vrijdag 17 april 2015

"Iran voert steeds meer cyberaanvallen uit op VS"





Uit onderzoek van American Enterprise Institute en beveiligingsbedrijf Norse is gebleken dat er vanuit Iran steeds meer cyberaanvallen uitgevoerd worden. Het zou daarbij om duizenden aanvallen gaan en deze aanvallen zijn een stuk geavanceerder dan voorheen.


“Cyberaanvallen geven landen bruikbare wapens die nucleaire aanvallen niet geven”, verklaart het American Enterprise Institue. “En het is tot een bepaalde hoogte mogelijk te ontkennen, dat is aantrekkelijk voor veel landen.”


Dit onderzoek is vanaf januari 2014 tot en met maart 2015 uitgevoerd en zag een groei van 115 procent. Zo werd er in de eerste helft van maart meer dan 900 aanvallen per dag vanuit Iran verricht.


Het is geen geheim dat de VS al een lange tijd Noord-Korea en Iran als de grootste bedreiging op het gebied van cybercriminaliteit ziet. Zo zouden de duizenden cyberaanvallen op de VS gericht zijn op spionage.


Conflict


Echter beweren sommige Amerikanen dat Iran banken heeft aangevallen uit wraak voor eerder opgelegde sancties. Zo zouden onder andere de computers van oliegigant Saudi Aramanco vernietigd worden, omdat Amerika warme banden met het land Saoedi-Arabië heeft, maar deze beschuldigingen zijn niet bewezen.


De aanvallen zijn opvallend aangezien het land begin april een akkoord bereikte met zes grote mogendheden over het conctroversiële atoomprogramma van Iran. De VS wil in ruil daarvoor een aantal sancties tegen Iran opheffen.




"Iran voert steeds meer cyberaanvallen uit op VS"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten