maandag 24 november 2014

Microsoft Azure cloud getroffen door wereldwijde storing





De Microsoft Azure cloud is vorige week getroffen door een wereldwijde storing. Zo trof de storing niet alleen de virtuele servers en opslag, maar ook de andere Azure clouddiensten van Microsoft waren getroffen. Door de storing waren ook de XboX Live gaming cloud en MSN-portal van Microsoft onbereikbaar.


Problematisch aan de storing was dat een groot deel van alle regio’s/datacenters van de Microsoft Azure cloud erdoor getroffen waren. In de VS waren meerdere regio’s onbereikbaar, net als in Europa en Azië. Klanten die om de betrouwbaarheid van hun dienstverlening te verzekeren over meerdere regio’s hadden verspreid, konden daardoor toch in de problemen komen door de storing. Door de storing heeft Microsoft de eigen MSN-portal ook offline gehaald en was de Xbox Live gaming cloud onbereikbaar.


De storing begon volgens Microsoft om 23:52 (Nederlandse tijd). Om 3:40 uur was de storing in de eerste regio’s opgelost en om 4:50 uur was de storing ook in de laatste regio’s verholpen. Daarmee heeft de storing voor sommige regio’s maar liefst 5 uur geduurd. Wat de storing veroorzaakt heeft, is nog niet duidelijk. Op de Azure statuspagina spreekt Microsoft van “connectivity issues”. Dat doet vermoeden dat de storing is veroorzaakt door netwerkproblemen en de diensten zelf geen storing hadden:


Dit is de tweede ernstige storing van Microsoft Azure cloud in korte tijd. In augustus dit jaar was de cloud van Microsoft ook al door enkele ernstige storingen getroffen. Zelfs toen Microsoft liet weten dat het zijn eigen bedrijfskritische omgeving niet in Azure te willen kon het al op veel kritiek rekenen. Al roept dat de vraag op of Microsoft geen gelijk had over het feit dat Azure simpelweg nog niet geschikt is voor bedrijfskritische toepassingen?




Microsoft Azure cloud getroffen door wereldwijde storing

Geen opmerkingen:

Een reactie posten