woensdag 21 januari 2015

Bitcoinhandelaar krijgt vier jaar cel om handelen op Silk Road





Robert Faiella, de 55-jarige man die op de online zwarte markt Silk Road in Bitcoins handelde, is veroordeeld tot 4 jaar cel. Dit berichten verschillende Amerikaanse media woensdag. Robert Faiella bood op Silk Road Bitcoins aan in ruil voor geld. Zo zou hij tussen december 2011 en oktober 2013 voor ruim 1 miljoen dollar aan Bitcoins verhandeld hebben. Robert Faiella bekende ruim een jaar geleden al schuld.


Robert Faiella zou voor zijn activiteiten als Bitcoinhandelaar veroordeeld worden voor belastingfraude en vindt de rechter een zware straf op zijn plaats. De advocaten van Robert Faiella stellen dat de man alleen ging handelen in Bitcoins uit geldnood.


Silk Road werd medio 2013 opgerold. Via de online zwarte markt werd gehandeld in bijvoorbeeld drugs. Betalingen gingen voornamelijk in bitcoin omdat daarbij de persoon achter de transactie niet of nauwelijks is te achterhalen.


Ross Ulbricht


De uitspraak werd gedaan tijdens de rechtszaak tegen Silk Road-oprichter Ross Ulbricht. Volgens advocaten van Ulbright is hij wel de oprichter van het platform, maar had hij niet de leiding over de website. Hij zou er door de echte leiders worden ingesluisd. Ulbricht staat terecht voor zeven misdrijven waaronder handel in drugs.




Bitcoinhandelaar krijgt vier jaar cel om handelen op Silk Road

Geen opmerkingen:

Een reactie posten