donderdag 12 februari 2015

Providers steken 100 miljoen euro in netwerk voor "internet of things"





Sigfox, de Franse startup, heeft ruim 100 miljoen euro opgehaald voor internationale uitbreiding. Deze startup biedt een netwerk aan om eenvoudig slimme apparaten op het internet aan te sluiten. Deze investering komt onder andere meer van de Spaanse provider Telefonica, Koreaanse SK Telecom en de Japanse provider NTT Docomo. Dit zou de grootste investering voor een Frans bedrijf ooit zijn, want tot nu toe heeft Sigfox in zijn vijfjarige bestaan slechts 20 miljoen euro opgehaald.


Technologie


Het bedrijf biedt via een beperkt aantal zendmasten een mobiel netwerk op de lage 868 MHz-frequentie aan en dat betekent dat het netwerk een groot bereik heeft, maar een lage capaciteit.


Echter is deze capaciteit voldoende om slimme energiemeters, sensoren en lampen met het internet te verbinden zodat ze data kunnen versturen en ontvangen. Daarnaast verbruikt het netwerk erg weinig stroom wat van groot belang is bij veel van deze slimme apparaten.


Nederland


Tele2 werkt in Nederland al met de Sigfox-technologie en KPN kondigde in januari al aan om met een eigen netwerk te komen om slimme apparaten met elkaar te laten communiceren, Tele2 heeft in januari een persbericht laten weten dat het Sigfox-netwerk inmiddels 85 procent van Nederland dekt. Daarnaast is het bedrijf Sigfox ook actief in thuisland Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Het opgehaalde geld zal gebruikt worden voor die uitbreiding en de uitbreiding naar andere landen.




Providers steken 100 miljoen euro in netwerk voor "internet of things"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten