donderdag 30 april 2015

Google probeert phishing tegen te gaan met Chrome-extensie





Google heeft laten weten dat het een extensie voor Google Chrome uitgebracht heeft die gebruikers beschermen moet tegen phishing-praktijken. Bij phishing doen criminelen zich voor als bedrijven en organisaties om zo gevoelige informatie zoals creditcardgegevens en wachtwoorden van gebruikers.


Dit gebeurt in sommige gevallen via de telefoon, maar vaak ook met websites die precies lijken op de echte website van een bedrijf of organisatie. De extensie die je kunt downloaden werkt alleen bij Google-accounts en biedt je dus geen bescherming tegen nepversies van banken of andere websites.


Password Alert, zoals de extensie heet, vergelijkt het ingevoerde wachtwoord met het wachtwoord dat bekend is bij Google. Het gaat hierbij om gecodeerde versies. Google ‘ziet’ het daadwerkelijke wachtwoord dus niet.


Wanneer de extensie doorheeft dat hetzelfde wachtwoord ingetypt wordt terwijl het niet om een officiële Google-website, zal er een waarschuwing gegeven. Password Alert is gratis te downloaden voor Google Chrome




Google probeert phishing tegen te gaan met Chrome-extensie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten