donderdag 25 juni 2015

"18 miljoen sofinummers buitgemaakt bij hack Amerikaanse overheid"





Tijdens de hack van een personeelsdatabase van de Amerikaans overheid zijn er mogelijk 18 miljoen sofinummers buitgemaakt. Op dit moment is er nog steeds een onderzoek gaande om te kijken hoeveel gegevens er nu daadwerkelijk gestolen zijn.


“De 18 miljoen verwijst op dit moment naar een voorlopig en niet geverifieerd aantal sofinummers”, aldus Archuleta. “Het is een nummer waar ik niet comfortabel mee ben.”


Hoeveel gegevens er daadwerkelijk zijn gestolen, kan Archuleta nog niet mededelen.


De overheid van Amerika liet eerder weten dat het eruit van gegaan is dat er persoonlijke gegevens van ruim 4 miljoen mensen gestolen waren. Verschillende onderzoekers laten weten dat de hackers maandenlang hun gang konden gaan in de systemen van het OPM.


China


Begin juni werd bekend dat hackers vermoedelijk vanuit China toegang gekregen hadden tot de systemen van het OPM. Verschillende Chinese regeringsambtenaren hebben ontkend dat China ook maar iets met de hack te maken heeft.


Eerder zei CIA-directeur Michael Hayden dat, als China achter de hack zit, de inbraak moet worden gezien als spionage bij een “legitiem inlichtingendoelwit”.


 


 




"18 miljoen sofinummers buitgemaakt bij hack Amerikaanse overheid"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten