vrijdag 16 januari 2015

Oprichter Silk Road zegt er te zijn ingeluisd door Mt. Gox-ceo





Het zou niet de Silk Road-oprichter Ross Ulbricht maar Mark Karpeles de voormalige CEO van de inmiddels failliete bitcoinbeurs Mt. Gox, zou de werkelijke leiding over de verborgen marktplaats hebben gehad. Dit vertelde de advocaat Joshua Dratel donderdag, zo meldt Ars Technica.


Afgelopen dinsdag is de rechtszaak rondom Silk Road begonnen. Zo heeft Ulbricht reeds al bekend dat hij inderdaad de oprichter was van de online zwarte markt, die voor de sluiting voornamelijk gebruikt werd om illegale drugs te verhandelen.


Op dit moment ontkent Ulbricht echter dat hij de dagelijkse leiding over de illegale marktplaats had, want deze zou in handen zijn geweest van Karpeles. De CEO van de bitcoinbeurs Mt. Gox zou dan ook veel profijt gehad hebben dat Silk Road bitcoins als betaalmiddel gebruikte. Mt. Gox was voor de val medio 2013 de belangrijkste bitcoinbeurs ter wereld en verantwoordelijk voor ongeveer driekwart van alle bitcointransacties.


‘Erin geluisd’


Dratel vertelt verder dat Karpeles Ulbricht erin heeft geluisd om zijn eigen betrokkenheid bij Silk Road te verdoezelen. Volgens Ars Technica waren de rechter als aanklager, de Amerikaanse overheid, zeer verbaasd over de claim.


Karpeles ontkent tegenover Motherboard dat hij betrokken is geweest bij Silk Road. “Ik ben niet Dread Pirate Roberts”, aldus Karpeles vewijzend naar de nickname van de man die de leiding over de online zwarte markt zou hebben gehad.


“Ik heb niets te maken van Silk Road en keur wat daar gebeurde af. Het onderzoek is ook al tot die conclusie gekomen en dat is waarom ik niet in de rechtszaal zit.” De rechtszaak rondom Silk Road loopt nog en zal aanstaande maandag weer worden voortgezet. 




Oprichter Silk Road zegt er te zijn ingeluisd door Mt. Gox-ceo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten