dinsdag 6 januari 2015

Hackers stelen 5 miljoen aan bitcoins bij Bitstamp





Bij een aanval bij Bitcoin-handelaar Bitstamp heeft de hackers 5 miljoen dollar aan virtuele munten opgeleverd. Zo vloog het Sloveense handelsplatform al uit de lucht vanwege de hack.


Zo blijkt dat er ongeveer 19.000 BTC gestolen zijn bij de hack op Bitcoinhandelsplatform Bitstamp, meldt ZDNet. De handelaar heeft dan gisteren ook zijn activiteiten platgelegd na de ontdekking van de hack. De eigenaren werden in de eerste instantie ook geadviseerd om geen nieuwe bitcoins te storten, maar daarna werd al snel besloten om het platform helemaal offline te halen.


Cold wallets veilig, hot wallets leeggeroofd


Het merendeel van de bitcoins zijn opgeslagen in zogeheten cold wallets. Deze staan op servers die niet direct contact hebben met de online handel. Ze waren dus veilig voor de hackers, die dus wel duizenden bitcoins te pakken kregen die op het transactieplatform rondslingerden.


De Sloveense muntmakelaar zegt dat er genoeg eigen bitcoins zijn om de slachtoffers van de hack schadeloos te stellen. Onduidelijk is wie de hack heeft gepleegd of waar die vandaan kwam. Ook heeft Bitstamp nog niks gezegd over de voortzetting van zijn dienst.




Hackers stelen 5 miljoen aan bitcoins bij Bitstamp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten