dinsdag 11 november 2014

Vier gemeenten willen ICT-omgeving delen





De Noord-Hollandse gemeenten Ouder-Amstel, Diemen en Uithoorn en de Utrechtse gemeente De Ronde Venen willen een gezamenlijke ict-omgeving inrichten. De vier gemeenten willen met dit plan de ict-kosten verlagen. Bovendien vormt deze samenwerking de opmaat tot een brede ambtelijke samenwerking op andere uitvoerings- en bedrijfsvoeringstaken.Voor de juridische invulling van deze samenwerking wil het viertal een gemeenschappelijke regeling opzetten onder de naam DUO+.


De vier gemeenteraden nemen in hun vergadering van donderdag 27 november 2014 een besluit over dit ict-voornemen van de colleges van Burgemeester & Wethouders. In het kader van dit plan wordt ook gevraagd een budget beschikbaar te stellen voor de ict-transitie. In het voorjaar vindt besluitvorming plaats over de ambtelijke samenwerking op brede schaal tussen Ouder-Amstel, De Ronde Venen, Diemen en Uithoorn.


De vier colleges zien in ambtelijke samenwerking mogelijkheden om te komen tot een efficiëntere en meer robuuste organisatie. Dat is volgens hen nodig omdat door veranderende wetgeving en de overheveling van taken van het Rijk naar gemeenten er steeds meer op het bordje van de gemeente komt te liggen. Tegenover die verzwaring van taken staan niet meer financiële middelen. Door ambtelijk samen te werken, ontstaat de mogelijkheid efficiënter en goedkoper te werken en de kwaliteit van het werk te verbeteren.




Vier gemeenten willen ICT-omgeving delen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten