woensdag 15 april 2015

Domeinextensie .sucks mogelijk van de baan





Uit een nieuwsbericht is gebleken dat het bestaan van de domeinextensie .sucks mogelijk in gevaar. De beheerder van deze domeinnamen ICANN gaat onderzoeken of de wet overtreden wordt door gebruik van .sucks-domeinen. Sinds een tijdje worden de traditionele domeinextensies zoals .nl en .com nu aangevuld met een grote hoeveelheid nieuwe extensies zoals .sucks die ook wel topleveldomeinen genoemd worden.


Het bedrijf Vox Populi kocht het recht om domeinen die eindigen op .sucks te verkopen. Deze zouden bijvoorbeeld kunnen worden gebruikt om klantenservice te leveren. Echter zien vele bedrijven het bestaan van .sucks als afpersing, want in sommige gevallen betaal je ongeveer 2500 euro per domeinnaam en bedrijven zijn dan ook genoodzaakt om hun eigen naam in te kopen om te voorkomen dat iemand anders dit doen.


ICANN, de beheerder van de topleveldomeinen, zegt dat wetgevers moeten bepalen of de activiteiten van Vox Populi onwettelijk zijn. De organisatie heeft daarom brieven gestuurd aan toezichthouders in de VS en Canada, waar Vox Populi is gevestigd, waarin wordt opgeroepen tot een onderzoek.


Mocht worden besloten dat de wet inderdaad wordt overtreden, dan zou ICANN het contract met Vox Populi rond de verkoop van .sucks-domeinen kunnen opzeggen. Het is onbekend of de VS en Canada daadwerkelijk van plan zijn om een onderzoek te starten.




Domeinextensie .sucks mogelijk van de baan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten