vrijdag 26 juni 2015

Europol rolt Oekraïnse banktrojan-bende op





Europol heeft een banktrojan-bende uit Oekraïne opgerold. Deze bende verspreide Zeus- en Spyeye-malware via het internet en plunderde op deze manier bankrekening van gedupeerden.


Dit laat Europol donderdag weten. Bij deze actie werkten zes Europese landen mee aan het opsporen en oppakken van de bende.


Uit onderzoek is gebleken dat de bende uit vijf leden bestond en tijdens de actie zijn er acht huizen in vier verschillende Oekraïense steden doorzocht. Bij deze doorzoekingen zijn er verschillende mobiele apparaten en computers in beslag genomen.


De criminelen verspreidden de Zeus- en Spyeye-malware, twee bekende banktrojans die al jaren actief zijn op het internet. De malware valt onlinebankierensystemen aan en plundert bankrekeningen van gebruikers die de malware op hun computer hebben staan.


Daarnaast bleken de criminelen ook nog met andere bendes samen te werken, door bijvoorbeeld informatie en software met andere kwaadwillende te wisselen. Zo zou de bende in totaal minimaal 2 miljoen euro buitgemaakt hebben.


 




Europol rolt Oekraïnse banktrojan-bende op

Geen opmerkingen:

Een reactie posten