donderdag 13 november 2014

ING organiseert grote hackathon





De ING bank heeft laten weten dat het een 24-uurs hackathon gaat organiseren met de naam ‘Open Bank Innovation’ en er doen in totaal 750 deelnemers mee. Zo gaat het volgens de bank om de grootste financiële hackathon ter wereld. De deelnemers van deze hackathon krijgen de opdracht om in 24 uur innovatieve applicaties te ontwikkelen die toegevoegde waarde bieden voor de klanten van de bank.


ING stelt zijn Common-api ter beschikking. De api biedt toegang tot gesimuleerde datasets (dummy data) van implementaties in drie landen (Roemenië, Spanje en Nederland). Via die api krijgen deelnemers toegang tot REST endpoints en documentatie over klantgroepen, producten en transacties op lopende rekeningen en spaarrekeningen.


De deelnemers van dit evenement zullen opgedeeld worden in drie categorieën namelijk de ING-developers, externe leveranciers en studenten. Ze zullen allemaal werken in groepen van vier tot twaalf leden die onder leiding van een teamcaptain werken.


Na 24 uur presenteren de teams hun ideeën aan de jury die een winnaar uit zal roepen in elke categorie deelnemers. De winnende ideeën worden door ING in overweging genomen om verder te ontwikkelen. De hackaton vindt plaats in de Kromhouthal in Amsterdam.


Rabobank


In mei 2014 organiseerde de Rabobank ook al samen met Ordina, TNO, UtrechtInc en Economic Board Utrecht een hackaton van 48 uur. Hierbij werden er oplossingen ontwikkeld voor nieuwe en alternatieve manieren van financieren en lenen.


Hackatons zijn in opkomst. Eind september 2014 werd de Dutch Open Hackathon georganiseerd. Daarbij stelden Albert Heijn, KLM, Philips, TomTom Telematics, Schiphol, Rabobank en USG People hun api’s beschikbaar. Vijftig teams kregen dertig uur de tijd om verschillende apps te bouwen op basis van de application programming interfaces (api’s) en datasets van deelnemende bedrijven. Volgens die bedrijven was het voor het eerst dat de Nederlandse multinationals een ontwikkelwedstrijd van deze omvang hebben opgezet. 


Hoewel de naam Hackaton anders doet vermoeden, gaat het niet om het kraken van de ict-beveiliging van de deelnemende bedrijven, maar om het ontwikkelen van nieuwe apps en toepassingen. De organisator houdt vaak een hoop nieuwe ideeën aan het evenement over. Deelnemers doen vaak mee om zichzelf in de kijker te zetten bij de organiserende bedrijven. 




ING organiseert grote hackathon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten