dinsdag 28 oktober 2014

Cloudgebaseerde security-diensten groeien 60% tot 2018





Uit een rapport van Infonetics Research is gebleken dat de mondiale markt voor managed security-diensten in 2013 op een omzet van 14,3 miljard dollar is uitgekomen en dit is 11 procent meer dan in 2012. Zo lijkt ongeveer 56 procent van de omzet over 2013 uit diensten geleverd op de klantlocatie, terwijl 44 procent van deze diensten cloudgebaseerd was.


Volgens Infonetics zijn vooral diensten om content te beveiligen goed voor ongeveer de helft van de totale omzet uit managed security-diensten. De grote ondernemingen bieden de meeste groeikansen aan de vraagzijde en het zijn vooral de cloudgebaseerde diensten die het hardst aan de aanbodzijde groeien. Infonetics verwacht zelf een omzetgroei van 60 procent voor cloudgebaseerde security-diensten in de komende vijf jaren naar een totaal van 10 miljard dollar 2018.


De groei van het aantal DDoS-aanvallen (distributed denial of service) brengt veel ondernemingen ertoe hier meer bescherming voor te zoeken, veelal in de vorm van gehoste of cloudgebaseerde diensten zoals van Prolexic (sinds 2013 eigendom van Akamai) en Verisign. Diensten die beschermen tegen DDoS-aanvallen zullen het sterkst groeien, meer dan managed firewalls, content security, intrusion prevention & detectie systemen.




Cloudgebaseerde security-diensten groeien 60% tot 2018

Geen opmerkingen:

Een reactie posten