woensdag 15 april 2015

Gehackte Franse tv-zender lekt wachtwoorden in reportages





De Franse tv-zender TV5Monde die door IS gehackt werd, lekt in diverse reportages over deze hack zelf wachtwoorden. Zo werd eerder al bekend dat de populaire tv-zender gehackt was door de terreurbeweging IS. Zo werden tijdens deze aanval de website en Facebookpagina overgenomen en platgelegd en hierdoor moest de Franse tv-zender zijn uitzendingen onderbreken.


In andere Franse tv-uitzendingen over de grote hack, die hoog opgenomen worden na de aanslag op Charlie Hebdo, lekt de televisiezender zelf zijn wachtwoorden. Zo kun je onder andere de wachtwoorden van Instagram, Youtube en Twitter zien. Deze staan geschreven op briefjes en post-its die op de achtergrond in beeld hangen. Op dit moment ljken de social media-account nog niet overgenomen te zijn door kwaadwillenden.


In een andere uitzending over de hack is de computer van een medewerker van TV5Monde in beeld waarbij een post-it te zien is die waarschijnlijk de gebruikersnaam en het wachtwoord van deze medewerker onthuld. Er gingen direct na de hack al geruchten dat het Franse bedrijf te eenvoudige wachtwoorden zou hebben gebruikt. Volgens Russische media was het moeilijkste wachtwoord azerty12345 wat gelijk staat aan qwerty12345 in Nederland, de eerste letters en cijfers op het toetsenbord.




Gehackte Franse tv-zender lekt wachtwoorden in reportages

Geen opmerkingen:

Een reactie posten