vrijdag 23 januari 2015

Clouddienst Box 1,67 miljard dollar waard bij beursgang





De cloudopslagdienst Box is van plan om vrijdag naar de beurs te gaan met een waarde van 1,67 miljard dollar, ongeveer 1,47 miljard euro, dit meldt Reuters vrijdag. Zo zal een Box-aandeel ongeveer 14 dollar kosten en dat is iets hoger dan de verwachte 11 tot 13 dollar. Box verwacht de verkoop van de aandelen ongeveer 175 miljoen dollar op te halen. De aandelen worden verhandeld op de beurs in New York die om 15:30 Nederlandse tijd zijn deuren gaat openen.


Zakelijk


Box kun je vergelijken met een dropbox omdat dit ook een cloudopslagdienst is. Zo bestaat het al sinds 2005, maar is het minder bekend om Box zich vooral richt op de zakelijke gebruikers. Je ontvangt 10GB opslag gratis, echter mogen de bestanden niet groter zijn dan 250MB. Daarnaast kunnen de bestanden niet teruggezet worden naar een oudere versie zonder te betalen en bij een betaald abonnement worden ook specifieke deelmogelijkheden toegevoegd.


Waardering


Box is het zoveelste techbedrijf dat de afgelopen maanden wordt gewaardeerd boven de 1 miljard dollar. Onlangs was de eer nog aan Shazam, een app waarmee muziek herkend kan worden. De waarde van het bedrijf wordt na een investering van 30 miljoen dollar geschat op ruim 1 miljard. Spotify is 4 miljard dollar waard terwijl Dropbox al een waarde heeft van 10 miljard dollar. In 2014 werd voor een recordbedrag in startups geïnvesteerd.




Clouddienst Box 1,67 miljard dollar waard bij beursgang

Geen opmerkingen:

Een reactie posten