vrijdag 30 januari 2015

Aantal DDoS-aanvallen stijgt met 90 procent in vierde kwartaal





In de laatste drie maanden van 2014 zijn het aantal DDoS-aanvallen flink gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal en het laatste kwartaal van vorig jaar. Dit blijkt vrijdag uit een rapport van het webinfrastructuurbedrijf Akamai.


De hoeveelheid DDoS-aanvallen, cyberaanvallen die de server overspoelen met grote hoeveelheden dataverkeer, steeg met 57 procent ten opzichte van een jaar eerder en zelfs met 90 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2014.


De bandbreedte die een gemiddelde DDoS-aanval gebruikt steeg ook fors ten opzichte van vorig jaar, al lag het niveau in het derde kwartaal van 2014 nog hoger. Zo waren in dat kwartaal meer “mega-aanvallen” die een bandbreedte van ruim 100Gbps verbruikten.


Vooral in de laatste weken van het jaar ging het aantal aanvallen scherp omhoog, want de gamenetwerken Xbox Live en Playstaion Network gingen offline door grote aanvallen van de groep Lizard Squad. Zo werd in het vierde kwartaal de gamingsector met 35 procent van alle cyberaanvallen het zwaarst getroffen, gevolgd door software- en technologiebedrijven met 27 procent.


Ruim drie op de tien aanvallen is afkomstig uit de VS, gevolgd door China met bijna 18 procent van de DDoS-aanvallen. Ook Mexico en Duitsland zijn goed voor ruim 10 procent van de aanvallen.




Aantal DDoS-aanvallen stijgt met 90 procent in vierde kwartaal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten