vrijdag 6 februari 2015

Amerikaans bedrijf voor 17 miljoen dollar opgelicht via e-mails





Criminelen hebben maar liefst voor 17,2 miljoen dollar een Amerikaans bedrijf uit Nebraska opgelicht. Dit allemaal door e-mails te versturen die afkomstig leken te zijn van de CEO van het bedrijf, dit meldt de website Ohama.com. Het gedupeerde bedrijf is Scoular Company, dat handelt in grondstoffen.


Deze oplichters verstuurde e-mails naar een medewerker van Scoular Company die toegang had tot de financiën. Deze e-mails leken afkomstig te zijn van Chuck Elsa, de CEO van het bedrijf. De e-mails waren echter afkomstig van een ander e-mailadres van Elsa normaliter gebruikt.


Z0 heeft een medewerker met drie overschrijvingen de 17,2 miljoen dollar naar de Shanghai Pudong Development Bank in China overgemaakt. De oplichters hebben de medewerker vertelt dat de bedrijven bedoeld waren voor een geheime overname van een bedrijf uit China.


China


Omdat het bedrijf Scoular Company plannen had om uit te breiden naar China, vond de medewerker de drie overschrijving dan ook “niet verdacht”. Zo belde hij ook het Chinese nummer, wat bleek te kloppen met partij die het geld zou moeten ontvangen.


De oplichters gebruikten e-mailadressen uit Duitsland, Frankrijk en Israël, en servers uit Rusland. Scoular Company werkt samen met de FBI om de miljoenen dollars terug te krijgen, hoewel Elsea denkt dat dit erg lastig gaat worden. De werknemer die verantwoordelijk is voor de drie overschrijvingen, is inmiddels ontslagen.




Amerikaans bedrijf voor 17 miljoen dollar opgelicht via e-mails

Geen opmerkingen:

Een reactie posten