maandag 5 januari 2015

Cegeka wil efficiëntste datacenter van Nederland bouwen





De Belgische ict-dienstverlener Cegeka steekt 10 miljoen euro in de bouw van een Tier 3-gecertificeerd datacenter in Sittard-Geleen. Zegeka laat weten dat het datacenter de zuinigste van Nederland dankzij koeling met buitenlucht met het gebruik van zonnepanelen.


Het datacenter wat gebouwd wordt, waarvoor de firma ICTroom ingeschakeld is, zal een capaciteit van 750kW per module. Zo zal er in elke module plaats zijn voor 160 racks. Daarnaast zal het datacenter het efficiënte van Nederland door het gebruik van indirecte Air2air-luchtkoeling van de firma GEA.


Daarvoor wordt koude buitenlucht gebruikt. Het bedrijf claimt dat deze koelmethode een factor zeven zuiniger is dan klassieke koelapparatuur. Ook gaat het rekencentrum gebruikmaken van zonnepanelen om zo bij daglicht minder stroom van het energienet te betrekken.


Omdat het datacenter Tier 3-gecertificeerd is, zal de infrastructuur redundant uitgevoerd zijn, zodat defecte onderdelen zonder downtime vervangen kan worden. Het deel van de elektrische installaties van Siemens bieden volgens Zegeka een extra hoge bedrijfszekerheid waardoor de beschikbaarheid van het datacenter op minimaal 99,98 procent moet komen te liggen.


Cegeka steekt 10 miljoen in de bouw van het datacenter, dat in juni 2015 operationeel moet zijn. Het bedrijf zegt bewust een locatie in Zuid-Limburg te hebben gekozen omdat het na de overname van Brainforce meer Duitse en Nederlandse klanten heeft gekregen.




Cegeka wil efficiëntste datacenter van Nederland bouwen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten