dinsdag 2 juni 2015

Youtube werkt aan reclamevrije betaalabonnementen





Google is aan het werken aan een betaalde versie van YouTube. Wanneer je een abonnement neemt, zul je geen reclame meer zien.


Zo is de kans groot dat YouTube dat aan het einde van dit jaar nog met de abonnementen op de proppen komt. Dit heeft Google aangekondigd in een brief aan de YouTube-partners oftewel een eigen kanaal op de site.


De inkomsten uit de abonnementen zullen gedeeld worden met de mensen die videoclips uploaden, zo belooft het bedrijf. Youtube heeft maandelijks meer dan een miljard kijkers.


Hoeveel het abonnement op Youtube gaat kosten, is nog niet uitgemaakt, zegt Google. Wel staat vast dat ook de gratis variant van de videodienst behouden blijft. Hoogstwaarschijnlijk zal het op de betaal-Youtube ook mogelijk worden om videoclips offline te bewaren, zo kan worden opgemaakt uit de nieuwe gebruiksvoorwaarden.


Inkomsten buiten reclame


Het lijkt erop dat Google steeds meer bezig gaat houden met betalingen voor zijn diensten, want op deze manier willen ze meer inkomsten gaan genereren die niet op reclame alleen steunen. Zo werd er in november al YouTube Music Key gelanceerd,.


Met dit nieuwe zakenmodel groeit Google naar rivalen als Hulu, HBO Go en Netflix toe, waarvan het meer en meer concurrentie ondervindt. Netflix heeft bijvoorbeeld al 58 miljoen abonnees. Het aandeel van Youtube in alle streamingverkeer in de VS daalde tijdens de piekuren ook van 19 procent in de tweede helft van 2013 naar 14 procent een jaar later, zo blijkt uit metingen van Sandvine.


 




Youtube werkt aan reclamevrije betaalabonnementen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten