woensdag 29 april 2015

Internetpionier zet vraagtekens bij klacht EU tegen Google





Eén van de bedenkers van het internet, Vint Cerf, heeft zijn vraagtekens gezet bij de officiële klacht die de Europese Commissie tegen Google indiende.


De klacht heeft voor betrekking het vermeend machtsmisbruik van Google op de Europese zoekmachinemarkt. Google zou dan ook zijn eigen diensten bewust voorrang geven in de zoekresultaten, waardoor het zo eerlijke concurrentie onmogelijk maken.


Volgens Cerf is een klacht niet de manier om de positie van Google aan banden te leggen. “De beste reactie op concurrentie is: terugconcurreren, júist op internet”, zo stelt hij tegenover NRC.


Cerf is zelf al bijna tien jaar in dienst bij Google als ‘internetevangelist’.


Mentaliteitsprobleem


Cerf laat verder weten dat Europa met het niveau van zijn technici en universiteiten prima in staat zouden moeten zijn om dergelijke concurrenten voor te brengen.


De macht van Google zou ook niet dusdanig groot zijn geworden dat er een niet meer in te halen achterstand is ontstaan. “Dat zit echt tussen de oren, het is een Europees mentaliteitsprobleem.”


Cerf liet zich eerder al uit over het verschil in cultuur tussen de Verenigde Staten en Europa. In de VS wordt falen volgens hem veel minder afgekeurd, waardoor ondernemers meer risico’s durven nemen.




Internetpionier zet vraagtekens bij klacht EU tegen Google

Geen opmerkingen:

Een reactie posten