dinsdag 30 december 2014

China blokkeert Gmail en Google.com





Het was al enige tijd bekend dat Google-diensten jarenlang af en toe geblokkeerd in China, maar sinds maandag is Gmail helemaal onbereikbaar gemaakt in het land. Daarnaast blijkt de zoekmachine van Google ook niet meer bereikbaar te zijn. De website van Gmail werd in juni al geblokkeerd in China, maar nu zijn er ook andere manieren om de dienst te gebruiken niet meer bereikbaar.


Zo zou het onder andere gaan om IMAP en POP protocollen die het mogelijk maken om Gmail te gebruiken in apps van derden en deze zijn niet meer beschikbaar. Het is alleen nog mogelijk met een VPN, die verkeer door het buitenland stuurt, is het nog mogelijk om vanuit China Gmail te gebruiken.


Google heeft het al lange tijd moeilijk in China. In 2010 trok het bedrijf zich helemaal terug uit het vasteland en vestigde het zich in Hongkong. Daar wordt het internet niet gecensureerd, maar de Google-verbindingen naar het vasteland van China worden vaak geblokkeerd of vertraagd.


Onderzoeksbureau Dyn Research zegt maandag dat ook Google.com in heel China wordt geblokkeerd door de ‘Great Firewall’, die bepaalt welke websites zichtbaar zijn in het land.




China blokkeert Gmail en Google.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten