woensdag 8 april 2015

"Belgisch leger krijgt cyberdefensie"





VRT Nieuws laat weten dat het Belgische leger zou in 2019 een volwaardige cybermacht hebben. Deze zou het land digitaal moeten beveiligen als cyberaanvallen moet gaan uitvoeren. Dit vertellen bronnen dichtbij het Belgische ministerie van Defensie tegen de nieuwszender.


Op dit moment zou er al volop gewerkt worden aan een cybertak van het Belgische leger, wat uiteraard al een traditionele land-, zee en luchtmacht heeft. Volgens de Belgische defensieminister Steven Vandeput zou de cybermacht in het leven geroepen worden door de grotere afhankelijkheid van dataverkeer.


Om deze reden zou de cybermacht het Belgische dataverkeer moeten gaan beschermen. Daarnaast zou de cybermacht als assertieve defensie tegenaanvallen moeten gaan uitvoeren in geval van vijandige cyberaanvallen.


Daarnaast zou de Belgische militaire geheime dienst in de toekomst van drones en andere onbemande toestellen worden voorzien. Onder meer door die nieuwe investeringen groeien de Belgische militaire uitgaven van 70 cent op 100 euro in 2015 naar 1,30 euro op 100 euro in 2019.mo




"Belgisch leger krijgt cyberdefensie"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten