donderdag 9 april 2015

"Russen hackten Witte Huis via phishingmail"





CNN heeft gemeldt dat Russische hackers vorig jaar het systeem van het Witte Huis hebben binnen weten te dringen door middel van phishingmails. Het Witte Huis laat echter weten dat de hack vorig jaar plaatsvond en dat dit ook destijds openbaar gemaakt was door de Amerikaans overheid.


Bij deze phisingaanvallen doen eigenlijk criminelen zich voor via de mail als een officiële instantie zoals een bank of overheid. Met deze e-mails verleiden ze medewerkers of consumenten om hun gegevens in te voeren op een neppe website die er vaak zeer legitiem uitziet.


De hackers zijn volgens CNN eerst binnengedrongen bij het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse zaken, aldus de onderzoekers. Volgens de televisiezender hadden de hackers geen toegang tot officieel vertrouwelijke informatie, maar wel tot de agenda en telefoongegevens van de Amerikaanse president. De hackers zouden worden gelinkt aan de Russische overheid.


De woordvoerder van het Witte Huis gaat niet inhoudelijk in op de CNN-berichtgeving dat Russische hackers verantwoordelijk waren voor de aanval. Wel zei hij dat ”dergelijke activiteit serieus wordt genomen” en ”er direct maatregelen zijn genomen”.




"Russen hackten Witte Huis via phishingmail"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten