woensdag 4 februari 2015

Groot lek ontdekt in database journalistenvakbond





De website van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) blijkt niet goed beveiligd, waardoor naam, adres en woongegevens van Nederlandse journalisten eenvoudig te achterhalen zijn, want dit meldt Geenstijl woensdag. De NVJ is voor de publicatie netjes ingelicht en de website van de vakbond is dan inmiddels ook offline gezet.


Naast de NAW-gegevens zouden ook vertrouwelijk documenten en complete notulen van vergadering redelijk eenvoudig te achterhalen zijn, aldus Geenstijl.Volgens algemeen secretaris Thomas Bruning zijn er geen gegevens daadwerkelijk op straat gekomen.


“We zijn blij dat het via een goedwillende hack is geweest, en niet een vijandige”, reageert Bruning tegenover NU.nl “Dit is eigenlijk waar journalistiek voor bedoeld is. Maar het is uiteraard een pijnlijke manier om achter zo’n lek te komen.”


Volgens Bruning zou het niet om een gecompliceerde lek gaan dat alleen hackers gebruiken. Deze gevoelige documenten waren geplaatst in slecht beveiligde mappen met namen als “uploads” en “documenten”. Zo werkt de website van vakblad Villamedia op dezelfde manier. De vakbond hoopt de site zo spoedig mogelijk weer online te brengen en heeft een externe partij in de arm genomen om het lek te verhelpen.




Groot lek ontdekt in database journalistenvakbond

Geen opmerkingen:

Een reactie posten