vrijdag 9 januari 2015

Anonymous belooft "enorme reactie" na aanslag in Parijs





Anonymous heeft gereageerd op de aanslag op het Franse weekblad Charlie Hebdo en zegt een enorme reactie voor te bereiden. Dit meldt Anonymous in een verklaring en via Twitter. “Anonymous heeft altijd gevochten voor de vrijheid van meningsuiting, en zal dit recht nooit laten besmeuren door het obscurantisme”, aldus het hackerscollectief.


Anonymous reageert hier op de aanslag op het satirische weekblad Charlie Hebdo waarbij twaalf mensen om het leven kwamen. Onder de slachtoffers waren de hoofdredacteur en zeven andere journalisten. Zo heeft Charlie Hebdo inmiddels aangegeven volgende week gewoon uit te komen in een oplage van één miljoen stuks.


“Anonymous moet iedere burger eraan herinneren dat persvrijheid een fundament van onze democratie is. Je moet je mening kunnen geven, ook in een krantenartikel, zonder dreigementen te ontvangen. Dit zijn rechten die je niet kunt veranderen”, aldus Anonymous. 


Doelwitten


Volgens het hackerscollectief Anonymous is het een aanval op de vrijheid van meningsuiting en daarom een direct aanval op de democratie. “Verwacht een enorme reactie van ons, omdat deze vrijheid hetgeen is waar we altijd voor hebben gevochten”, zo laat de groep weten. 


Anonymous richt zich met zijn aanval onder andere op websites van terreurorganisaties en Twitter- en Facebook-profielen van moslimextremisten, zo blijkt uit gepubliceerde lijsten met doelwitten.




Anonymous belooft "enorme reactie" na aanslag in Parijs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten