vrijdag 3 april 2015

"Versleutelingssoftware Truecrypt heeft geen achterdeuren"





Truecrypt, de versleutelingssoftware, bevat geen grote fouten of achterdeuren in het design van het programma, waardoor de software grotendeels veilig is. Dit blijkt in ieder geval uit onderzoek van het onafhankelijke Open Crypto Audit Project, wat bestaat uit een groep beveiligingsonderzoekers die zich bezighoudt met het analyseren en controleren van verschillende encryptiesoftware.


Zo is Truecrypt een zeer populair versleutelingsprogramma waarmee mappen of harde schijven versleuteld kunnen worden met een wachtwoord. Deze software wordt sinds mei 2014 niet meer bijgehouden, maar nog wel steeds door mensen gebruikt.


Het Open Crypto Audit Project heeft de broncode van Truecrypt 7.1a bekeken en geconcludeerd dat de software goed is ontworpen en ondanks enkele kleine kwetsbaarheden tot op heden een redelijk veilige keuze is om bestanden te beveiligen.


Uniek


“Truecrypt is een uniek stukje software en het stoppen van de ontwikkelaars is merkbaar voor degenen die op Truecrypt vertrouwen om hun volledige schijf te versleutelen”, aldus beveiligingsonderzoeker Matthew Green. Green heeft verder laten weten dat hij hoopt dat er meer initiatieven komen die gebruikmaken van de broncode van Truecrypt. Veracrypt is onder andere een zeer populaire variant van Truecrypt.


 




"Versleutelingssoftware Truecrypt heeft geen achterdeuren"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten