maandag 3 november 2014

IBM"s cloud komt deze zomer





IBM heeft laten weten dat het deze zomer de concurrentie aan zal gaan met Amazon, Microsoft en Google. IBM zal dan vooral reken- en opslagdiensten aanbieden. De eerst cloud-dienst die IBM aan zal bieden zal een platform voor ontwikkelaars zijn. Voor deze nieuwe cloud-omgeving zullen de ontwikkelaars dan nieuwe software kunnen schrijven. Daarnaast komt IBM ook met een platform voor het draaien van zakelijke applicaties zoals het virtualiseren van pc’s om die als desktop-in-de-cloud aan te bieden.


Google


IBM dankt deze nieuwe diensten deels aan Google. Het heeft daarmee in 2007 een samenwerking opgezet om cloud computing te ontwikkelen voor academisch gebruik. “Wij passen die kennis en ervaring nu toe voor de commeriële diensten die IBM in 2009 gaat bieden”, zegt de Amerikaanse woordvoerster Kelly Sims.


De Amerikaanse National Science Foundation kent nu een subsidie van 5 miljoen dollar toe voor innovatief wetenschappelijk onderzoek op de IBM/Google cloud-infrastructuur voor academisch gebruik.


Samenwerking


Voor de commerciële cloud-diensten heeft IBM ook onlangs een samenwerking met Amazon opgezet. IBM laat zijn software Daarbij laat het ict-bedrijf zijn software draaien op ‘compute cloud’ EC2 van Amazon, oorspronkelijk slechts online-boekwinkel en dotcom-schoolvoorbeeld.


Gebruikers van IBM-software als DB2, Informix Dynamic Server, Websphere Portal, Lotus Web Content Management en Websphere sMash kunnen hun licenties voor die producten overzetten naar Amazons rekenwolk.


Dit alles komt voort uit de speciale divisie die IBM in februari heeft opgezet om beter in te spelen op de cloud-hype. Die aparte bedrijfstak combineert de diverse producten en diensten van de leverancier, en biedt klanten daarmee één aanspreekpunt. Voor de netwerkverbindingen tussen IBM’s datacentra is leverancier Juniper aangehaald.




IBM"s cloud komt deze zomer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten