Tier 3 datacenter in Frankfurt. Zo hebben de engineers van Leaseweb de oplossing voor de Duitse klanten ontworpen, maar ook voor de Nederlandse bedrijven met activiteiten in Duitsland.


Europese bedrijven met bepaalde redundantie eisen kunnen het Duitse private cloud platform tevens inzetten als virtuele spiegellocatie voor hun infrastructuren. Daarnaast is de oplossing ontworpen voor bedrijven in Noord-Amerika en Azië met uitbreidingsplannen in Europa.


Singapore en westkust VS


Dit jaar zullen de nieuwe Private Cloud platformen elders in de wereld gelanceerd worden met het doel dat eind 2014 er een wereldwijde dekking is. Zo zijn er op dit moment nieuwe datacenter locaties gepland in Singapore en aan de westkust van de Verenigde Staten.


Een private cloud platform aan de westkust van de VS vormt een belangrijke aanvulling op het onlangs door LeaseWeb USA gelanceerde platform aan de oostkust, waarmee een volledige private cloud dekking in de VS wordt gerealiseerd.


Toekomstige ontwikkeling van de CloudStack-gebaseerde LeaseWeb Private Cloud oplossing zal voortbouwen op de huidige samenwerking tussen LeaseWeb engineers en de open source community. “De private cloud oplossing die vandaag in Duitsland is gelanceerd, bevat een enorme hoeveelheid innovatieve features,” zegt Robert van der Meulen (foto), Manager Cloud bij LeaseWeb. “Daarbij zorgt de goede relatie tussen LeaseWeb engineers en de Apache open source community voor verdere innovatie. Het betekent dat de toevoeging van nieuwe features is gewaarborgd, met functionaliteit die tegemoetkomt aan veranderende klantbehoeften.”




LeaseWeb biedt private cloud in Duitsland

woensdag 20 augustus 2014

WordPress tips op een rijtje

Op internet kan je ontzettend veel artikelen vinden met betrekking tot WordPress. Het is natuurlijk niet te doen om al deze artikelen door te lezen. Maar het is natuurlijk wel belangrijk om op de hoogte te zijn van tips voor WordPress. Deze zullen je helpen bij het maken of onderhouden van je website met het CMS-systeem WordPress. Hieronder kan je de belangrijkste tips lezen.


Admin als gebruikersnaam

Veel WordPress websites hebben maar één gebruiker. Vaak wordt er dan gekozen voor de gebruikersnaam ‘admin’. Maar dat is zeer onveilig. Als je dus een WordPress website hebt, moet je en andere gebruikersnaam kiezen. Hiermee verklein je de kans op het feit dat je website gehackt zal worden.


Thema’s en plug-ins

Kies ervoor om legale thema’s en plug-ins te gebruiken. Als je kiest voor een onbetrouwbaar thema of een slechte plug-in, is de kans erg groot dat de code slecht is. Daardoor wordt de kans een stuk groter dat je website wordt geïnfecteerd door malware.


Plug-ins en thema’s die niet worden gebruikt

Het gebeurt nog wel eens dat er thema’s en plug-ins op een website staan die niet worden gebruikt. Je doet er goed aan om deze te verwijderen. Kies er ook voor om de standaard thema’s te verwijderen. Dit komt de veiligheid van je website ten goede.


SEO by Yoast

Het is aan te raden om een plug-in op je website te installeren die je website optimaliseert voor zoekmachines. De SEO by Yoast plug-in is dan het aanraden waard. Dit vanwege de vele mogelijkheden en het feit dat veel gebruikers erg enthousiast zijn over deze plug-in.


Het gebruik van plug-ins

Soms worden WordPress websites volgestopt met allerlei plug-ins. Maar pas op, beperk het gebruik van plug-ins op je website. Ze zorgen ervoor dat je website trager wordt en kunnen foutmeldingen geven. Daarnaast worden plug-ins vaak geïnstalleerd terwijl ze niet eens nodig zijn. Soms worden er grote plug-ins geïnstalleerd terwijl je maar een paar functies nodig hebt. Zoek dus selectief naar de plug-ins die je nodig hebt.


Regels in een artikel

Als je binnen WordPress een artikel aan het schrijven bent in de Wysiwyg-editor en je drukt op ‘enter’, dan zal er een regel worden overgeslagen. Klik daarom op shift + enter. Dan wordt er een enkele regel overgeslagen. Zodoende zorg je er voor dat je mooie alinea’s hebt.


ALT-tag

Afbeeldingen zijn een bepalende factor met betrekking tot de SEO van een website. Google heeft namelijk hulp nodig bij het bepalen waar een afbeeldingen over gaat. Gebruik daarvoor de ALT-tag.


Contactgegevens

Wanneer een website contact gegevens op een duidelijke wijze heeft vermeld, zullen bezoekers meer vertrouwen hebben in de website. Dat is uit onderzoek gebleken. Dat geldt met name voor website. Het conversiepercentage zal door de aanwezigheid van contact gegevens een stuk hoger liggen. Ook een kopje ‘Over ons’ werkt erg goed.


SPAM

Veel websites krijgen te maken met SPAM. Of met reacties die op de website worden geplaatst en een link naar buitenlandse websites bevatten. Hiervoor heeft WordPress een plug-in ontwikkeld. Het gaat om de AKISMET plug-in. Deze is echter niet gratis en houdt niet alles even goed tegen. Maar je doet er goed aan om de plug-in in te schakelen om SPAM tegen te gaan.


Tagline

Iedere WordPress website heeft standaard de tagline ‘Just another WordPress Site’. Dit kan je veranderen. Deze tagline kan je vinden op de pagina van het thema en je kan er zelfs een beetje SEO in verwerken. Je kunt het ook aanpassen onder instellingen.


Homepagina

In vroegere tijden was WordPress bedoeld om een blog te maken. Maar het CMS-systeem werd steeds uitgebreider. Er kwamen functies bij waardoor bedrijven ook gebruik gingen maken van het CMS. Het werd mogelijk om een statische pagina als homepagina in te stellen. Daardoor werd het mogelijk om de pagina totaal anders in te delen. Je kunt er ook een tekst pagina van maken. Dit kan je doen onder instellingen.


Google Authorship

Iedereen heeft vast wel eens de foto van een auteur van een artikel gezien naast de titel van het artikel in Google. Dit wordt Google Authorship genoemd. Hierdoor is de kans groter dat mensen op je website klikken, dan op de website van een ander. Je hebt alleen een Google plus profiel nodig om het in te stellen.


iOS-icoon

Wanneer je een website hebt waar bezoekers vaak op terugkomen, bestaat er een kans dat ze je website toe gaan voegen op het homescherm van hun iOS-apparaat. Er zal dan een standaard icoontje worden weergeven als je dit niet aanpast. Kiest voor een plaatje dat bij je website past, dat zal je website een professionele uitstraling geven.


Blijf up-to-date

Wordpress is veilig, maar helemaal waterdicht zal het CMS niet zijn. Veel gevaren liggen dan ook in je eigen handen. Denk aan het instellen van wachtwoorden, het gebruik van plug-ins enzovoorts. Houd alles goed bij, zodat alles up-to-date blijft. Werk daarom de thema’s en plug-ins tijdig bij.


Back-up

De laatste tip draait om het maken van back-ups. Zorg dat je regelmatig back-ups maakt van je website. Er kan namelijk iets fout gaan met je website, of je wordt gehackt. Je kunt dan een beroep doen op je back-up. Je zult de eerste niet zijn dit geen back-up heeft gemaakt en vervolgens zijn gehele website kwijt is.




WordPress tips op een rijtje

FBI start onderzoek naar grote hack

Reuters meldt dat de FBI een onderzoek is begonnen naar de hack op grote schaal, die uitgevoerd werd door een Russische bende. In augustus kwam deze hack aan het licht. De FBI heeft niet gezegd wanneer het onderzoek zal worden afgerond.


Verklaring

In een verklaring van de FBI staat dat er in de potentiële digitale diefstal voor meer dan een miljard aan gebruikersgegevens werd buit gemaakt. De FBI zal meer informatie vrij geven als het bekend is hoe dit precies heeft kunnen gebeuren. De beveiligingsfirma Hold Security wist de hack te ontdekken. Er wordt wel gesproken van de grootste hack ooit. The New York Times maakte voor het eerst melding van de hack. Echter, de manier waarop zorgde ervoor dat er veel argwaan ontstond.


Informatie achtergehouden

De beveiligingsfirma hield namelijk informatie achter. Zo werd niet bekend gemaakt van welke websites gegevens werden gestolen. Hold Security meldde alleen dat het om verschillende websites ging. Het bedrijf bood wel de mogelijkheid om tegen betaling in te zien of een website van een bedrijf getroffen was. Daarmee werd de hack in twijfel getrokken. Was deze wel echt en ook daadwerkelijk zo ernstig?




FBI start onderzoek naar grote hack

Bucket Challenge zeer populair op Facebook

Er is een nieuwe rage op Facebook, namelijk de Bucket Challenge. Ondertussen zijn er al zo’n 2,5 miljoen video’s gedeeld. In deze video’s gooien mensen een emmer ijswater over zichzelf heen, dit om aandacht te vragen voor de ziekte ALS. Dit heeft Facebook laten weten. Binnen anderhalve maand tijd hebben al bijna 30 miljoen mensen gepraat over deze hype.


Verenigde staten

In het voorjaar werd de actie begonnen en in de VS werd het zeer populair. Op allerlei social media kanalen worden de video’s geplaatst. Wanneer mensen een emmer ijswater over zichzelf hebben heen gegooid worden andere mensen in de video uitgedaagd om hetzelfde te doen.


Geld doneren

Het is ook mogelijk om de uitdaging niet aan te gaan. Maar dan moet er geld over worden gemaakt naar de stichting die zich bezig houdt met het bestrijden van de ziekte ALS. Echter, de meeste mensen kiezer er voor om geld over te maken en om een emmer ijswater over zich heen te gooien.


Bekende personen

Doordat populaire topsporters in de VS aan de actie meededen, werd de actie zeer bekend. Maar ook bekende ALS-patiënten plaatsen een video. Vele bekende mensen in de Verenigde Staten hebben al meegedaan. Zo hebben Oprah Winfrey en Lady Gaga al deelgenomen aan de actie. Facebookoprichter Mark Zuckerberg heeft ook al meegedaan aan de Ice Bucket Challenge.


Nederland

In Nederland is de Bucket Challenge nog niet heel populair. Australië en Nieuw-Zeeland zijn landen waar de video’s populairder zijn.




Bucket Challenge zeer populair op Facebook

KPN gooit hoge ogen bij NS-contract

De Nederlandse spoorwegen oftewel NS hebben een hernieuwde, grote ict-aanbesteding van werkplek- en infrastructuurdiensten voorlopig aan KPN gegund. Deze miljoenenaanbesteding wordt ook wel EA Sprong genoemd en het is een vervolg op de grote uitbesteding van het it-beheer uit 2007.


Toen sloot NS contracten met CSC, KPN en het toenmalige Getronics Pinkroccade (tegenwoordig KPN). KPN neemt in het nieuwe contract, dat opties voor clouddiensten bevat, ook het deel van CSC over. Dat melden bronnen rond NS. 


Een woordvoerder van de NS wilt nog niet bevestigen dat KPN het contract voorlopig heeft gekregen. ‘De bezwaartermijn loopt nog. De kans bestaat bijvoorbeeld dat nummer 1 nog nummer 2 kan worden. Zolang die termijn loopt, kunnen wij nog geen uitspraken doen.’ Capgemini zou overigens als tweede zijn geëindigd.


 Zo gaat in de kern om een Europese aanbesteding om de levering van algemene ict-dienstverlening met betrekking tot werkplekbeheer, cloud hosting, servicedesk, legacy houting, ict-beveiliging en servicemanagementprocessen,


NS heeft daarnaast laten weten een aantal optie mee te nemen om tot een zeker moment over te kunnen stappen op grootschalige cloud computing. Je moet dan denken aan de opties high available hosting, SaaS en webhosting. Verder is er nog de optie om een leverancier het technisch applicatiebeheer voor specifieke NS-applicaties te laten uitvoeren. Of KPN ook dit deel mag uitvoeren, is momenteel nog niet duidelijk.




KPN gooit hoge ogen bij NS-contract

dinsdag 19 augustus 2014

Nog steeds veel valse webwinkels online

Er zijn nog veel valse webwinkels in de lucht. Per maand haalt de politie 15 tot 20 webwinkels offline die vals zijn. Een derde daarvan lijkt echt bedrieglijk. Er wordt gesproken over een toename van het aantal valse webwinkels. Er zijn tot nu toe bijna 125 meldingen binnen gekomen over valse webwinkels bij de politie. Volgens de politie zijn de valse webwinkels erg slim en zijn ze nauwelijks van echte webwinkels te onderscheiden.


Bijna 200 euro per consument

Een frauduleuze webwinkel levert ongeveer 40 gedupeerde kopers op. In 2014 zouden meer dan 5000 consumenten zijn opgelicht via webwinkels. Het OM bracht in 2012 naar buiten dat het gemiddelde bedrag waarvoor consumenten worden opgelicht, net onder de 200 euro ligt.


Groei

Fraudehelpdesk.nl en Thuiswinkels.org zeggen dat er een verontrustende groei gaande is. Elektronicabedrijven hebben daar het meest onder te lijden. Websites worden compleet gekopieerd. Op de website worden dan zeer aantrekkelijke aanbiedingen gedaan. Als er betaald is, zullen de spullen nooit worden geleverd.


Nationaal loket

Marktplaats.nl eist maatregelen. De website heeft zelf namelijk ook vaak te maken met oplichtingspraktijken. Markplaats pleit dan ook voor het instellen van een nationaal loket bij de politie. Dit loket moet daadkrachtig tegen valse webwinkels op kunnen treden.




Nog steeds veel valse webwinkels online

Windows 8.1-patch teruggetrokken door Microsoft

Het bedrijf Microsoft adviseert gebruikers om de 8.1-patch te de-installeren. Gebruikers hebben namelijk melding gemaakt van crashes die optreden na het installeren van de patch. Dit heeft Microsoft bekend gemaakt. De downloadlinks om de patch te downloaden bestaan niet meer. Deze zullen weer online komen als Microsoft het probleem heeft weten te verhelpen


Crashes en blauwe schermen

Verschillende gebruikers maakten melding van een computercrash en blauwe schermen nadat de patch was uitgevoerd. Wie last heeft van problemen na het uitvoeren van de patch, kan bij Microsoft terecht.


Windows 9

Onlangs liet Microsoft nog weten niet te komen met een nieuwe, grote software-update. Er werd gekozen voor kleinere updates, op het gebied van beveiliging. Grotere updates zouden pas worden uitgevoerd als Windows 9 uitkomt. Dat zal medio 2015 gebeuren. Er zijn geruchten dat Microsoft in september met een testversie van dit besturingssysteem zal komen.


Hoe het de komende tijd verder gaat en wanneer het opgelost gaat worden, daar is nog niets over bekend. Maar de vraag is wel, wat gaat het de komende periode doen met de klanten? Zullen zij de patch ook de-installeren? Het advies is om dit wel te doen en de verdere instructies van Microsoft op te volgen. Als er nieuws is, dan worden dit ook hier vermeld zodat je op de hoogte bent van de Windows 8.1 patch opties van Microsoft.




Windows 8.1-patch teruggetrokken door Microsoft

Google richt zich op kindvriendelijke diensten

Google is bezig met de ontwikkeling om het ouders gemakkelijker te maken om kinderen ook gebruik te laten maken van de diensten die Google aanbiedt. Dat zegt The information. Zij kwamen al eerder met het gericht over een kinderversie van YouTube.


Dashboard voor ouders

De website meldt dat dit een initiatief van Google is, om diensten als Gmail ook voor kinderen beschikbaar te maken. Het gaat om een breed initiatief wat dus meerdere vlakken raakt. Er zou dan een dashboard komen voor ouders. In dit dashboard kunnen de ouders zien wat hun kinderen allemaal doen.


Leeftijd Google-account

Tegenwoordig is het nog zo dat er een minimumleeftijd op het bezitten van een Google-account zit. Websites in de VS zijn bij wet verplicht om toestemming te vragen aan ouders, als kinderen onder de 13 jaar zich aan willen melden op de website. Sommige bedrijven kiezen voor een eenmalige transactie. Maar Google heeft deze mogelijkheid niet. Er is een duidelijke regel die Google hanteert. Kinderen moeten een minimale leeftijd hebben. Personen die hier niet aan voldoen, kunnen dus ook geen account aanmaken.


Nederland

Ook in Nederland geldt een minimum leeftijd. Deze leeftijd is 16 jaar. Echter, er is (nog) geen controle op het invoeren van de leeftijd. Daardoor is het voor kinderen dus mogelijk om op een gemakkelijke wijze een account van Google aan te maken.




Google richt zich op kindvriendelijke diensten

maandag 18 augustus 2014

Bedenker van pop-up zegt na 20 jaar: "Sorry!"

De bedenker van de pop-up na 20 jaar zijn excuses aangeboden voor het ontwerpen van dit concept. Zo vertelt de bedenker dat zijn bedoelingen moedig en nobel waren, maar betuigt nog echt spijt over hetgeen wat de pop-up heeft aangericht.


Ethan Zuckerman heeft naar eigen zeggen de eerste pop-up bedacht en laat weten dat het spijt heeft over de meest gehate advertentievorm wordt genoemd in de afgelopen 20 jaar. Volgens Zuckerman was de pop-up het ultieme middel om de aanbieder van gratis persoonlijke webpagina’s Tripod.com van de ondergang te redden.


Tripos was begin jaren negentig één van de eerst aanbieders waar je gratis webpagina’s aan kon maken. Maar voor financieel bleek het niet zo goed te zijn en toen kwamen ze op de proppen met pop-ups. Zuckerman zegt dan ook dat Tripod er alles aan gedaan heft om omzet te halen, van verkopen van t-shirts tot het halen van commissie uit beleggersadviezen.


De pop-up werd de redding van gratis diensten


Totdat er volledig in werd gezet op advertenties. Om de zo frivool (Comic Sans!) gemaakte eigen knutselwerken van de webpaginamakers niet te verknoeien werd de pop-up bedacht.


De pop-up van advertentiebedrijven zou ook zich distantiëren van de inhoud van bepaalde persoonlijke pagina’s. “We kwamen met het idee toen een groot autobedrijf uit zijn dak ging omdat zijn advertentie stond op een pagina die anale seks promootte”, schrijft Zuckerman.


Na het maken van zijn uitgebreide excuses besluit hij met een nieuw inzicht: “Na 20 jaar van het advertentiegedreven web kunnen we zien dat het huidige model slecht is, stuk en uitgehold. Het is tijd om afscheid te nemen van diensten die gratis zijn – maar in werkelijkheid ons (de gebruikers) zien als het product.”




Bedenker van pop-up zegt na 20 jaar: "Sorry!"

Google blijft zichzelf

Larry Page en Sergey Brin deden tien jaar geleden een belofte: Google is geen doorsnee bedrijf en we zijn niet van plan dat te worden. Zij hebben tien jaar geleden een brief opgesteld, Page heeft deze geschreven vanuit de ik vorm, maar hij spreekt ook namens Brin. Het heeft een idealistisch karakter. Page schreef bijvoorbeeld: “Wij maken verbeteringen liever direct bekend in plaats van ze uit te stellen, ook al is dat gunstiger voor onze financiële resultaten”.


Niet klagen

De investeerders klagen niet. Wim Zwanenburg is analist van de ICT fondsen bij vermogensbeheerder Stroeve en Lemberger. Hij zegt: “Sinds de beursgang tien jaar geleden is er per jaar gemiddeld meer dan 25 procent winst gemaakt. Vanaf 2004 kom je in totaal uit op ruim 960 procent winst”. “Met de kennis van nu was je natuurlijk vol in Google gestapt, maar dat is makkelijk praten. Je moet met technologiefondsen altijd waakzaam blijven.”


Meerderheid stemrecht

De aandeelhouders van Google hebben weinig zeggenschap. De directie van Google, waar ook Page en Brin bij horen, heeft sinds de beursgang altijd een meerderheid van het stemrecht gehouden. Zwanenburg zegt daarover: “Zolang het bedrijf goed presteert, zullen de aandeelhouders daar niet over klagen en vinden ze het ook niet erg dat er geen dividend wordt uitgekeerd. Pas als de koers onder druk komt te staan, zal dat leiden tot kritiek. Maar dat zie ik voorlopig niet gebeuren.”


Innovatie en bedreigingen

Er is nog genoeg mogelijk. Momenteel koopt Google bedrijfjes op die zich hebben gespecialiseerd in het maken van robots met kunstmatige intelligentie, dit zal een groot project worden. Vogelstein zegt daarover het volgende: “Ik heb geen idee waar het toe zal leiden, maar we houden het hier in The Valley scherp in de gaten”. Maar bij een groot bedrijf zijn er ook altijd bedreigingen, zo ook bij Google. Wired-redacteur Vogelstein zegt dat Google zich zorgen maakt om twee dingen. “Allereerst over Facebook en Amazon. Die pagina’s hebben hun eigen zoekfunctie buiten het bereik van andere zoekmachines.


Hoe groter die sites worden, hoe minder het bereik van Google. De tweede uitdaging voor Google is de opkomst van mobiel internet. Hoe je het ook wendt of keert, er is op tablets en smartphones minder ruimte voor advertenties.” Bij Google wordt volgens hem de vraag ‘hoe verdien ik hier geld mee’ pas in fase twee gesteld. Het gaat eerst over innovatie, advertenties vormen daarin alleen maar een blokkade. “Dat kunnen zij zich met zo’n groot ontwikkelingsbudget ook wel veroorloven.”


Aan hun woord gehouden

De oprichters van Google hebben zich aan hun woord gehouden volgens Vogelstein en Zwanenburg. Zwanenburg zegt: “Google is absoluut geen doorsnee bedrijf. Werknemers komen nog steeds met hun fiets naar het werk”. Vogelstein zegt: “Larry Page en Sergey Brin hebben zich zeker aan hun woord gehouden”.


“Je verwacht van Ford of General Motors dat zij een zelfrijdende auto ontwikkelen, niet van een zoekmachine. En dan heb ik het nog niet eens over ontwikkelingen zoals Project Loon. Het anders denken is misschien wel één van de belangrijkste eigenschappen van Google.”




Google blijft zichzelf