dinsdag 13 januari 2015

Obama wil dat bedrijven hacks binnen 30 dagen melden





President Barack Obama heeft laten weten dat hij wilt dat Amerikaans bedrijven hun klanten binnen 30 dagen op de hoogte stellen van cyberaanvallen waarbij mogelijk persoonsgegevens buitgemaakt zijn. Hierdoor wilt Obama een nieuwe wetgeving introduceren, waaronder de zogeheten ‘Personal Data Notification and Protection Act’.


Die zou voor landelijke richtlijnen moeten zorgen op het gebied van onder meer datalekken, identiteitsdiefstal en de privacy van studenten. Een daarvan is dat bedrijven worden verplicht om consumenten te informeren over diefstal van data. Dit zou maximaal dertig dagen nadat het lek werd ontdekt gebeurd moeten zijn. Ook zou een verbod worden geïntroduceerd op commercieel gebruik van data die voor educatieve doeleinden is verzameld. 


Grote hacks


Zo werden afgelopen jaar de klantenbestanden van meerdere grote Amerikaanse bedrijven buitgemaakt door hackers, waaronder die van banken. Ook Sony Pictures werd eind 2014 het slachtoffer van een cyberaanval, waardoor gigabytes aan gevoelige informatie op straat kwamen te liggen.


Deze nieuwe wetgeving zou moeten helpen om Amerikanen gemoedsrust meoten geven door een standaard te introduceren. Echter kort na de uitspraken van Obama werd nog een belangrijk Twitter-account van de Amerikaanse defensie gehackt door IS-aanhangers. Obama praat nog de hele week over verschillende technologische kwesties, waaronder het verbeteren van cybersecurity. 




Obama wil dat bedrijven hacks binnen 30 dagen melden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten