donderdag 18 juni 2015

Anonymous legt Canadese overheidswebsites plat





Het hackerscollectief Anonymous heeft verschillende Canadese overheidswebsites platgelegd en daarnaast zijn ook de servers van het Canadese Blackberry zijn offline door de aanval. Dit heeft de Canadese regering bekengemaakt en Anonymous heeft de aanval opgeëist.


Door deze cyberaanvallen ging volgens de autoriteiten een aantal websites enige tijd op zwart gestaan. Daarnaast zou ook het e-mailverkeer verstoord zijn. Zo hebben de hackers onder andere de algemene website voor overheidsdiensten en de website van de Canadese inlichtingendienst platgelegd.


De Canadese overheidswebsites zijn offline gehaald middels een zogeheten DDoS-aanval. Bij zo’n aanval worden servers bestookt met een grote hoeveelheid internetverkeer, waardoor de website uit de lucht gaat. De servers van Blackberry zijn door de aanval ook offline.


Anonymous


Anonymous valt de Canadese websites aan vanwege de nieuwe antiterrorismewetgeving. Deze wet maakt het mogelijk dat Canada gemakkelijker persoonlijke informatie tussen instanties kan delen.


Anonymous denkt dat de wet voor massaverzameling en -opslag van data kan zorgen. Daarnaast wordt Canada veelvuldig genoemd als één van de vier landen die nauw samenwerkt met de geheime dienst van de Verenigde Staten, naast het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland.




Anonymous legt Canadese overheidswebsites plat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten