dinsdag 27 januari 2015

Facebook, Instagram en Tinder bijna uur offline





Dinsdagochtend waren zowel Instagram, Tinder als Facebook een uur offline, maar sinds 8:10 werkt alles weer. Alle websites gingen rond 7:10 offline vanwege een nog onbekende oorzaak. Zo heeft Facebook zelf de problemen erkend, maar wilt nog niets over de exacte oorzaak zeggen. Het noodweer wat nu momenteel de oostkust van de Verenigde Staten teistert zou het probleem kunnen zijn, maar ook een technische oorzaak is nog niet door Facebook uitgesloten.


Echter een andere mogelijkheid is ook een DDoS-aanval, waarbij de servers bestookt zijn met verkeer. Zo plaatste de hackersgroep Lizard Squad aan het begin van de storing een tweet dat de websites offline waren met een verwijzing naar zichzelf. De groep heeft de aanval echter niet opgeëist en een website van het formaat van Facebook offline halen is echt een enorme klus. De Lizard Squad wist wel in december de Xbox Live en Playstation Network lange tijd offline te halen met een soortgelijke DDoS-aanval. Gizmodo meldt dat de website IPViking een enorme hoeveelheid DDoS-verkeer heeft gemeten naar IP-adressen in de Verenigde Staten.


Instagram en Tinder


Ook de website van Instagram was ook offline, omdat het sociale netwerk eigendom is van Facebook. Echter WhatsApp wat ook onder de vleugels van het bedrijf valt, werd niet getroffen. De dating-app Tinder is geen eigendom van Facebook, maar werd wel getroffen en dit waarschijnlijk de verplichte Facebook-login.


 


 




Facebook, Instagram en Tinder bijna uur offline

Geen opmerkingen:

Een reactie posten