maandag 9 februari 2015

Minister Koenders wil veiliger internet





Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken heeft laten weten dat er meer gedaan moet worden om de veiligheid van het internet te vergroten en cybercrime te voorkomen. Daarom zal er op de komende internationale conferentie over het internet in Den Haag een nieuwe initiatief gelanceerd worden voor het vergroten van de capaciteit die hiervoor nodig is. Dit heeft de minister gezegd op de veiligheidsconferentie die dit weekeind in München gehouden wordt en Koenders zal voorzitter zijn van de internetconferentie in het Haagse World Forum.


Minister Koenders zet ook de internationale gedragsnormen op de agenda, kondigde hij in München aan. Zo gaat het erom dat landen weten hoe ze met de bedreigingen van het internet omgaan en die van hun grondgebied afkomstig zijn. Daarnaast staat veilig zakendoen via het internet ook hoog op de agenda.


Ook is er aandacht voor de online bescherming van mensenrechten: de vrijheid van meningsuiting, het recht op privacy. Het gaat er ook om internet toegankelijk te maken voor mensen in onderontwikkelde landen, zei Koenders.




Minister Koenders wil veiliger internet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten