woensdag 11 februari 2015

DARPA ontwikkelt zoekmachine voor "deep web"





DARPA heeft laten weten dat het aan een zoekmachine werkt die ook websites uit het ‘deep web’ in zijn resultaten opneemt. De zoekmachine zoals Google en Bing geven naar schatting maar 5 procent van alle websites weer. Dit project van DARPA is al een jaar in ontwikkeling. DARPA is de technische afdeling van het Amerikaanse ministerie van Defensie.


Deze zoekmachine heeft de werknaam Memex wordt ontwikkeld door zeventien verschillende externe teams. De bedoeling is dat de zoekmachine moet straks niet alleen websites weergeven die ook via bekende zoekmachine zoals Google, Bing en Yahoo gevonden kunnen worden, maar ook pagina’s in het zogenaamde ‘deep web’.


Deze pagina’s zijn nu alleen vindbaar via de versleutelde Tor-browser en vaak alleen voor de gebruikers die weten waar ze moeten zoeken. Memex moet met deze toevoeging van zulke websites volgens DARPA een completer zoekresultaat geven wat bovendien niet beïnvloed wordt door advertenties en ranking van websites.


Vooral zoekmachines zoals Google gebruiken een algoritme wat bepaalt welke pagina’s voor de gebruiker het meest relevant zijn en ordenen de zoekresultaten op deze manier. DARPA wilt met Memex onder meer aantonen hoeveel webpagina’s er momenteel niet door zoekmachines geïndexeerd worden.


 


 


 




DARPA ontwikkelt zoekmachine voor "deep web"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten