dinsdag 3 februari 2015

Obama wil veertien miljard dollar voor cyberveiligheid uittrekken





De Amerikaanse president Obama heeft laten weten dat het in zijn begroting voor 2016 viertien miljard dollar reserveert voor betere cyberveiligheid voor zowel de overheid als bedrijven. Met dit extra geld zouden Amerikaanse bedrijven en de overheid zich beter tegen cyberaanvallen moeten kunnen weren, meldt Reuters.


Obama pleit daarnaast onder andere meer voor uitwisseling van data met bedrijven en andere landen. Daarnaast moet het budget voor het terugslaan bij vijandige hacks omhoog en Obama dat er meer automatische systemen voor het opsporen en voorkomen van hacks worden opgezet.


Het budget voor cyberveiligheid neemt al jarenlang gestaag toe in de VS en het geld in de begroting voor 2016 zou uitgetrokken worden voor specifieke programma’s. Hierdoor zou de Amerikaanse regering beter voorbereid gaan worden op cyberaanvallen.


Bedrijven


“Cyberbedreigingen gericht op de particuliere sector, belangrijke infrastructuur en de federale overheid tonen aan dat geen enkele sector, netwerk of systeem immuun is voor infiltratie”, aldus een woordvoerder van het Witte Huis.


Een heikelpunt is wel dat de begroting van de regering Obama nog wel eerst langs het Amerikaans Congres moet gaan. Hier hebben namelijk de Republikeinen de meerderheid en het is onduidelijk hoeveel zij uit willen trekken voor cyberveiligheid.


Obama stelde onlangs ook een nieuwe wet voor die bedrijven verplicht snel bij de overheid aan de bel te trekken in geval van een hack. Dat zou de schade van grote hacks zoals die op de filmdivisie van Sony eind 2014 moeten beperken.




Obama wil veertien miljard dollar voor cyberveiligheid uittrekken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten