donderdag 29 januari 2015

"DDoS-aanval kost bedrijven 46.000 tot 390.000 euro"





Uit onderzoek van Kaspersky is gebleken dat een DDoS-aanval kleine tot middelgrote gemiddeld 46.000 kost en bij grote bedrijven kan het zelfs oplopen tot 390.000 euro. Het onderzoek is uitgevoerd onder 3900 bedrijven uit 27 landen die te maken gehad hebben met DDoS-aanvallen. Zo zijn er in Nederland 186 bedrijven ondervraagd.


Zo kunnen de kosten van een DDoS-aanval waarbij servers met een grote hoeveelheid verkeer bestookt worden en daardoor offline gaan, kunnen snel oplopen. De meeste bedrijven, ongeveer 65 procent, hebben aangegeven dat ze na een aanval ICT-consultants inhuren. Daarnaast heeft 61 procent laten weten dat er kostbare informatie verloren gaat en bijna de helft van de bedrijven kosten moet maken om de infrastructuur te verbeteren of te herstellen.


Op de lange termijn duiken ook nog kosten op voor voor bijvoorbeeld lagere waardering of reputatieverlies. Daarnaast gaan vaak ook nog de verzekeringspremies omhoog.


Bekendmaken


Van alle onderzochte bedrijven geeft 72 procent aan dat ze bekend hebben gemaakt dat er een aanval heeft plaatsgevonden. Dat kan bijvoorbeeld bij toezichthouders zijn. Minder dan de helft van de getroffen bedrijven heeft hun klanten specifiek geïnformeerd.




"DDoS-aanval kost bedrijven 46.000 tot 390.000 euro"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten