dinsdag 21 april 2015

Defensie vaker doel agressieve cyberspionage





Uit het jaarverslag van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) is gebleken dat de dreiging van digitale spionage tegen Defensie is groot en groei nog steeds. Daarnaast blijken de aanvallen steeds meer geavanceerder en agressiever.


Zo is in 2014 gebleken dat de netwerken van het ministerie van Defensie doelwit waren van grootschalige spionageaanvallen. Zo bleek dat niet alleen de Defensie zelf doelwit is, maar ook de leveranciers en netwerken van bondgenootschappen zijn vaak het slachtoffer.


MIVD heeft verder een aantal van de aanvallen kunnen koppelen aan digitale spionage van andere landen, echter welke landen dit zijn, laat de dienst niet weten in het openbare jaarverslag. Echter worden landen zoals China en Rusland worden vaak genoemd in rapporten van beveiligingsbedrijven hierover.


Phishing


Spear phishing en watering hole-aanvallen blijken zeer populair te zijn. Spear phishing houdt in dat de aanvaller gericht e-mails stuurt naar medewerkers met als doel om gegevens te ontfutselen of een computer te infecteren.


Een watering hole-aanval probeer websites die door een bepaalde groep mensen vaak gebruikt worden te infecteren en zo proberen de aanvallers netwerken binnen te dringen. Voor zover bekend is geen van de aanvallen succesvol geweest, aldus de MIVD.




Defensie vaker doel agressieve cyberspionage

Geen opmerkingen:

Een reactie posten